Поради

Найкращі моделі камерафонів за версією t1.ua

Найкращі моделі камерафонів за версією t1.ua

Мобільний телефон давно перестав бути просто засобом зв’язку – звичайні «трубки» еволюціонували в смартфони. Із розвитком соціальних мереж на перший план виходять  функції мобільних телефонів – користувачі прагнуть отримати максимально круті знімки, тож виробники техніки один перед одним пропонують нові моделі камерафонів.

Функції цих апаратів вважають – якість фото- та відеозйомки на найвищому рівні практично не поступається професійним фотоапаратам.  Та й обробляти фото можна просто в телефоні.

Редакція t1 пропонує вам огляд кращих камерафонів від провідних виробників. Придбавши якісний камерафон, ви отримаєте 2 в 1: якісний гаджет для зв’язку та круті можливості для зйомки.

Apple iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Max
Apple iPhone 11 Pro Max

Остання модель iPhone із без сумніву найкрутішими можливостями для фото та відео зйомки. Деякі експерти називають Apple iPhone 11 Pro Max найкращим у світі камерафоном.

Основна камера складається із потрійного модуля:

  • 12 МП над ширококутна камера із кутом охоплення у 120° (вперше з’явилася у моделі від iPhone)
  • 12 МП ширококутна
  • 12 МП телефото камера із оптичної стабілізацією картинки (забезпечує високу світлосилою).

Основна  камера оснащена яскравим світлодіодним спалахом, фазовим автофокусом та п’ятиосьовою оптичною стабілізацією модулів. Усе це в сумі дає високу деталізацію, натуральну передачу кольорів, можливість «розширювати» кадр та знімати відео 4К відмінної якості.

Для відмінної роботи камер телефон оснащений потужним процесором. Чіп A13 Bionic забезпечує високоякісну нічну зйомку та попіксельну обробку  Deep Fusion. Натомість фронтальна камера  на 12 МП не має автофокусу та спалаху.

Обсяг акумулятора – 3969 мА/год, на 20% більший, ніж у попередніх моделей, що значно підвищує продуктивність пристрою. БІльш детально про Apple iPhone 11 Pro Max дивіться тут https://skay.ua/541-iphone-11-pro-max/

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

Перша модель, «заточена» під зйомку – Huawei Mate 30 Pro. Гаджет має суперсучасний процесор Kirin 990.

Камерафон оснащений основною та фронтальною камерою. Основна на 4 модулі та 40 МП має оптичну стабілізацію та трикратний зум і технологію Топ DxOMark. Фронтальна камера має 2 модулі  та роздільну здатність у 32 МП.

Камера дає можливість фільмувати кадри з частотою 7680 за с (найвища частотність серед камера фонів, представлених у 2019 році) та знімати в режимі слоумо. Окрім того, є функція зйомки у форматі 4К при режимі HDR+. Відтак, мінімальна відстань для макрозйомки скорочується до 2, 5 см.

Максимальна світлочутливість матриці (ISO) – 409600. Знімки навіть при недостатньому освітленні вийдуть якісними та незернистими.

Приємним бонусом для любителів робити світлини є батарея на 4500 мА/год із функцією швидкої зарядки – за пів години телефон поновлює половину заряду.

Xiaomi CC9 Pro Premium Edition

Xiaomi CC9 Pro Premium Edition
Xiaomi CC9 Pro Premium Edition

Хiaomi CC9 Pro Premium Edition – один із флагманів серед камерафонів, обладнаний за останнім словом техніки для якісної зйомки. Є можливість налаштування пентакамери, котра охоплює величезний спектр фотофішок.

Основна камера телефону має рекордні 108 МП із автофокусом та сенсором Quad-Bayer, тож на виході ви отримуєте зображення на 27 МП. Окрім того, додаткова широкутна камера на 20МП оснащена двом об’єктивами забезпечує максимальну функціональність. Короткий об’єктив дає 2-кратний коефіцієнт збільшення (плюс 4-кратний оптичний зум), а довгий – множить еквівалентну фокусну відстань основної камери на коефіцієнт 3, 5. Окрім того, камерафон має вбудовану макрокамеру на 2 МП. Фронтальна камера – 32 МП.

Потужні подвійні спалахи (поєднують яскраве та м’яке світло для природного ефекту світла) та високі можливості деталізації запобігають виникненю шуму при фотографуванні за недостатнього освітлення. Володіє високою точністю передачі кольорів та відтінків.

Зйомка відео відбувається у форматі 4К із чудовою передачею кольорів та балансом білого.

Окрім того, потужна батарея ємністю 5260 мА/год дасть змогу робити чимало знімків хорошої якості без підзарядки.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Samsung Galaxy Note 10+ 5G
Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Камерафон із крутими можливостями для зйомки. Основна камера має 12 МП-сенсор із розміром пікселя 1, 4 мкм, об’єктив із перемінною діафрагмою та відносною фокусною відстанню у 27 мм. Камера має 3 об’єктиви:

  • Основний модуль на 12 МП із оптичним двократним зумом та охопленням у 77 °
  • Ультраширокий об’єктив на 16 МП та кутом розширення у 123°
  • Телеоб’єктив на 12 МП та 45°

Можливості зйомки в Full HD зі швидкістю 60  к/с при 1920х1080 пікс та швидкісній зйомці слоїмо на 960 к/с . Окрім того, для відео є режим  HD (4K) (3840х2160 пікс 60 к/с). Для відео. Камера володіє оптичною стабілізацією, фазовим автофокусом із системою Dual Pixel,  та потужним спалахом. 

Фронтальна камера із основним об’єктивом на 10 МП охоплює 80 °, є можливість зйомки Full HD (1080p) та Ultra HD (4K) на 30 к/с.

Samsung Galaxy S10 5G

Samsung Galaxy S10 5G
Samsung Galaxy S10 5G

Основна камера оснащена автофокусом та потужним спалахом. Має 4 модулі:

  • Об’єктив на 10 МП
  • Ширококутний об’єктив на 16 МП
  • Телеоб’єктив на 12 МП
  • ToF – камера з сенсором.

Фронтальна ToF-камера має 10 МП, здатна записувати відео в розширенні 4К.

Відтак, камера фон із підтримкою мережі 5G завдяки змінній діафрагмі, надширококутному модулю (123°) та ToF здатний аналізувати глибину різкості. Тож фото мають дуже точну передачу кольорів та кольорову експозицію, хороший динамічний діапазон та мінімальну кількість шумів навіть в умовах нестачі світла. До слова, відео камера фон записує за замовчуванням у 4К зі стабілізацією зйомки «із рук».

Ємність акумулятора моделі –  4500 мА/год, чого досить для тривалої та якісної зйомки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: технології
В тему