Поради

Вибираємо ролики

Вибираємо ролики

Які ролики купити, як правильно їх вибрати, на що варто звернути увагу? Ці запитання виникають у всіх людей, що планують вперше придбати собі ролики.

 

Найголовніше, що потрібно запам'ятати, – ніколи не купуйте роликові ковзани невідомих виробників, навіть якщо ви не думаєте про перші місця у різних змаганнях і взагалі плануєте кататися тільки кілька разів на тиждень. Купівля дешевих роликів невідомих виробників з лотків ринку, а іноді й з вітрин пристойних магазинів зіпсує вам не тільки ноги і настрій, але і назавжди вб'є у вас або у вашої дитини будь-яке бажання коли-небудь стати на них ще раз.

Для правильного вибору роликових ковзанів необхідно чітке розуміння того, для чого саме вам потрібні ролики (швидкісне, агресивне катання, слалом або ж найпростіше катання для задоволення (фітнес)).

Отже, чим же відрізняються ролики між собою?

Роликові ковзани для агресивного катання мають важкий, жорсткий черевик, низьку раму і маленькі колеса. Тому велику швидкість на них розвинути вкрай складно. Призначені і сконструйовані вони виключно для трюкового катання. Тому купувати початківцям такі ролики не рекомендується. Модельний ряд у виробників роликових ковзанів не настільки багатий, тим не менш гідні моделі є в їх номенклатурі.

Роликові ковзани для швидкісного катання (бігові) призначені для швидкісного, марафонського катання. У таких роликах складно і незручно вчитися кататися.

Ролики для слалому. Вчитися кататися на таких роликах цілком можливо, але ця категорія роликів має досить високу цінову планку, що для початківця недоцільно.

Роликові ковзани для ФСК (FreeSkate). Ця серія роликових ковзанів FSK призначена для «напівагресивного» катання. Відмінно підходять для катання містом та виконання різного роду трюків, поєднують в собі як особливості фітнес-роликів, так і агресивних. Мають високі швидкісні якості. Якщо не звертати увагу на ціновий рівень таких роликів, то вони можуть бути не поганим вибором для початківця з амбітними цілями.

Спеціальні ролики. У цю категорію входять ролики вузькоспеціалізовані і малопоширені, такі як ролики для хокею або ж «позашляховики». Вони теж не призначені для початківців.

Роликові ковзани «фітнес». Найпоширеніша категорія роликових ковзанів, яка призначена саме для відпочинку та отримання задоволення від невимушеного катання. Такі ролики відмінно підходять для новачків.  

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему