Поради

Дизайн інтер’єру однокімнатної квартири

Дизайн інтер’єру однокімнатної квартири

Дизайн інтер'єру однокімнатної квартири нескладно уявити згідно зі своїми фантазіями, використовуючи при цьому сміливі декоративні оздоблення і недорогі сучасні меблі, здатні до трансформацій. Якщо ви не плануєте жити у відкритому для всіх домі, вважаючи за краще спілкуватися з друзями в кафе – необхідності у виділенні зони для вечірки немає. В іншому ж випадку має сенс розширити простір за рахунок демонтажу перегородки між кухнею і кімнатою і заміни її, приміром, барною стійкою, посадкові місця якоїповернені обличчям до домашнього кінотеатру.

Перед власниками однокімнатних квартир стоїть два важливі завдання: по-перше, максимально заощадити простір, а по-друге, не допустити наявності в приміщенні речей, які свідчать про те, що їх нікуди подіти. Досягти цього можна за допомогою наступних дизайнерських прийомів:

  • Обов'язково використовуємо мертвий «простір» передпокою біля вхідних дверей – саме тут можна розташувати стелаж із книгами та сувенірами, фотографії в рамочках, рослини в діжці, вертикальні тумби з одягом.
  • Якщо дозволяє площа передпокою –варто встановити шафу-купе з цікаво оформленим фасадом, це дозволить повністю прибрати з кімнати одяг, постільну білизну і т. д.
  • Демонтаж перегородки між кухнею і кімнатою дозволить розмістити на її місці великий обідній стіл або барну стійку, що дасть змогу максимально «відсунути» загальну зону від приватної спальної кімнати.
  • Маючи можливість утеплити лоджію, можна влаштувати на ній робоче місце з комп'ютером або невелику терасу для прийому гостей.
  • Не варто поміщати в невелику однокімнатну квартиру ліжко з балдахіном або вікторіанський письмовий стіл – чудова річ перетвориться на громіздку перешкоду, що утруднює переміщення по кімнаті. Ефекту розкоші можна досягти, влаштувавши подіум для дивана-трансформера або ліжка із вбудованими ящиками для зберігання речей.
  • Слід віддати перевагу цілісності простору, а не любові до речей певного стилю – нема чого втискувати в інтер'єр крісло-гойдалку або великий абажур.
  • Ідея візуального розширення простору за допомогою впровадження в інтер'єр дзеркал завжди виправдовує себе в передпокої і майже завжди в спальні. Не менш ефективно візуально збільшують площу світлі м'які, ненав'язливі кольори, насамперед світло-зелений, кремовий, пісочний, густо-бежевий, персиковий.
  • Контрастні штори не годяться для дизайну інтер'єру однокімнатної квартири – їх слід підібрати відповідно до тону стін і меблів.
  • Домінування білого кольору в оформленні однокімнатної квартири виправдовує себе, проте з деякими вкрапленнями іншого пастельного тону.Оформивши стіни в темних тонах, придбайте білі меблі.
  • Освітлення повинне бути рясним – в ідеалі, автономні світильники для кожної функціональної зони.
  • Стильні аксесуари компенсують неможливість придбати багато меблів. Проте їхня кількість створить відчуття засміченості! Мандрівникам та колекціонерам краще розмістити свої експозиції в стилізованому передпокої.
  • Любителям добротних речей, які проживають в однокімнатній квартирі, слід навчитися відмовлятися від того, що не є необхідним. Наприклад, комп'ютерний стіл виправданий лише у випадку, коли більшу частину ви проводите, працюючи за стаціонарним комп'ютером.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему