Поради

Стиль мінімалізм в інтер'єрі – сувора геометрія

Стиль мінімалізм в інтер'єрі – сувора геометрія

Якщо Ви віддаєте перевагу мінімалізму в інтер'єрі, то подбайте не тільки про дотримання всіх канонів стилю, але і про додання інтер'єру індивідуальних рис.

Стиль мінімалізм – це не просто наповнення приміщення меблями та аксесуарами певного зразка, це – моделювання простору за допомогою кольору, освітлення, простого набору необхідних речей і нечисленних компактних помітних аксесуарів, функціональність яких також зберігається.

  •  В ідеалі домінантний колір стін мінімалістських приміщень білий. Проте останні тенденції в світі дизайну інтер'єрів дозволяють фарбувати стіни в пастельні тони, іноді – в густі кольори теплої палітри, однак не все приміщення, а одну або дві стіни.
  • При необхідності варто прибрати частину перегородок заради збільшення площі вітальні, передпокій і кухня можуть бути поєднані і відокремлені від вітальні лише скляною перегородкою або простими квадратними колонами.
  •  Стиль мінімалізм в інтер'єрі тяжіє до контрастної палітри, однак обмежується п'ятьма кольорами, включаючи оббивку меблів. Прийнятні доповнення до білого: дует домінантних чорного і червоного, сірого і зеленого, жовтого і помаранчевого плюс їх відтінкові варіації.
  • Меблі –лише гострокутні, строго окреслені, «кубічні», без округлостей і декору. Різьбярство, ковальство, орнаменталістика неприпустимі.
  • Дерев'яні та м'які «куби» межують з помітним скляним або глянцевим столиком.
  • Геометричність планування та меблів – одна з вимог стилю. Навіть диванні подушки зобов'язані бути виразно-квадратними. Меблі для зберігання речей стають додатковими «кубами» з непрозорими фасадами, розміщення яких підкреслює прагнення стилю до наявності найнеобхіднішого.
  • Шафи для одягу можна замінити закритими навісними полицями-ящиками і розмістити їх на стінах ближче до стелі. Корпусні або вбудовані меблі не передбачають наявності в них речей «про запас».
  •  Нефункціональних аксесуарів бути не повинно – якщо це ваза, то нею користуються, якщо це кальян, то його курять.
  • Засобами прикраси житла виступають сучасні картини з легким графічним або акварельним малюнком.
  • Побутова техніка на кухні, комп'ютер у вітальні-студії ховаються в меблевих нішах. Оптимальний варіант – меблі-трансформер під замовлення.
  • Вітальню, як і інші приміщення, допоможуть оживити дзеркала – їх використання в мінімалістському стилі припустимо, причому будь-яких розмірів.
  •  В інтер'єрі можливі цегляні стіни, дерев'яні стелі, скляна підлога, непорушними залишаються лише правила однорідності покриттів і відсутність навіть натяку на прикрашення.

Стіни краще пофарбувати або покрити фактурною штукатуркою з простим малюнком. Також у стилі використовуються фактурні однотонні шпалери без малюнка. Ще одним варіантом стане глянсова одноколірна плитка великого формату.

Стелясвітла і однотонна, яку фарбують, або використовують натяжні стелі. Для додаткової гри світлом в інтер'єрі мінімалізму використовують багаторівневі стелі.

Підлога з матеріалів, за якими легко доглядати, – дерево, лінолеум або кахель. У будь-якому з варіантів наявна однотонність. Для додавання яскравих фарб у стилі мінімалізм використовують килим з великим ворсом.

Меблі: мінімалізм відображається як у кількості меблів, так і її декоративних елементах. Меблі по-сучасному прості у своїх лініях і формах. Однотонна оббивка з рідкісними контрастними «плямами». Матеріали у мінімалізмі – сталь, хромування, матове скло, натуральне дерево, алюмінієві профілі, шкіра. Оптимальним рішенням стануть вбудовані меблі. Скляні полиці, столи, стелажі та інші предмети також розширюють простір за рахунок прозорості.

Предмети декоруу стилі мінімалізм практично відсутні. Пожвавлюється інтер'єр за рахунок нечисленних виразних деталей, що контрастують із загальним фоном. Використовують сучасні картини в простих рамках, підлогові вази, квіти або сухоцвіти, вироби з кераміки, скла, металу.

Поради професіоналів

1. Стиль мінімалізм більш ніж популярний, адже підкуповує своєю функціональністю і внутрішньою свободою, яка в дусі сучасної та енергійної особистості. Жанр мінімалізму строгий і вимагає бездоганного почуття міри і стилю, не прощаючи помилок і суєти. Мінімалізму необхідний простір. У великих за площею і висотою приміщеннях він виглядає лаконічніше і природніше.

2. Функціональність – основна властивість дизайну мінімалізму, завдяки чому мінімалізму в інтер'єрі не тільки можливо, але і зручно жити. Мало – не значить незатишно, всі предмети меблів, техніки, декору повинні залишатися практичними і зручними для життя.

3. Найважливішим при створенні інтер'єру в стилі мінімалізм є грамотно спланований простір, в якому чимало розсіяного, спокійного світла, коли здається, що світяться самі стіни і стеля, багато повітря. Діліть освітлення на зони, грайте на яскравості освітлення, роблячи зони нерівномірними, уникайте прямого світла. Світильників, як правило, не видно, чи вони прості за формою.

4. Щоб створити відчуття простору в інтер'єрі в стилі мінімалізм, приміщення звільняється від внутрішніх перегородок, найчастіше проводиться перепланування, створюються додаткові отвори, двері замінюють геометричними арками. Великі вікна, насичуючи простір світлом, з'єднують житло з навколишнім світом, роблячи його частиною інтер'єру.

5. Зонування простору здійснюється за допомогою кольору підлоги, напівпрозорої тканини або скла розсувних перегородок, підсвічування в стінах, підлозі або стелі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему