Поради

Як підвищити кваліфікацію і вийти на новий рівень

Як підвищити кваліфікацію і вийти на новий рівень

«Вчитися, вчитися і ще раз вчитися». «Вчитися ніколи не пізно», «Корінь навчання гіркий, та плід солодкий». Низку крилатих фраз, присвячених навчанню, можна продовжувати до нескінченності. І все таки, як підвищити кваліфікацію і вийти на новий професійний рівень?

Людині властиво набувати нові навички і знання, розвиватися все життя, а не тільки на його ранньому етапі. Вища освіта – це лише відправна точка. Що ж потрібно для того, щоб крокувати в ногу із часом і отримувати додаткові знання в обраній галузі?

Насправді далеко не всі із нас усвідомлюють, – щоб досягти успіху, доведеться ще не раз сісти за парту після отримання диплома. Навчання в дорослому віці частіше спрямоване на вдосконалення професійних навичок або оволодіння суміжними професіями. Програми навчання поділяються на три великі групи: постдипломна освіта, курси підвищення кваліфікації; семінари та тренінги. До першої категорії можна віднести другу вищу освіту, кар’єру в науковій сфері (аспірантура, докторантура) і МВА – Master of Business Administration (програма професійної вищої освіти в галузі менеджменту з’явилася в кінці XIX століття в США).

Курси підвищення кваліфікації дозволяють оволодіти суміжною професією, поглибити знання в основній (часто компанія направляє працівника підучитися). Крім того, у багатьох містах існує немало спеціалізованих курсів, які дозволяють розширити кругозір, освоїти ази нової професії (перукарські курси, курси візажу, ліплення тощо), опанувати певні комп’ютерні програми, водіння автомобіля.

Окремою групою стоять мовні курси. Їх популярність завжди висока, оскільки знання іноземної мови – це бонус і до інтелекту, і до резюме. Які ж іноземні мови сьогодні затребувані? Передусім, звичайно, англійська, німецька і французька. Нині дуже популярними для вивчення стали китайська та японська мови. За ними за популярністю йдуть мови Східної Європи.

Регулярне відвідування тренінгів та семінарів – обов’язок працівників IT-сфери, бухгалтерів, менеджерів HR і юристів. Для того, щоб бути висококласним фахівцем в зазначених галузях, потрібно стежити за оновленнями програм, освоювати новітні технології, постійно поповнювати базові знання.

Підвищувати освітній рівень ніколи не пізно. Людина, яка протягом усього життя вдосконалюється, викликає повагу і захоплення. Кожен пройдений курс – це і отримані нові знання, які можна застосувати на практиці, і новий рядок у резюме, і додатковий аргумент у розмові з потенційним роботодавцем про вашу незамінність і очевидну цінність як працівника.

Сподіваємося, тепер вам відомо, як підвищити кваліфікацію і розвинути необхідні навички. Це обов’язково допоможе вам отримати конкурентну перевагу, стати експертом, а значить, ви будете завжди затребуваним професіоналом у своїй галузі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему