Поради

Дизайн інтер’єру «хрущовки»

Дизайн інтер’єру «хрущовки»

Ідеї фахівців з розробки дизайну інтер'єру в «хрущовках» зараз особливо потрібні, адже це найдешевше житло на ринку нерухомості!

Маленькі кімнатки, найчастіше суміжні, а також кухня в кілька квадратних метрів – головні недоліки квартир-«хрущовок», які дісталися нам у спадок від епохи, яка не терпить «архітектурних надмірностей». Оптимальний варіант реорганізації такого простору – демонтаж перегородок з перетворенням площ у цілісну квартиру-студію. Однак таке рішення часто неприйнятно, якщо в квартирі живуть батьки і діти. Вихід – кардинальні зміни декору, пов'язані з перенесенням дверних прорізів.

  • Косметичним ремонтом у разі створення дизайн-проекту нового вигляду «хрущовки» обмежуватися не доводиться. В обов'язковому порядку доведеться здійснювати наступні роботи:
  1. вирівнювання нерівностей перекриттів стелі;
  2. утеплення і вирівнювання стін з їх частковим демонтажем;
  3. вирівнювання та утеплення підлоги;
  4. тепле засклення балкона з приєднанням його до кімнати.
  • Прибравши стіни і перегородки між кімнатами, ми отримуємо загальний простір, що включаєв себе вітальню, спальню, дитячу кімнату та кухню. Зрозуміло, що рішення про суміщення всіх приміщень в одне повинно бути до душі всім членам сім'ї.
  • Відокремити кухню від решти приміщення найкраще за допомогою барної стійки. Якщо в будинку є діти, для них можна встановити маленький обідній столик, поміщений на подіум.
  • Ще на стадії планування продумуємо приватні зони кожного члена сім'ї, призначені для індивідуального відпочинку і сну. Загальна зона, призначена для спільного проведення часу і прийому гостей, повинна візуально домінувати і розташовуватися в безпосередній близькості до вхідних дверей.
  • У дизайні інтер'єру «хрущовки» можна активно використовувати розсувні перегородки, що забираються на день, які допоможуть створити ізольовані спальні.
  • Якщо відкритий простір вам не до душі, доведеться особливо вдумливо підійти до вибору облицювальних матеріалів і системи освітлення.
  • Застосовуємо світлі шпалери або декоративні штукатурки з м'яким малюнком, асиметричними лініями і плавними переходами.
  • Стелі бажано встановити глянцеві, точкові світильники можна замінити неоновим підсвічуванням.
  • Обмежений простір дозволяє розмістити лише функціональні меблі, ідеальні з позиції практичності й компактності. Насамперед, це стосується спалень.
  • Прохідна кімната навряд чи зможе використовуватися інакше, як хол. Оформивши розсувні двері або текстильні ширми в тій же панелі, що і стінні драпірування, ви досягнете цікавого візуального ефекту.
  • Меблева композиція не повинна бути розкидана – на обмежених площах її слід зібрати в компактні острівці.
  • Дерев'яні меблі підкреслять архаїчні риси вашого житла – для меблювання «хрущовки» більшою мірою підходять скло, метал, шкіра.

При розробці дизайну інтер'єру «хрущовки» дуже важливий вибір стилю. Маленьке приміщення буде виглядати натуральним за умови використання базових ідей мінімалізму, японського стилю

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему

Останні матеріали