Поради

Дизайн інтер’єру трикімнатної квартири

Дизайн інтер’єру трикімнатної квартири

Дизайн інтер'єру трикімнатної квартири визначається чисельністю мешканців в ній. Оптимальний варіант – велика спальня, кабінет-бібліотека і вітальня-зимовий сад – можливий, коли всі приміщення належать подружжю, яке не потребує дитячої. Однак власники трикімнатної квартири, кожна з кімнат якої є чиєюсь спальнею, також мають можливість для широких експериментів з переплануванням, оформленням і вибором меблів.

Оформлення трикімнатної квартири починається з розмітки комфортних меж зон сну і активного спільного відпочинку, а також місць загального користування – кухні та ванної. У такій квартирі можна відтворити практично будь-який із історичних стилів, демонтувавши частину перегородок, однак важливо при цьому не ущемити права домочадців на елементарні побутові зручності та  автономність проведення часу.

  • Незалежно від площі кімнат, слід максимально задіяти передпокій в якості зберігання речей – це може об'ємна вбудована шафа з декорованими поверхнями, легкі полиці із сувенірами і т. д.
  • Розподіл у стінах ніш зі скульптурами, квітковими композиціями або легкими скляними стелажами зробить простір рельєфнішим, а аксесуари не займуть корисних метрів.
  • У квартирі, де проживають батьки і діти, необхідно виразне зонування.
  • Вітальню, в якій часто проходять танцювальні вечірки, має сенс поєднати з кухнею за допомогою барноїстійки.
  • Типова трикімнатна квартира може змінитися до невпізнання за рахунок найпростіших перепланувальних рішень, а іноді – і зовсім за рахунок декору.
  • Демонтувавши перегородку між кухнею і вітальнею, можна істотно збільшити кухонну площу, «відсунувши» обідню зону від робочої і доповнивши її декоративними банкетками, помістивши обідній стіл на подіум.
  • Не слід перевантажувати вітальню аксесуарами, найчастіше різностильовими, – доречніше оживити ними обідню зону на кухні.
  • За можливістю меблювання спальні дорослих, слід обмежитися ліжком з тумбочками і туалетним столиком із дзеркалом. Відокремлена перегородкою гардеробна від підлоги до стелі виглядає краще за громіздку шафу.
  • Робоче місце або куточок, службовий кабінет раціональніше поєднати з вітальнею, ніж зі спальнею. Наприклад, розташувати по центру вітальні масивний диван або продовжити вхід у вітальню симетричними декоративними перегородками з нішами і полицями.
  • Розробляючи дизайн інтер'єру трикімнатної квартири, фахівці намагаються не витримувати всю квартиру в єдиному стилі – навпаки, створюють приємну динаміку переходами одного виду підлогового покриття, наприклад, керамічної плитки, в  інше – паркет або плитку іншого типу.
  • У деяких ситуаціях раціональним є демонтаж перегородок між коридором і вітальнею – вид у хол, що відкривається від вхідних дверей, позбавляє від відчуття роздробленості квартири.

Невеликі трикімнатні квартири не слід наповнювати меблями з масиву – відчуття вільного простору більшою мірою підтримують меблі зі скла таіз шкірозамінника, а також легкі 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему