Поради

Постійна зайнятість: модний культ або дорога в прірву?

Постійна зайнятість: модний культ або дорога в прірву?

·        Ви тільки прокинулися, а вже впевнені, що запізнилися?

·        Ви не пам'ятаєте, що їли на сніданок?

·        Ваш мобільний розряджається в середині дня?

·        А ввечері список справ тільки збільшується?

Якщо на більшу частину цих запитань ви відповіли «Так», значить давно вступили в клуб постійно зайнятих. Питання тільки в одному: вітати вас або умовляти повернутися… назад у життя.

1. Пігулка від голови або цукерка для радості

Існує відчутна різниця між трудоголіками і виконавцями. І ті, і інші багато працюють. Але перші трудяться так, що згорають на очах і відчувають себе нещасними. Другі вкладають стільки ж, скільки отримують у відповідь. І йдеться не лише про матеріальне. Емоційне натхнення для дорослого, як цукерка для дитини. Смачно і хочеться ще.

Замальовка: співбесіда. Два претенденти. У кожного – великий потенціал і досконале резюме. Вони однакові, але різні. З першим начальник говорив хвилин 5. Про результати роботи, нічні наради і фінансову кризу. З другим спілкувався довше. Про сімейні подорожі, гру в покер і можливості бізнесу. Рішення було прийнято відразу. Згаслий погляд не зміг змагатися з енергією життя.

2. Казка чи реальність

Багатозадачність може перетворити вас на Змія Горинича. Три голови – добре. Сила – теж. Питання в тому, чим живе серце. Розрив між полюсами часто призводить до вразливості. Ви засмучуєтеся, тому що все не за планом. Це накопичується і стає нормою. Невдоволення притупляє вміння радіти простому. Тому, що відбувається щодня.

Замальовка: він щоранку пробігав повз її кафе. Залітав, брав каву і біг далі. Вона не втомлювалася пропонувати йому пончик. Свіжий, ароматний з цукровою пудрою і джемом всередині. Так тривало два з гаком роки. Все змінив страшний випадок. Його таксі не приїхало вчасно, він затримався в кафе і не потрапив у гарячу точку. Тоді він припинив поспішати. І почав звертатиувагу на знаки.

3. Сумувати чи радіти

Постійна зайнятість може стати синонімом самотності. Немає часу на розмову з батьками. Ні хвилини, щоб привітати кращого друга. Не вистачає сил, щоб закохатися. Не кажучи вже про те, щоб любити. Це перетворюється на вірус, який стає сенсом життя. Як лікуватися? Спробувати випасти з ритму і дихати по-новому.

4. Герой або невдаха

Захоплюєтеся тими, хто перемагає? Наприклад, учасниками Formula 1. Але варто пам'ятати, що ми бачимо лише саму гонку. Адреналін. Емоції. Нерви. До цього герої ретельно готуються. Працюють. Тренуються. Далі – сама гонка. Після – свято і відпочинок. У ритмі життя люди часто втрачають кілька етапів. Перша, підготовча стадія, може тривати вічно. А до фінішу так і не дійти. Коли ж святкувати і насолоджуватися?

5. Бути чи здаватися

Життя онлайн стало нормою. Ти не на зв'язку? Що трапилося? Занурення в світ вічної мережі перетворилося на роботу. Прокидаємося з телефоном в руках, засинаємо так само. Зайнятість відволікає. Від того, щоб їсти усвідомлено. Думати і говорити, знати і вибирати, дивитися і бачити, любити і бажати, ризикувати і перемагати. Ключове слово – усвідомлено. В інших випадках ми міняємо книги на смс, бажання на зобов'язання, любов на погоню. Навіщо?

Куди бігти і що робити?

1. Побудуйте завтрашній день по-новому.

2. Виділяйте хоча б 30 хвилин на день на те, що робить вас добрішими, жвавішими і свідомими.

3. Розділіть пріоритетне і те, що може почекати. У кращому випадку делегуйте.

4. Знаходьте час на сніданок з коханими, обід з друзями, а вечерю без мобільного телефону.

5. Придумайте для себе винагороду. Це кращий спосіб для балансу між процесом і результатом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему