Поради

Як вибрати ролики для фітнесу?

Як вибрати ролики для фітнесу?

Якщо у  ваших планах поки немає підкорення висот, і ви плануєте кататися заради задоволення і користі, при виборі ковзанів варто звернути увагу на так звані фітнес-ролики. Це інвентар, який якраз і призначений для простої непрофесійної їзди.

 

Розмір. Ковзани повинні бути точно по вашій нозі. Не беріть ролики «із запасом» і тим більше малі. Тому варто відмовитися від ідеї заощадити на покупці інвентарю через інтернет-магазин, де неможлива примірка.

 

Встаньте на ролики. Якщо п'ята щільно притиснута до задника, пальці ніг ледь торкаються переднього краю, або ви відчуваєте мінімальний зазор, то це ваш розмір.

 

Колеса. Оптимальний розмір коліс для початківця – від 84 до 90 мм, а показник жорсткості – 82А. Якщо ви купите ковзани із дуже жорсткими колесами, кататися буде важко через дрібні камінчики, горбки і ями.

 

Підшипники. Ці елементи маркуються абревіатурою ABEC. Чим вище цифра після неї, тим підшипник більш швидкісний, але й більш крихкий. Для новачка підійде ABEC-3 або 5. Згодом уже можна підібрати інвентар 7 класу.

 

Аксесуари. Купуючи ролики, не забудьте про захист. Наколінники, налокітники і рукавички допоможуть уникнути травм при неминучих падіннях. Також рекомендується придбати спеціальні шкарпетки із синтетичного матеріалу – вони добре відводять вологу від шкіри, що істотно зменшує ризик натерти ноги при катанні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему