Поради

Чому чоловіки зраджують?

Чому чоловіки зраджують?

Зрада коханої людини - це завжди неприємно, а в деяких випадках і просто катастрофічно для сімейних відносин. Найприкріше, коли зраджує чоловік, глава сім'ї, з яким прожито разом багато років. Що змушує чоловіка зраджувати в тривалих відносинах?

Треба розуміти, що зради бувають різними. Не варто ставити знак рівності між випадковою пригодою на корпоративному святі або в сауні і появою постійної коханки, яка претендує на все більше місце в серці чоловіка. У першому випадку зрада може статися абсолютно випадково, наприклад, під впливом алкоголю або просто з прагнення «спробувати щось нове». У другому випадку ситуація куди складніша.

Починати відносини з коханкою чоловіка змушує не стільки «полігамність», скільки наявність певних проблем у родині. В першу чергу, це проблеми психологічного характеру. Згодом почуття між подружжям притупляються, дружина починає сприйматися чоловіком швидше як абстрактна родичка, все менше залучаючи його в сексуальному відношенні. Якщо при цьому в родині відбуваються постійні конфлікти, або чоловік і жінка взагалі байдужі один до одного, то грунт для зради практично підготовлено, а поява коханки - лише справа часу.

У відносинах з коханкою чоловік може шукати те, чого не вистачає йому вдома з дружиною. І це не тільки і не стільки секс або молоде тіло, скільки взаєморозуміння, співчуття. Може здаватися дивним, але багато чоловіків зраджують аж ніяк не з молодими красунями. Досить часто коханками стають однолітки, а то і жінки трохи старше. Саме вони здатні найбільшою мірою зрозуміти чоловіка, втомленого від одноманітного сімейного життя. Крім того, для багатьох чоловіків дуже важливо відчуття новизни, ті самі радісні відчуття закоханості, які були характерні для ранніх етапів спілкування з майбутньою дружиною. З коханкою чоловік прагне пережити ці відчуття заново, наситивши себе позитивними емоціями.

Читайте також

Відмітна риса чоловічих зрад від жіночих полягає в тому, що більшість чоловіків все ж залишаються в родинах (зрозуміло, якщо дружини не знали про зради або закрили на них очі), відносини з коханками для них не більше, ніж пригода. І якщо вашого чоловіка «тягне наліво», то перш, ніж починати конфлікт, краще задуматися про те, в чому можуть бути причини його невдоволення в повсякденному сімейному житті.

Основні причини чоловічих зрад

Причини невірності бувають абсолютно різними і часто унікальні для конкретної ситуації. Однак є кілька основних факторів, що підштовхують людей на зради. Поширюватися вони можуть як на жінок, так і на чоловіків, але чоловіків вони стосуються в першу чергу.

Причини чоловічої невірності
Причини чоловічої невірності

Ідеалістичні настрої

Навіть найкрасивішим жінкам в світі зраджували. Зраду переживали Beyoncé, Вікторія Бекхем і десятки інших таких же чарівних дівчат. Кейт Мойл вважає, що вся справа в сумнівах чоловіків. "Добре там де нас немає. Дивлячись на інші відносини, багато чоловіків думають, що в них жінки куди сильніше дбають про своїх партнерів. Згодом обділеним все більше і більше здається, що до них відносяться недостатньо добре. З цього часто випливають неприємні наслідки».

Страх зобов'язань

Ймовірно, в ваших стосунках не все так просто і вам хочеться трохи розвіятися. А зрада - нехай не самий прийнятний, але дуже дієвий спосіб отримати нові враження. У цей момент чоловік не думає про проблеми, він просто отримує приємні емоції, здійснюючи щось заборонене. У такі моменти він наче дитина, яка розмальовує стіну олівцями, поки її  ніхто не бачить. Спочатку він насолоджуєтеся процесом, а потім страшенно боїться покарання.

Підтвердження чоловічої сили

Про чоловічі зради говорять так часто, що, здається, для багатьох вони стали нормою, невід'ємною частиною способу життя справжнього самця і прямим підтвердженням його гідності. З чоловіків суспільство зробило якихось секс-машин, які, якщо вірити статистиці, думають про секс кожні сім секунд. Звичайно, їм хочеться відповідати високим очікуванням, але насправді єдине, про що свідчить зрада – про незрілість.

Читайте також

Багато можливостей

Контролювати те, чим ми займаємося в інтернеті, під силу, мабуть, тільки спеслужбам. І якою б пильною не була б друга половинка, у неї ніколи не вийде дізнатися про всі ваші маніпуляції в мережі. Завдяки інтернету у нас є постійний доступ до необмеженої кількості людей, з якими ми можемо спілкуватися. І не тільки спілкуватися. У користувачів з'явилася можливість фліртувати без безпосереднього контакту з людьми. Тому якщо раніше, щоб зраджувати, чоловікам доводилося робити вигляд, що вони працюють до ночі, то тепер їм достатньо розблокувати телефон.

Низька самооцінка

Що може бути більш інтригуючим, ніж усвідомлення того, що ви комусь подобаєтесь? І нехай ви вже перебуваєте у відносинах, відчувати себе бажаним хочеться завжди і жінкам, і чоловікам. Це змушує поглянути на себе по-новому, дає привід стати впевненішим у собі. Тільки ось зворотна сторона у цієї медалі теж є. Сумно, але увага навіть випадкової людини може призвести до зради незалежно від того, наскільки хороші ваші нинішні відносини.

Брак уваги

Всі люди розставляють для себе пріоритети в житті. Коли ви молоді і амбітні, найсильніше, як правило, вас хвилює кар'єра. Через це страждають відносини, на які витрачається недостатньо сил і часу. Віддаючи себе роботі, ви нерідко забуваєте про свого партнера, якому може не вистачати вашої турботи і уваги. Логічно, що в такому випадку він захоче отримати її від кого-небудь ще. Це, звичайно, сумно, але не дивно.

Що слід пам'ятати, якщо ви роздумуєте про зраду

Піклуватися в такій ситуації потрібно не тільки про свої бажання, а й про наслідки їх здійснення. Коли мова йде про зраду, ви найчастіше думаєте про себе та про свою другу половинку, а почуття третьої сторони, замішаної в процесі, враховуються вкрай рідко. Хоча вони теж можуть бути зачеплені. Коли люди зраджують, найчастіше вони переслідують короткострокову вигоду, тому потрібно враховувати усі за і проти, коли наважуєшся на таке.

Як правило, зрада дає поштовх цілій низці проблем, які покотяться як сніжний ком. На поверхню відразу спливуть всі недомовки і невдоволення. І що робити з усім цим - вирішувати вам. Частково зраду можна вважати прекрасним стратегічним ходом: завдяки їй можна вивести відносини на новий рівень або покінчити з ними раз і назавжди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, секс, психологія
В тему