Поради

Вибираємо гірський велосипед

Вибираємо гірський велосипед

Велосипед – це найкращий спосіб відчути себе активним і молодим, безупинно, підкорюючи нові і нові місця. Для того, аби ваші поїздки були максимально комфортні, потрібно врахувати кілька нюансів при виборі велосипеда.

 

Тип. Велосипедів у наш час безмежно багато, і всі вони чимось хороші, а чимось поступаються своїм суперникам. Для зручності перевезення в автомобілі і комфортного зберігання можна вибрати складаний велосипед. Передусім це стосується тандемів, які через свій розмір у звичайному стані ні в яку машину не влізуть.

Сідло. До будь-якого сідла можна звикнути приблизно за тиждень-два активного катання, тому якщо після першої поїздки ви відчуваєте якийсь дискомфорт, не варто відразу бігти за більш широким сідлом. Часом на вузькому сидінні навіть зручніше їздити, бо поверхня тертя значно менша.

Рама. Раму краще вибрати не зі сталі, а з більш легкого алюмінієвого варіанту.

Винос керма. Отже, при покупці велосипеда треба знати, що чим коротший винос керма (та деталь, що з'єднує кермо і вертикальний кермовий штир), тим різкішим буде його управління. Це досить важливо для гірського велосипеда.

Кермо. Кермо слід вибирати під свою зручність.

Амортизатори. Як вибрати? Отже, в основному бувають повітряно-масляні, пружинно-масляні, пружинно-еластичні з повітряною підкачкою. Якщо дивитися їх у співвідношенні ціна = якість, то кращий вибір, напевно, це пружинно-еластичні амортизатори. Головна причина цього вибору – пружина пом'якшує їзду, пластик, в свою чергу, працює демпфером і не дає амортизатору зменшувати набір швидкості. Але все-таки треба враховувати, що який би хороший амортизатор не був, він в будь-якому випадку забирає частину сили, з якою людина тисне на педалі велосипеда. І через це на «двох підвісах» швидше втомлюєшся. Із такої ж причини досить корисна відома опція «блокування вилки», бо при відключенні переднього амортизатора на відносно рівній поверхні можна значно економити сили.

Покришки. Більш витривалими шинами вважаються ті, що мають кевларове плетіння. Їх рідше пробивають на битому склі, яке досить часто трапляється велосипедистам на шляху.

Колеса. Діаметр 26 дюймів підходить найбільше для гірських велосипедів.

Шолом. Шолом не є обов'язковим атрибутом на дорозі, але все-таки падіння – невід'ємна частина життя велосипедиста.

Рукавички. Катаючись на велосипеді, через деякий час з'являються мозолі, а руки починають втомлюватися. Щоб уникнути таких проблем, придбайте спеціальні рукавички.

Спортивний респіратор. Ця річ потрібна для безпеки організму та його захисту. Він фільтрує шкідливі частинки, які під час їзди спортсмен вдихає в два рази більше.

Дощовик. Допомагає захиститися від бризок, які після дощу особливо заважають їзді.

Дзеркала заднього виду. Дзеркало заднього виду встановлюють зліва і прикріплюють на кермі, річ це недовговічна, але, безумовно, корисна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему