Поради

Як доглядати за нарощеними нігтями

Як доглядати за нарощеними нігтями

Щоб швидко прикрасити руки довгими і міцними нігтями можна здійснити процес нарощування. Це безболісна процедура, завдяки якій утворюється необхідна форма і колір манікюру. Щоб такі нігті трималися довго, їм потрібний спеціальний догляд.

Підготовка до нарощування

В кожному українському місті є безліч манікюрних салонів та нігтьових центрів, будь-то Київ, Львів, Кривий Ріг (більш детальніше тут) чи Шепетівка. Після прийняття рішення про нарощення нігтів, потрібно здійснити візит до майстра для того, щоб дізнатися про правила догляду за ногтями до початку роботи. За три доби до нарощування пластини обробляються класичним або європейським манікюром. В цей час нігтям надається необхідна форма, а також видаляється надлишок кутикули.

Тим жінкам, які вирішили відвідати майстра з манікюру, не варто користуватися кремами і маслами для рук перед нарощуванням. В цьому випадку не відбудеться міцного зчеплення штучної і натуральної пластини. Це ж стосується манікюру масляного типу, а також парафінотерапії.

Особливості догляду за нарощеними нігтями

Починати догляд за нарощеними нігтями потрібно відразу після проведення процедури. Перші двадцять чотири години є найбільш важливими для подальшого стану нігтів. Основні правила догляду полягають в наступних моментах.

  • Забороняється використовувати засоби для нігтів, основою яких є ацетон. Такі речовини згубні для нарощеного манікюру, так як роз'їдають його структуру. Після того як проведена робота над нігтями, їх колірна гамма довго не змінюється, тому жінка ходитиме з одним і тим же манікюром до корекції. Ось чому при виборі дизайну нігтів варто віддати перевагу універсальності.
  • Роботи по дому повинні відбуватися із застосуванням рукавичок. Такий «одяг для рук» сприяє захисту нігтьових пластин від механічних і хімічних ушкоджень. Крім того, рукавички - це відмінний спосіб для запобігання передчасного старіння шкіри рук.
  • Корекцію необхідно робити вчасно. У зв'язку з постійним зростанням нігтьової пластини, акрилова або гелева основа буде відсовуватись від нігтьового основи. Щоб зберегти належний вигляд манікюру і уникнути постійного чіпляння за предмети і речі, до майстра варто приходити в призначений час, не пропускаючи корекції.

Особливості догляду за нарощеними нігтями
Особливості догляду за нарощеними нігтями

  • Доглядати за нарощеним гелем нігтями необхідно і в домашніх умовах. Після регулярної перевірки країв нігтів їх варто акуратно підпилювати. В іншому випадку жінка може травмувати ніготь, а це дуже боляче, неприємно і потребує тривалого відновлення.
  • Забороняється стукати нігтями і відкривати ними що-небудь. Міцність нігтьової пластини не вбереже її від ламкості. Зламаний ніготь тягне за собою пошкодження натурального.
  • Варто з обережністю ставитися до температурних перепадів. Нігтями не можна торкатися гарячого, інакше манікюр пожовтіє, потріскається і стане непридатним.

Необхідно постійно здійснювати догляд за шкірою навколо нігтів, її рекомендується живити і зволожувати, таким чином, не будуть утворюватися задирки.

Підтримуючі процедури

Після виконання манікюру і нарощування нігтів виникає таке неприємне явище, як відростання кутикули. Це призводить до виникнення неакуратного і неохайного вигляду рук. При запущеній стадії нігті стають неохайними. Вирішується ця проблема просто – необхідно використовувати олійки та креми, які спрямовані на догляд за кутикулою.

Якщо ніготь зламався, то не варто користуватися супер-клеєм для його відновлення. Кращим виходом в цій ситуації стане обмотування ураженого пальця, а також запис на прийом до майстра. Для того щоб заповнити порожнечу на пластині при відрощені натурального нігтя, необхідно вчасно відвідати майстра і здійснити корекцію. Така процедура повинна проводитися через кожні три-чотири тижні.

Не варто лякатися, якщо після стресу, курсу прийому антибіотиків, гормонів, вагітності, раптово починають ламатися нарощені нігті. Це є нормальною реакцією організму на чужорідне тіло. Коли стан прийде в норму, можна сміливо робити новий красивий манікюр.

Після нарощування нігтів жінка виглядає привабливо і доглянуто. Але в повсякденному житті виникає маса ризиків, які можуть призвести до ламкості і деформації красивого манікюру. Для того щоб він прослужив своєї господині якомога довше, варто правильно і постійно доглядати за штучними нігтями, а також вчасно робити корекцію.

Поради по догляду за нарощеними нігтями в відео нижче.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: манікюр, краса, жінки
В тему