Поради

Типові помилки домашнього бізнесу

Типові помилки домашнього бізнесу

Ви вирішили працювати на себе? Стати фрілансером? Вітаємо. У вас немає керівника. Це добре. Але чи зможете стати для себе гідним шефом? Це питання. Існують класичні помилки, які допускають люди, починаючи власну справу в затишній атмосфері. У себе вдома.

1. Робота-хобі

Пекти печиво для сім'ї і на продаж – різні речі. Якщо ви вирішили зайнятися власним бізнесом, назвіть його роботою. Цей настрій змінить не тільки цілі, а й підхід до справи.

2. Піжама, капці, халат не підходять для зарплат

Енергетика людини дуже чутлива до всіх зовнішніх проявів. Сорочка і піджак відразу дають потрібний настрій на весь день. Піжама і теплі шкарпетки, швидше, підходять для м'якого пледа і чашечки какао. Але тільки не для роботи. Зосередженість, усвідомленість, правильний настрій – головні союзники успішного бізнесмена. Бігуді, серіали та інші розваги залиште для відпочинку.

3. Графік – всьому голова

Ура, ви не зобов'язані вставати о шостій ранку і добиратися до роботи. Ваш офіс вдома. Але це зовсім не привід кардинально змінювати графік. Чим би ви не займалися, у більшості людей робочий день триває з 9:00 до 18.00. А це означає, що вставати о 12 і лягати о 2 годині ночі – не кращий варіант. Плануйте день так, щоб досягти результатів.

4. Немає мети – немає завдань

Починаючи власну справу, ви заряджені енергією, натхненням і позитивом. Але потім приходить час дивитися на цифри. Чіткі цілі завжди дають конкретні результати. Плідно попрацювати – це не мета. Продати Х продуктів. Укласти Х договорів. Створити Х товарів. Такі конкретні завдання є покроковими мотиваторами. А ось глобальна мета повинна дозріти ще раніше. Думайте!

5. Час роботі, час сім'ї

Працювати вдома – не означає бути домогосподаркою, яка працює. Передусім ви – виконавець, шеф, власник бізнесу. Саме з цієї причини повинні грамотно розподіляти власний час. Складіть графік: які години у вас для роботи, які – для родини. Це та база, яка дозволить правильніше використовувати активний годинник.

6. «Вилітайте з гнізда»

Домашній офіс може поступово перетворитися на цілий світ. Один і єдиний, який ви бачите кожен день. Через деякий час це пригнічує, з'їдає натхнення, стомлює розум. Тому візьміть за правило виходити в люди хоча б раз на тиждень. Це не тільки розвага. А й прекрасна можливість для нових знайомств, ідей і розширення кругозору. Спробуйте!

7. Контроль витрат і доходів

Тепер у вас немає бухгалтера, який щомісяця видає зарплату. Ви – бос. Заробили – відмінно. Витратили – молодець. А хто складе звіт, щоб побачити тенденцію і загальну картину? Починаючи власний бізнес, людина стає універсальним солдатом.

8. Ви в мережі, значить в бізнесі

Яким би маленьким не був бізнес, він вимагає сучасного підходу. Навіть якщо ви продаєте печиво тільки сусідам, це вже продукт. Для його презентації потрібен сайт. Це може бути власний блог, сторінки в соціальних мережах. Але тематика і основний посил про бізнес. Про продукт. Про переваги та можливості. Якщо сьогодні сусідка Таня купила у вас торт, його повинна побачити Тома з Таїланду. На фото, звичайно. А краще на відео.

9. Загроза для домашнього бізнесу:

- спати в робочий час на улюбленому дивані;

- відкладати справи на пізніше, на вечір, на потім;

- говорити з друзями по телефону «безлімітно»;

- забувати про облік;

- пізно лягати, пізно вставати;

- вести самітницький спосіб життя;

- відволікатися на домашні справи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему