Поради

Чи заважає музика водію?

Чи заважає музика водію?

На сьогодні усі без винятку авто оснащені акустичною системою. Звуки музики із салонів машин чути досить часто. Але слід пам 'ятати, що поїздка повинна бути безпечною і не лише для водія, але й для оточуючих.

 

Чи заважає музика водію керувати своїм транспортом? Напевно, кожен замислювався над цим запитанням. Якщо не заважає, то чи впливає вибір стилю музики на водія? Музика і заспокоїть, і розрадить його, коли він у дорозі, особливо у важкій і довготривалій. А найголовніше те, що музика – це одна з тих головних основ, яка не дасть водію заснути.

 

Слухати музику можна залежно від свого уподобання. Це може бути і класика, і рок, і дискотечна музика. У будь-якому разі водію не потрібно відволікатися від дороги. Тому існують правила:

 

1. Головне правило – приємна музика корисна для водіїв. Така музика сприяє концентрації уваги.

2. Рівень музики не повинен перевищувати 20 децибелів. Це достатня норма, яку сприймає людина. Гучна музика втомлює і може згодом спричинити стрес та втому.

3. Якщо ви любитель року та дистотечної музики – забудьте про неї під час руху авто. Така музика вимагатиме рухів, а це може спричинити аварію. Натомість, якщо така музика вас дратує – це стимулюватиме не заснути в дорозі.

 

Прихильники та противники музики в авто є, але головне не це. Найголовніше – безпека руху та розуміння того, що ви слухаєте під час руху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему