Поради

Догляд за акумулятором у мотоциклі

Догляд за акумулятором у мотоциклі

Не є секретом, що тривалість експлуатації акумулятора залежить від правильного догляду за ним.

Для нормальної роботи акумуляторної батареї на мотоциклі вона повинна бути в чистоті. Річ у тому, що чим брудніша її поверхня, тим інтенсивніше йде розрядка акумулятора.

Під час технічного обслуговування рекомендується протирати його поверхню 10% розчином нашатирного спирту або кальцинованою содою, після цього ще стерти все зайве з нього сухою ганчіркою. 

У процесі заряджання акумулятора виділяються гази, які значно підвищують тиск усередині банок, тому необхідно стежити за станом вентиляційних отворів і не допускати їх засмічення.

Коли акумулятор заряджається, виділяється гримучий газ. Саме через це робити потрібно у добре провітрюваному приміщенні, так само не можна оглядати акумулятор з відкритим вогнем. Щоб акумулятор служив довше, його зарядку треба проводити у відповідності з інструкцією виробника. 

Окрім цього, необхідно стежити за чистотою штирів і клем приводів, завжди тримати під контролем рівень електроліту в банках, особливо під час спекотних літніх днів.

Коли на вулиці висока температура, рівень електроліту рекомендується перевіряти кожні 5-6 днів. Іншої пори року такі дії варто здійснювати через 2-2,5 тис. км пробігу.

У тому випадку, коли рівень електроліту зменшиться, – в банки акумулятора необхідно долити дистильовану воду. 

Взимку для тривалого зберігання акумулятора його потрібно зняти з мотоцикла, повністю зарядити і зберігати при температурі не вище 0 градусів і не вище -30 градусів.

Варто знати, що чим нижча температура електроліту, тим менша ймовірність саморозрядки акумулятора.

Через кожні 3 місяці акумулятор необхідно заряджати для відновлення втраченої в результаті саморозрядки електроенергії.

Якщо з певних причин взимку ви не знімаєте акумулятор з мотоцикла, то слід від'єднати клеми від вивідних штирів. 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Мото-велотехніка
В тему