Поради

Що таке тантричний секс і чи варто його спробувати

Що таке тантричний секс і чи варто його спробувати

Секс – невід’ємна частина життя дорослих людей, яка дарує неземну насолоду.  А що уявляє більшість людей, коли чує про тантричний секс? Напевне, прекрасну індійку у сарі, яка зваблює чоловіка, або ж вигадливі пози із тієї ж індійської камасутри.

Певна логіка у цьому є, адже ця сексуальна практика розвинулася із йоги та медитації, які теж прийшли із Індії. Однак таке пласке уявлення немає нічого спільного із тим, чим є тантричний секс насправді.

Кілька останні десятиліть ця тема викликає інтерес і в українців, адже про це чимало писали гламурні журнали, розповідаючи про зірок, котрі захопилися практикою та Тантрою. Згодом ця «модна» хвиля пішла на спад, але явище мало позитивний ефект, адже люди почали сприймати тантричний секс не як щось магічне та незрозуміле,  а як ще додатковий, особливий вид зближення. Причому, аби пізнати такий секс не треба їхати до Індії чи ставати буддійським монахом. Адже в реалі все зовсім інакше, ніж в уяві.

Розбираємося, що таке тантричний секс, що він приносить партнерам, які є правила та пози для фізіологічного контакту, а також які існують техніки.

Тантричний секс
Тантричний секс

Що таке тантричний секс

В Індії вчення Тантри навчає двокомпонентній структурі світу, котрий містить жіноче та чоловіче начала, які є продовженням бога та богині. Метою Тантри є досягнення найвищого піку моменту поєднання із Всесвітом. Це ціла філософська теорія, яка включає у себе певні види технік . Тантричний секс вчення визнає як метод пізнання власного я та оточуючого світу.

Тантричний секс – спосіб для досягнення емоційного поєднання між партнерами, возз’єднання їх енергій, тобто фізіологічний контакт та оргазм не є головною метою практики. Сучасне розуміння тантричного сексу пояснює інтимну близькість перш за все як можливість налагодження тісної взаємодії між парою, розширенню свідомості і лише потім досягнення особливого піку сексуальної насолоди – оргазму.  Також у поняття тантричного сексу включають й техніку для його досягнення.

Тантричне єднання можливе лише коли сексуальні партнери перебувають на спільній енергетичній хвилі, а їх тіла підготовані до контакту (для цього застосовують масажі та вправи). Відтак секс зближує коханців не лише фізично, а й на духовних рівнях. У процесі злиття переплітаються сексуальні енергії обох начал, тому вони стають єдиним цілим. Саме це дає змоги сягнути й піку сексуальної насолоди та отримати яскравий і потужний оргазм.

Оскільки йдеться про глибокий рівень взаємопорозуміння та єднання, цю сексуальну практику рекомендують чоловікам та жінкам, які мають почуття та багато спілкуються.

Цікаво, що під час тантричного сексу, вважається, сексуальні партнери отримують різні оргазми – чоловічий та жіночий. Відповідно до філософії,  людина має 7 чакр, котрі є центрами енергії. Тому завдання такого сексу – аби енергія із нижньої чакри поступово перейшла до вищої. Правильне відтточення Тантри парою дасть змогу буквально відчути, як потоки, схожі на тепло, підіймаються вгору.

Тож тантричний секс можна розглядати як доповнення до звичайного сексу, адже практика Тантри допомагає посилити сексуальний контакт, оргазм, отримати нові відчуття. До того ж, за умови повного розслаблення, знання поз та техніки партнери контролюють збудження, наступання оргазму, а чоловік ще й еякуляцію.

Як займатися тантричним сексом

Оскільки тантричний секс – практика із постійним сексуальним партнером, ви й буденному життя повинні прагнути спільного досягнення вершин. Тобто для Тантри тіла та розум пара повинна припрацьовувати разом і перебувати на однаковому рівні розвитку. Адже коли об’єднуються енергії, у разі невідповідності закоханих слабший буде забирати енергію сильнішого.

Перед тим, як зайнятися тантричним сексом, підготуйте оточення. Приглушіть світло, ввімкніть розслаблюючу музику, прикрасьте кімнату квітами та запаліть свічки. У якості романтичного аперитиву підійде шоколад та фрукти.

Розслабте тіло – прийміть теплий душ та зробіть масаж. Почніть глибоко дихати ротом, аби відчувати, що повітря доходить аж до пупка.

Тоді розпочніть зближення із партнером. Сядьте один навпроти одного обличчями. Далі жінка сідає чоловіку на коліна, повертаючись передом до нього. Вони закривають очі та уявляють тіла коханого, готуючи свідомість.

Опісля починається синхронне дихання – пара видихає багато повітря, причому жінка при вдиху нахиляється до чоловіка, в він відхиляється, і навпаки. При цьому тулуб має напружувати прес, а видихаючи – розслабляти його. Такі діє призведуть до об’єднання енергетичних полів.

Тантра навчає розслаблятися та звільнятися, тому можете експериментувати з положеннями тіла. Водночас, не забувайте глибоко дихати під час сексу та рухатися синхронно. Рухів має бути небагато, вони повинні бути плавними. Так само контролюйте зростання збудження, яке поступово ставатиме яскравішим.

Коли пара відчуває, що оргазм близько, слід призупинитися. Потім розпочати знову і так кілька разів поспіль, поки разом не відчуєте оргазм. Можливо, цього не вдасться досягти одночасно за перших кілька разів, проте поступове налаштування дозволить сягнути бажаного результату.

Секс, включаючи усі фази, займе досить багато часу, тому для цього  заздалегідь треба виділити 2-3 години, у які нічого не відволікатиме.

Правила тантричного сексу

Аби пара спільно досягнула просвітлення, слід дотримуватися певних правил.

  • Прийдіть до спільного розуміння сексу. Партнери не повинні сприймати Тантру як лише спосіб досягнути чогось новенького при фізичному злитті. Секс у кантрі є інструментом для особливого виду єднання, котрий подарує оргазм і найвище блаженство на різних рівнях.
  • Розслабтеся. Це – чи не основна умова, аби у підсумку тіло відчувало бажаний результат. У тантричному сексі немає місця комплексам та зажимам. Якщо повністю розслабитися важко, тренуйте дихальні практики.
  • Практикуйте тантричний масаж. Чоловік та жінка мають привести себе у форму і для цього є багато способів. Та найкращий – розмасажувати чакру сексуальної енергії кундаліні. Для цього слід сісти збоку від пари, покласти першу долоню на крижі, а другу – між лопатками. Рухи повинні бути неспішними та тягучими. Для кращого ефекту рекомендовано застосувати ароматичні масла.
  • Не ставте оргазм за самоціль. Сексуальний оргазм – лише бонус, не менш цінним є возз’єднання на енергетичному рівні, дарування взаємних ласк та приємного контакту.
  • Будте природніми. Не намагайтеся повторювати надто складні пози, натомість слідкуйте, щоб було зручно, із половинкою був зоровий та тактильний дотик рук.
  • Рухайтеся плавно. Саме плавність дає можливість займатися процесом усвідомлено та керувати потоками енергії. У ході цього й відбувається удосконалення тіла та здобуття душевної рівноваги.

Пози для тантричного сексу

Насправді чітких обмежень щодо поз для тантричного сексу немає – вони повинні бути природніми. Однак традиційною позою для зближення вважається класична яб-юм – позиція злиття бога Шиви та його дружини Шакті. Для цього партнер сідає на підлогу у позу лотоса (або принаймні щось подібне). Жінка сідає зверху та обхоплює чоловіка ногами. Партнери кладуть одне одному руки на шию та поперек у дзеркальному відображенні.

Дуже важливо зберігати візуальний контакт та синхронно дихати, ніхто при цьому не домінує. Доповнять зближення поцілунки, які подарують ще більшу близькість.

Ще одна поширена поза – ложка. Чоловік та жінка  лягають на бік, жінка спиною притуляється до торса чоловіка, котрий обіймає кохану. Вона ідеальна для встановлення тісної взаємодії перед сексом.

Практикують ще позу ножиць щоб звільнити сексуальну енергію інтимних зон. Партнери лягають на спину ногами до ніг, розводячи коліна, контакт повинен відбуватися у зоні тазу.

Обираючи позицію, віддавайте перевагу легкості та природності. Це може бути лежання пар на боці лицем до лиця, пестячи ерогенні зони партнера. Ще популярні варіанти – сидячи обличчям до обличчя, на руках у партнера тощо.

Важливо, що тіло до такого сексуального контакту слід почати готувати так само заздалегідь, як і свідомість. Тому плануючи практику Тантри додайте гнучкості, кожного дня виконуйте прості вправи – лежачи тягнуть руки вгору, глибоко дихаючи та при цьому тримаючи ноги зігнутими. Стопи повинні щільно прилягати до підлоги, тоді слід підняти стегна над площиною та рухати ними догори та донизу, а потім ліворуч-праворуч.

Тренуйте також відчуття слуху, у голові ніби розбираючи музику на партії інструментів, зору, «вихоплюючи» кольори із абстрактних полотен тощо.

Техніки тантричного сексу

Техніка тантричного сексу

Техніка тантричного сексу

Техніка сексу полягає у прискіпливій підготовці, контролі власної енергії та збудження. У результаті цей контроль дає змогу отримати оргазм, який не зрівняється в яскравості із почуттями від звичайного сексу.

  • Очікування дотику. Партнери у цей момент мають відчувати емоційну близькість та взаємне ставлення, доповнене моментом, коли шалено хочеться торкнутися. Для цього пара сідає одне навпроти одного та довго дивляться в очі. Дихання має бути рівним та глибоким, слід пропускати повітря крізь себе, ніби опускаючи його аж до області тазу. За 10-15 хв закохані відчують момент, коли потрібно дотулитися - візьміться за руки та продовжуйте дихати.
  • Насолода на кінчиках пальців. Чоловік закриває очі, а жінка пестить тіло подушечкми. Це своєрідний масаж, котрий може довести чоловіка до стану трансу.
  • Інтимні дотики. Пара сідає одне навпроти одного,  чоловік розпрямлює ноги, а жінка згинає свої у колінах та кладе їх на ноги коханого. Статеві органи при цьому повинні дотулятися, а руками пестити груди одне одного.
  • Повільний початок. Чоловік повинен входити повільно, аби ви обоє відчули енергетичне зближення. Призупиніться на кілька хвилин, щоб краще просмакувати цей момент.
  • Дихальні практики. Дуже важлива частина техніки тантричного сексу. Дихання виступає способом спрямування енергетичних потоків. Виділяють кілька видів дихання:
    1. Вдих-видих-вдих (чергування між чоловіком та жінкою – коли вона вдихає, він видихає, це посилює контакт)
    2. Вдих-видих, вдих-видих (дихання в унісон, яке чудово налаштовує на спільний ритм та дарує єднання)
    3. Єдине дихання (він – глибоко вдихає, вона – глибоко видихає. Потім пара з’єднує губи та дихає тим самим повітрям, не вдихаючи додатково носом. Попри нестачу кисню, дихання має бути рівним і плавним. Рекомендують робити під час сексу чи одразу після нього)
  • Балансування на межі. Коли сексуальний оргазм близько, коханці мають призупинитися та трішки відпустити збудження, відкладаючи пік на потім. Тому слід не відразу віддаватися пристрастям, а балансувати на тонкій межі насолоди та божественності.

Важливий також вихід із сексуальної тантричної практики. Для плавного виходу рекомендують також зайняти позу ложки, тримаючись за руки. Або ж варіант – повне розслаблення  лежачи на спині із вільно розкинутими руками та ногами (поза Шавасани).

Тож пробуйте Тантру, вчіться пізнавати себе та отримуйте нове, незнане задоволення від єднання з партнером та внутрішньої гармонії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, Йога, стосунки
В тему

Останні матеріали