Поради

Як вибрати зимову гуму

Як вибрати зимову гуму

Зазвичай на початку листопада автомобілісти «перевзувають» свої авто в зимову гуму. Вона не втрачає еластичності в морози і краще підходить для їзди по засніжених дорогах і ожеледі. Золоте правило водія: «Якщо температура повітря знизилася до +7 градусів за Цельсієм – настав час замінити колеса. Але головне запитання, яку гуму вибрати?

 

Універсального рішення для усіх водіїв не існує. Головне правило купівлі зимової гуми – не звертати увагу на бренд чи країну виробника.

 

Сьогодні великою популярністю користуються шини-ліпучки. Завдяки «ламаній» структурі та прорізів для відводу вологи такі шини вбирають у себе воду та сніг, що гарантує хороше зчеплення в умовах сльотавої зими.

 

А ось стара відома шипована гума найкраща тоді, коли сувора зима. Металічні деталі будуть розбивати нарости снігу і покращувати рух.

 

При виборі зимової гуми багато водіїв зіштовхується з новим типом шин – скандинавськими та європейськими. Головне – пам'ятати, що ці назви залежать зовсім не від країни виробника. Ці типи призначені для кліматичних умов. Тому й самі шини досить чітко відрізняються між собою.

 

Європейські шини більш м'які. Вони мають чимало дрібних прорізів. Скандинаські – навпаки, мають більш агресивний дизайн покришок, а також глибокі та крупні малюнки протекторів.

 

Якщо повернутись до питання виробника, то краще не економити. Найпопулярніші шини – «Мішелін», «Континенталь», «Піреллі». Із шин з середньою вартістю кращими є «Матадор», «Хенкук», «Гуді Ер». Бюджетні варіанти – «Тунга», «Переміорі», «Інтерстейт».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему