Поради

Дизайн інтер’єру малогабаритних квартир

Дизайн інтер’єру малогабаритних квартир

Дизайн інтер'єру малогабаритних квартир повинен крутитися навколо грамотної організації простору насамперед, тільки в цьому випадку подібні квартири будуть цілком придатні для комфортного проживання та зберігання великої кількості речей. Не завжди обов'язковий і демонтаж перегородок – він може призвести до скупченості.

  •  У найперенасиченішій речами квартирі можна знайти вільні кути, що не відіграють ніякої корисної інтер'єрної ролі. Завдання власника маленької квартири – перетворити їх в акуратні сховища речей, що дозволить позбавити житлові кімнати від громіздких шаф і тумб.
  •  Дизайнери радять сміливіше наповнити речами передпокій. Один з варіантів – зведення закритих стелажів під стелю. Коридорну шафу або стелаж слід зробити кутовими– це заощадить ще більше місця. Об'ємні вішалки можна замінити ажурними гачками для одягу, розосередженими над майданчиком для принесених покупок.
  •  Вбудована гардеробна у всю стіну – рішення для спальні.
  • Розробляючи дизайн інтер'єру малогабаритної квартири, активно використовуйте ідеї з трансформаційними меблями, наприклад, роль ліжка може виконувати диван-трансформер.
  • Малогабаритна дитяча повинна бути влаштована за вертикаллю– стіни у вигляді шафок з нижніми відсіками для одягу і верхніми – для іграшок. Це клопітно для батьків, які щовечора піднімають нагору ігри та іграшки, проте зберігається необхідний вільний простір для дитячих занять.
  • Робоче місце може бути організовано у формі стінної ніші, в яку заглиблюється комп'ютерний стіл із розташованими над ним полицями. Ніша може зачинятися розсувними дверима, декорованими в тон облицювання вітальні.
  • Гарнітур для маленької кухні краще замовити максимально вузький, не варто звужувати лише робочу поверхню та обідній стіл. Стіна під стелю візуально подовжить приміщення.
  • Ідеальний варіант збільшення вільного простору малогабаритної квартири – звільнення житла від усього зайвого. Проте є і ще рішення – обладнання  квартири-студії. Санвузол – єдине автономне приміщення в такій квартирі, однак це зовсім не означає, що мова йде про обладнання «стадіону», де одночасно роблять уроки діти і дорослі дивляться телевізор.
  • Квартира-студія обов'язково передбачає зонування за допомогою прихованих розсувних дверей, мобільних ширм, висувних елементів меблів.
  • За каталогами і під замовлення можна знайти величезну кількість меблів-трансформерів різних типів, у тому числі шафи-ліжка, столи з відкидними спальними місцями, розкладні ліжка і дивани, а також модні сьогодні спальні-подіуми із висувними ящиками.
  • Відчуття «техно» додадуть аксесуари із сучасних матеріалів, розвішані та пофарбованів сміливі кольори.
  • У якості м'яких меблів використовуємо банкетки і пуфи, що особливо натурально виглядаютьв японському або іншому етнічному інтер'єрі.
  • Тим не менш, любителям історичних стилізацій не обов'язково відмовлятися від мрії відтворити на своїх обмежених квадратних метрах улюблену епоху – з тією різницею, що можливою виявиться саме стилізація, виконана за допомогою специфічного декору і мінімуму меблів. До прикладу, Вам цілком під силу влаштувати у своїй маленькій квартирі модель номера заміського готелю вікторіанської епохи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему