Поради

Авангард в інтер'єрі – буря і натиск сміливої «картинки»

Авангард в інтер'єрі – буря і натиск сміливої «картинки»

Основна відмінність стилю авангард в інтер'єрі від інших– наголос на контрасті, що  б'є в очі, поєднання непоєднуваного, усвідомлений вибір на користь незвичайного. Необхідна хоча б мінімальна наявність в оздобленні приміщення предметів сучасного мистецтва.

Живопис, пластика, незвичайні форми утилітарних предметів: світильників, сходових поручнів, фурнітури і предметів сервірування – все це покликане стати акцентами і в той же час невід'ємною частиною цілісної палітри.

Відкидаючи класику, яка визнає пастельні кольори як запоруку затишку, дизайнери-авангардисти віддають перевагу білому, червоному, чорному, а також будь-якому сміливому поєднанню кольорів.

  • Настільки неможливі позиції, як зелені меблі і помаранчевий текстиль, стають чудовою основою інтер'єру.
  •  Важливі перепади кольору та настрою в оформленні не тільки різних зон приміщення, але навіть стін. Тут особливо затребувані новомодні матеріали: декоративні штукатурки, шпалери-металік, фактурні лаки.
  • Підвісні стелі, особливо блискучі глянцеві, врівноважують стіни будь-якої колірної насиченості.
  • Сміливо використовуйте ламіновані панелі.
  •  Меблі можуть бути будь-якої форми, єдина вимога до них – незвичайність. Бажано розміщення меблів по центру приміщення, а не вздовж стін, що виглядає особливо цікаво при наявності неглухих (не до стелі) перегородок з гіпсокартону.
  •  Бажаний сучасний текстиль, який повторює орнамент або геометрію стін.
  • Дрібні предмети декору небажані – всі милі серцю завитки слід прибрати з очей.
  • Ліжко бажано розмістити на подіумі незвичайної форми, корпусні меблі замінити влаштованими в стінах нішами і металевими мінімалістськими стелажами-«поручнями».
  • Функціональні предмети:шафа-купе, плазмовий телевізор, комп'ютер і комп'ютерний стіл, стіл і стільці – повинні бути вдало «вбудовані» в яскраві обрамлення.
  •  Вбудовані світильники прекрасно гармонують з великою химерною лампою.

Дизайнерський хід не вдихне в інтер'єр життя, якщо вам не притаманна пристрасть до яскравих плям і сучасних фактур, а також тяга до функціонального мінімалізму. Іншими словами, якщо ви готові повірити на слово всім, хто запевняє, що інтер'єр гарний, проте не відчуваєте себе у затишку, стиль авангард в інтер'єрі – не ваш.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему

Останні матеріали