8 Лютого 2022
Новини

Як змінити прописку в Дії

Як змінити прописку в Дії

Відтепер українці можуть змінити своє місце реєстрації просто в кілька кліків у своєму телефоні або на порталі Дія. Починаючи з 8 лютого послуга запрацювала у додатку "Дія" – розповідаємо, як вона працює.

Як повідомляє 24 канал, послугу про зміну місця реєстрації анонсували на заході Diia Summit. Тепер замість відвідування ЦНАПів українцям достатньо буде зайти на портал чи в застосунок Дія, вказати адресу, за якою ви фактично проживаєте, та отримати підтвердження від власника житла.

Що відомо про нову послугу

З минулого року зміна місця реєстрації в додатку "Дія" працювала як експериментальний проєкт, а також проходила бета-тестування.

На презентації Diia Summit президент Володимир Зеленський наголосив, що це одна з найпопулярніших послуг в Україні, однак дуже складна та бюрократична.

Як працює зміна місця проживання онлайн

Відтепер територіальні громади будуть вести реєстри виключно в електронній формі. Людина просто може вказати адресу, за якою фактично проживає, на порталі або у застосунку Дія та отримати підтвердження від власника житла.

Чоловікам більше не треба буде додатково ходити до військкоматів, щоб змінити місце реєстрації. Достатньо тільки перевірити й за потреби зазначити дані про військовий облік в Дії. І все. Жодних черг, папірців до ID-картки та очікування паспорта з мокрою печаткою протягом декількох днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, інтернет, технології
В тему

Останні матеріали

^ Наверх