Поради

Дзеркала в будинку по Феншуй

Дзеркала в будинку по Феншуй

Дзеркала здавна вважалися предметом, наділеним містичною силою. Їх називали провідниками енергій, сполучними елементами між паралельними світами, цінними оберегами - все це знаходимо в стародавніх віруваннях.

Зараз же люди звикли до буденності щодо дзеркал, зважаючи лише дизайнерські поради в питанні їх розміщення. Розглянемо докладніше, де краще вішати дзеркала згідно з  заповітами китайських мудреців.

Магічна сила дзеркал по фен-шуй

Дзеркала оточують нас вдома, в офісних приміщеннях і магазинах. У деяких випадках люди відчувають гармонію і умиротворення, навіть якщо кімната і обставлена ??досить скромно. В інших - апатію, тривожність, незрозумілі страхи, хоча на перший погляд інтер'єр оформлений відповідно до модних дизайн-проектів.

Дзеркала по Феншуй
Дзеркала по Феншуй

Однією з поширених причин може бути неправильне розміщення дзеркал. Їх символікою і значенням у різних народів вважалися: 

  • властивості охоронного амулета;
  • джерела пізнання і магічної сили;
  • проходи в інші світи;
  • вплив на матеріальну і духовну сфери людського життя.

У питанні традиційних елементів оформлення житла в Піднебесній до сих користується популярністю дзеркало Багуа.

Дзеркало Багуа
Дзеркало Багуа

Цей восьмикутний захисний амулет, розташований на підкладці з нанесеними триграмами, за місцевими повір'ями має магічну силу. Вона полягає в відображенні негативних потоків назад до їхніх джерел, тому Багуа необхідно розташовувати строго зовні вхідних дверей. Так мешканці зможуть убезпечити себе від згубного впливу ззовні.

У Китаї використання в побуті такого містичного амулета призвело до справжніх «дзеркальних війн» між сусідами. Враховуйте закономірності: відображені предмети подвоюють свій вплив на життя людини. Ось і жителі китайських провінцій намагалися захиститися від заздрості, пліток і недобрих побажань сусідів, розміщуючи Багуа в сторону їхнього будинку. Так вдавалося повернути негатив з надлишком, особливо якщо власне дзеркало було більше за розміром, ніж дзеркальний талісман сусідів.

Протистояння закінчилося лише після спеціального указу влади про заборону виставлення таких магічних оберегів в сторону сусідів.

Дзеркала в прихожій по фен-шую

Дзеркала в прихожій по фен-шую
Дзеркала в прихожій по фен-шую

Приділіть увагу оформленню коридору і прихожій, навіть якщо вони невеликого розміру. Використання дзеркал в цьому приміщенні обов'язково, а розміщувати їх слід з урахуванням деяких нюансів.

  • Передпокій не повинний бути захаращеним, адже таким чином власники квартир створюють перепони на шляху життєвої енергії Ци.
  • У дзеркалі не повинні відбиватися вхідні двері, інакше потоки енергії не зможуть проникнути в інші кімнати, відбившись від поверхні;
  • Плюсом буде можливість відображення амулетів і кімнатних рослин.

Форма дзеркал в навчанні древнього Китаю не має особливого значення. Можна сміливо вибирати квадратні, овальні, круглі предмети декору. У цьому питанні довіряйте власним уявленням про прекрасне, а також враховуйте особливості дизайнерського проекту інтер'єру.

Дзеркало в спальні по фен-шуй

Дзеркало в спальні по фен-шуй
Дзеркало в спальні по фен-шуй

Спальня - місце, де люди відпочивають і набираються сил, а від комфортності і тривалості відпочинку безпосередньо залежить успіх в кожній зі сфер діяльності. Дзеркало по фен-шуй не рекомендується розміщувати тут і в кімнатах для відпочинку гостей, враховуючи наскільки людина вразлива уві сні.

Якщо ви не можете відмовитися від дзеркальних атрибутів в спальні, то зверніть увагу на круглі або овальні моделі скромних розмірів. Не ставте дзеркало навпроти ліжок, а також завішуйте дверцята трюмо з поверхнями, які відбивають світло.

Важливо! Не зберігайте вдома тріснуті і розбиті дзеркала, інакше енергетичні потоки, необхідні для гармонії і здоров'я, «покинуть» будинок. Символічна загибель задзеркального двійника при порушенні цілісності поверхні може принести негативні наслідки і в життя реальної людини. Подібні застереження є і у звичаях слов'янських народів: відображення в уламках обіцяє довгі роки невдач і хвороб.

Підказку про те, що допоможе звести нанівець можливий негатив такого неприємної події, знаходимо в традиціях фен-шуй. Потрібно уважно зібрати всі осколки і промити під холодною проточною водою. Такі дії символізують очищення від накопиченої енергії, після чого все можна викинути, не побоюючись неприємних наслідків.

Також як посуд, так і дзеркала б'ються на щастя. Тому не варто засмучуватися, якщо улюблений предмет декору інтер'єру несподівано став непридатним для подальшої експлуатації.

Кухня та дзеркала по фен-шуй

Розташування дзеркал в кухні буде великим плюсом. Так створюється сприятлива атмосфера і відчуття простору. До того ж пані зможуть оцінювати свою фігуру під час трапези і в результаті не забудуть зменшувати (збільшувати) порцію.

Дзеркало навпроти робочого кутка на кухні все ж є небажаним. Поява зайвого клопоту у господині може зіпсувати настрій, через що смак кулінарних шедеврів може зіпсуватися.

Важливо! Крім місця розташування значення має і розмір дзеркала. Знавці традицій фен-шуй відзначають, що в житловому приміщенні необхідно повісити хоча б один такий предмет декору в повний людський зріст. Своєрідний запас для духовного зростання та примноження матеріальних благ вийде, якщо в відображенні вгорі над головою буде вільний простір.

Прямо протилежний ефект створить використання в інтер'єрі обробки стін, кухонних фартухів і стель фрагментами мозаїки з дзеркальними поверхнями. Перебуваючи в такій кімнаті, з часом може створюватися враження метушні, необхідності вирішувати кілька справ одночасно. Для того щоб не потрапити в круговорот буденних проблем, відмовтеся від використання невеликих фрагментів дзеркал, які дроблять відображення людей, домашніх тварин, предметів. Мудреці Піднебесної в таких випадках передрікали порушення гармонії, як в духовному, так і матеріальному плані.

Зверніть увагу, що важливо не тільки правильно повісити дзеркала, щоб виконувати всі рекомендації вчення китайських мудреців, але і своєчасно мити і протирати їх. Брудні дзеркальні поверхні часто стають своєрідним накопичувачем негативу. Поява сварок та інтриг буде цілком закономірним наслідком.

Табу фен-шуй: заборона використання старих дзеркал

Якщо Ви хочете примножити сімейний бюджет, вигнати з дому негативну енергетику, яка впливає на самопочуття Ваших дітей, відносини з коханою людиною, то запам'ятайте основне правило фен-шуй: дзеркала повинні бути новими і не мати гострих кутів. Це потужні накопичувачі негативної і позитивної аури, вони можуть розповісти про життя попередніх господарів, впливати на навколишню атмосферу, охолоджувати домашнє тепло і безжально ліквідовувати затишну обстановку в будинку. Тому не варто прикрашати квартиру антикваріатом у вигляді вінтажних дзеркал.

Існує альтернативний спосіб оформлення інтер'єру в стилі вінтаж або ампір: самостійно декорувати дзеркальні поверхні, штучно створюючи ефект старовини і наліт часу. Можна підібрати для нового дзеркала старовинну раму або багет, зроблений з дорогоцінного металу. Але ні в якому разі не можна прикрашати житло раритетними предметами декору, навіть якщо вони є сімейною реліквією. Інакше велика ймовірність повтору долі колишніх господарів.

Хороші місця для дзеркала

Резюмуючи вищесказане, визначимо кращі місця для розміщення дзеркал:

  • в їдальні;
  • навпроти амулетів, символів добробуту, тим самим збільшуючи їх позитивний вплив на побут і взаємини в сім'ї;
  • в коридорі на протилежній від входу стіні. Також оптимальним рішенням буде вибір шафи з дверима, що мають дзеркальну поверхню.

У ванній кімнаті можна повісити два дзеркала, але при цьому не створюючи «коридор» віддзеркалень. Захистити себе і близьких від всілякого негативу можна, якщо розмістити дзеркальце на зовнішній стороні дверей.

Погані місця для дзеркал

Функціональна зона приміщення Примітка Чому не рекомендується такий варіант розміщення
Спальня В традиції фен-шуй дзеркала - символи дверей в потойбічні світи. Ця грань часто відчувається уві сні, тому необхідно серйозно підійти до питання розміщення їх в спальнях і кімнатах для гостей. Дзеркальні поверхні шаф і трюмо на ніч найкраще завішувати тканиною. В іншому випадку можливе погіршення стосунків у сім'ї, а якщо спляча людина ще й відбивається в дзеркалі - то стану здоров'я.
У робочому кабінеті навпроти столу Китайські мудреці вважали, що властивості відбитих предметів в дзеркалі збільшуються вдвічі. Створюється враження того, що кількість завдань збільшилася. Власники робочих кабінетів і офісів таким чином «притягують» понаднормові роботи.
Навпроти вікна, вхідних дверей, двері у ванну і санвузол Позитивна енергія Ци, потрапляючи в будинок, не повинна зустрічати на шляху перешкод. Грамотно розташувавши меблі, предмети декору і дзеркала, вдасться домогтися позитивної атмосфери в будинку і «залучити» сімейне благополуччя. Велика ймовірність того, що позитивна енергія ззовні, відбившись від дзеркальної поверхні, так і не потрапить в будинок.
На вхідних дверях Цілюща сила Ци дарує душевну рівновагу, успіх у справах і удачу. Таке розміщення повністю перекриє вхід для потоку енергій, тому сімейне вогнище буде поступово згасати.
Дзеркало напроти дзеркала У традиціях слов'янських народів «дзеркальні коридори» створювали для ворожіння: вірили, що дівчатам так вдасться побачити свого майбутнього нареченого. Згадки можна знайти у фольклорі та художній літературі. Створення містичного коридору з декількох дзеркал призведе до відчуття неспокою, паніки, а також пригніченого стану і депресії.

Вчення китайських мудреців дає точні вказівки про те, як треба розміщувати дзеркала по фен-шую. Дотримуючись їх, вийде створити вдома атмосферу гармонії і залучити удачу. Не дарма висловлювання древніх актуально і в наші дні: «Можна змінити все на краще, якщо звернутися за допомогою до дзеркал».

Дзеркало по фен-шуй – оберіг сімейного вогнища, тоталізатор фінансового добробуту, амулет, що захищає житло від негативу і зла. Можливо, до цього моменту Ви не надавали особливого значення цьому невід'ємному атрибуту ванної кімнати, передпокою та спальні, але бажаючи змінити своє життя, почавши все з чистого аркуша, насамперед поновіть дзеркала в своєму будинку і повісьте їх за правилами фен-шуй. Будьте впевнені, що після цього всі Ваші мрії здійсняться, а Ви проживете довге і щасливе життя. Вірте в краще! Тоді всі негаразди будуть проходити повз Вас, а удача буде всюди слідувати тінню за Вами.

Відео: Дзеркала в будинку по Феншуй

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Інтер'єр, дім, Феншуй
В тему