Поради

Способи комбінування шпалер

Способи комбінування шпалер

Зробити своє житло гарним можна не лише завдяки якісному ремонту, але й поєднуючи різні шпалери. Щоб зробити це оригінально та цікаво, потрібно знати способи комбінування шпалер.

 

Вертикальні смуги.

Цікавого візуального ефекту можна досягнути за допомогою чергування смуг шпалер різного кольору. Для цього слід придбати принаймні два види шпалер. Важливо, щоб вони були однієї фактури та ширини. Наклеювати на стіну смуги шпалер необхідно так, щоб вони чергувалися через одну або дві.

Вдало поєднуються два відтінки одного кольору або повний контраст, комбінація із декількох протилежних кольорів. При цьому варто враховувати, що монохромність горизонтальних смуг дає візуалізацію прямолінійної світлотіні на стінах – це внесе в інтер’єр ознаки благородства та вишуканості. У тому випадку, якщо у вас вийде повна контрастність смуг, то це надасть приміщенню особливого характеру та унікальності. Також можна використовувати шпалери з найрізноманітнішими малюнками, що додасть тепла та затишку вашій оселі. Наприклад, для приміщення, виконаного в стилі ретро, ідеально підійде чергування смуг шпалер у горошок та смужку.

 

Смуги горизонтальні.

Таке рішення підійде для будь-якого стилю. Найчастіше горизонтальне комбінування – це дерев’яні панелі та шпалери (фарба), але сьогодні можливий і інший спосіб комбінування – чергування смуг різних видів шпалер. Прийнятним буде чергування контрастних шпалер або оформлення стін абсолютно різними відтінками чи малюнками. Ширина горизонтальних смуг залежить від висоти стін: якщо високі, то можна брати смуги більші за півтора метра, але якщо низькі, то не варто купувати шпалери ширші за один метр.

Використовуйте фактури та забарвлення, для прикладу, вініл і текстиль, перші дають ефект штукатурки, а другі згладжують м’яким малюнком грубість. Під час обклеювання кімнати горизонтальними смугами треба чітко дотримуватися технології, тому що саме стики шпалер завдають багато незручностей.

Потрібно нанести по середині стіни горизонтальну смугу, потім наклеїти верхню і лише після цього – нижню. А ось на місці стиків полотен слід залишити напуск, щоб після того, як шпалери висохнуть, надлишки зрізати, а краї доклеїти. Якщо стики не виходять ідеально рівними, то можна використовувати різні декоративні бордюри. 

   

Вставки зі шпалер.

Це більш оригінальне рішення щодо комбінування шпалер. Спочатку треба підготувати стіни: обклеїти або пофарбувати. Лише після цього їх можна обробляти: робити вставки з товстих шпалер на флізеліновій основі. Форма та розмір вставок не має особливого значення. Якщо вам більше подобається класика, то шпалери можна взяти в рамки або в молдинги квадратної чи прямокутної форми. А коли вам до вподоби неокласика, то тут вже можна фантазувати на тему виточених геометричних фігур. Цей вид оформлення інтер’єру зовсім нескладний, адже всі краї вставок будуть закриті рамками, молдингами.

 

Виділення.

Якщо у вас непропорційна кімната, у якій є ніші та виступи, то вам можна виділити шпалерами лише ці елементи. В результаті квартира заграє по-новому, якщо ніші та виступи підкреслити шпалерами якихось контрастних кольорів. Дуже гарно виглядає на білій стіні темно-сіра ніша, на синій стіні – персиковий виступ, а рожевий – на зеленій або салатовій. Також ніші чудово виділяються, коли вони прикрашені орнаментами чи ієрогліфами.            

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему