Поради

Як вибрати електробритву для чоловіків

Як вибрати електробритву для чоловіків

Починаючи з підліткового віку, для чоловіка регулярне гоління перетворюється в набридливу рутину. Кожні 2-3 дні доводиться голити обличчя і шию, миритися з роздратуванням і іншими неприємними факторами. Навіть власникам бороди доводиться витрачати чимало часу, щоб підтримувати її в порядку. На допомогу приходять сучасні електробритви для чоловіків, які здатні замінити собою традиційні бритви.

Види електробритв

У продажу представлені вироби великих брендів. Інтерес викликає продукція торгових марок Braun, Philips, Panasonic і так далі. Ці компанії пропонують вироби як бюджетного, так і преміум-класу, що відрізняються набором функцій і кількістю додаткових насадок. Завдяки цьому гоління і догляд за бородою стає набагато простіше.

Виділяють два види електробритв, розділених за принципом роботи:

  • сіткові;
  • роторні.

Обидва ці класи користуються популярністю, а на ринку знайдеться чимало бритв цих типів.

Сіткові електробритви

Ці пристрої працюють як невеликі верстати з видалення волосся. Робочим інструментом є леза, вібруючі з частотою до 13000 разів на хвилину і акуратно зрізують волоски. Вони відокремлюються від шкіри спеціальною сіточкою, завдяки якій бритви і отримали назву. Завдяки цьому можна не турбуватися про порізи.

Сіткові електробритви
Сіткові електробритви

Чим тонша сіточка у бритви, тим ефективніше гоління. Але не всі моделі можуть похвалитися хорошими показниками. Такі пристрої підходять для чутливої ??шкіри, адже часто доводиться голити одну ділянку для повного видалення щетини.

Переваги

  • комфортне та зручне гоління;
  • функціональність;
  • мінімальне роздратування шкіри;

Недоліки

  • часто доводиться проходити по одній ділянці шкіри.

Роторні електробритви

Пристрої роторного типу оснащуються спеціальним бриючим блоком округлої форми, що складається з дисків з прорізами, в які потрапляє щетина. За ними розташовується робочий інструмент - обертається лезо. Сучасні моделі оснащуються ножами, які самозаточуються, завдяки чому збільшується термін їх служби. Принцип роботи і механізм старі, але надійні.

Роторні електробритви
Роторні електробритви

Роторні бритви голять набагато чистіше і швидше, але від них набагато більше роздратування на шкірі. Головка, що складається з трьох невеликих дисків, справляється навіть з нерівномірною щетиною, але такий пристрій не можна порекомендувати людям з чутливою шкірою.

Переваги

  • зручність використання;
  • комбіноване лезо для волосся різної довжини;
  • ефективність і чистота гоління;

Недоліки

  • грубий вплив на шкіру.

Яка бритва краще - роторна чи сіткова?

Електробритва: роторна чи сіткова?
Електробритва: роторна чи сіткова?

Сучасні електробритви є технологічні та функціональні пристрої. Виробники використовують інноваційні технології та матеріали, тому кожна модель справляється з завданнями. Головна відмінність полягає тільки в конструктивних особливостях і впливі на шкіру.

  1. Сіткові бритви акуратно зрізують волоски над шкірою, тому роздратування не виникає. Сіточка акуратно піддягає волосок і запобігає негативному впливу рухливих частин на шкіру. Разом з цим ефективність такого процесу низька.
  2. Роторні бритви справляються навіть з жорсткою і заплутаною щетиною завдяки декільком лезам і 2-3 плаваючим головкам, але разом з цим, під час процесу гоління доводиться миритися з неприємними відчуттями.

Вибір в першу чергу залежить від особистих переваг - комусь подобається акуратність, а хтось віддає перевагу ефективності та швидкості гоління.

Кількість головок для бриття і їх рухливість в електробритві

Бриючі головки бритви відповідають за якість і швидкість гоління волосків щетини. В сучасних роторних моделях їх кількість становить 2 або 3, а в сіткових від 1 до 3. Чим більше головок з лезами, тим чистіше голить бритва. В першу чергу варто орієнтуватися на це.

Головки розташовуються на спеціальному блоці для гоління, який має особливу ??конструкцію. Для зручності гоління його роблять рухомим, щоб слідувати контурам обличчя. Це зроблено як для зниження роздратування, так і для підвищення ефективності. Просунуті моделі оснащуються плаваючими головками.

Електробритви для сухого і вологого гоління

Бритви від різних виробників відрізняються функціональністю. Окремі пристрої підходять як для сухого, так і для вологого гоління з використанням гелю або піни. Способи гоління відрізняються особливостями і перевагами.

  1. Сухе гоління - стандартний спосіб для електробритви. В цьому випадку не використовуються додаткові засоби, щоб впоратися з рослинністю. Такий варіант підходить тим, хто не хоче витрачати багато часу або часто використовує бритву в поїздках або поза домом.
  2. Використання піни або гелю - комфортний спосіб, що дозволяє також підвищити ефективність гоління. Для цього зовсім необов'язково використовувати бритву, тому що деякі моделі підходять для цього. Такі прилади не бояться води, а в окремих випадках вони самі оснащуються резервуарами для води і піни. Бритви з підтримкою вологого гоління використовуються і без гелю або піни, тому вони дають більше вибору.

Переваги

  • висока ефективність;
  • просте миття бритви;
  • мінімальне зниження роздратування;

Недоліки

  • потрібно більше часу.

Для чого потрібен тріммер?

Електробритва є функціональним пристроєм, тому багато моделей оснащуються тріммером. Цей пристрій незамінний для тих, хто любить носити вуса, бороду або віддає перевагу легкій акуратній щетині. Сьогодні всі пристрої оснащені триммерами, вони бувають наступних видів:

  • висувні;
  • плаваючі;
  • зафіксовані.

Вбудований триммер виконаний у вигляді додаткового леза в сітчастих блоках. Висувним є окремий ніж, який з'являється з спеціального блоку для гоління тільки при необхідності.

Чоловікам, які приділяють багато часу бороді і вусам, підійдуть плаваючі тріммери. Вони повторюють контури обличчя, тому гоління стає набагато зручнішим. За допомогою тримерів вирівнюють бакенбарди, прибираються волосся на шиї та інших частинах тіла.

Акумуляторні і мережеві бритви

Електричні бритви можуть живитись від звичайної електричної мережі або від акумулятора. При цьому деякі акумуляторні бритви допускають роботу від мережі, тоді як інші використовують мережу виключно для підзарядки акумулятора (але не дозволять миттєво поголитися розрядженою бритвою, навіть якщо під рукою виявилася розетка).

Навряд чи потрібно детально роз'яснювати плюси і мінуси кожного з цих варіантів: вони досить очевидні. А ось згадати різні нюанси зайвим не буде. Так, наприклад, не буде зайвим звернути увагу на тип акумулятора. Нікель-кадмієвий (NiCD) або нікель-металгідридні (NiMH) акумулятори однозначно свідчать про приналежність бритви до нижньої цінової категорії - з усіма наслідками, що випливають. Літій-іонний (Li-Ion), навпаки, свідчить про те, що принаймні на акумуляторі виробник не заощадив. Якщо тип акумулятора взагалі ніде не згадано - готуватися, як правило, слід до гіршого - тобто до першого варіанту.

Вибираючи акумуляторну бритву, не буде зайвим поцікавитися таким параметром, як ємність акумулятора, і підрахувати, на скільки використань його вистачить. Добре, якщо виробник вкаже в документації час повного заряду, а також через скільки хвилин після початку заряду повністю розрядженої батареї бритва буде готова до повноцінного використання: ситуація, коли акумулятор розряджений, а поголитися потрібно терміново, на жаль, не так вже й рідкісна. Якісні бритви дозволять поголитися вже через 5 хвилин після початку зарядки акумулятора.

Управління та індикація різних режимів

Сучасні бритви можуть мати кілька різних режимів роботи або визначати найбільш відповідний режим автоматично. Так, наприклад, сенсор для визначення щільності щетини регулює швидкість обертання головок, вибираючи потрібний режим гоління в залежності від оброблюваної ділянки обличчя, а датчик, що заміряє зусилля обертання ножів, нагадає про те, що прийшла пора очистити бритву від волосків, які забили ніж.

«Просунуті» бритви можуть бути оснащені світлодіодними датчиками або навіть мініатюрними дисплеями, на які виводиться інформація про стан заряду, про необхідність чищення та ін. Такі моделі відрізняються високою вартістю.

Вартість експлуатації

У більшості бритв є необхідність заміни бриючих головок через певний час експлуатації (про це зазвичай можна прочитати в інструкції до приладу). У сітковій бритві бриюча головка служить в середньому близько 1,5 років, в роторній - до 2 років. А отже - буде не зайвим поцікавитися вартістю заміни головок до здійснення покупки (а не після неї). Бритви з функціями автоматичного зволоження шкіри або автоматичного очищення зажадають придбання спеціальних рідин, що також позначиться на вартості повсякденної експлуатації.

Додаткові функції електробритви

Кожна електробритва відомих торгових марок оснащується приблизно однаковим набором функцій. Вона голить начисто, рівняє щетину або видаляє довгі волоски. Якщо цього недостатньо, розгляньте пристрої з додатковими функціями.

Просунуті моделі володіють наступними функціями:

  • автоматичний захист від перепадів напруги;
  • функція зупинки підзарядки батареї;
  • індикатор рівня заряду;
  • функція самоочищення головок і так далі.

Індикатори і захист від перезарядження дозволяють продовжити життя акумуляторної батареї і зберегти сам прилад. Крім того, зручно бачити, наскільки вистачить акумулятора і коли його доведеться заряджати. Якщо не хочеться витрачати багато часу на очищення приладу, або його часто доводиться використовувати в дорозі, тоді краще вибирати модель з функцією самоочищення.

На окрему увагу заслуговують насадки для бритви, що дозволяють стригти бороду, вирівнювати щетину або вистригати вуса. Їх можна легко і швидко змінювати під час гоління. З такою електробритвою можна добитися ідеального результату без зусиль.

Резюме: що треба памятати, вибираючи електробритву

Вибираючи між роторною та сітковою електробритвою потрібно пам'ятати про те, що роторна бритва, швидше за все, краще впорається з короткою щетиною, але може стати причиною подразнення шкіри. Такі бритви можуть не підійти власникам чутливої шкіри і тим, хто боїться порізів. Сіткова бритва краще підійде для більш ніжної шкіри і більш довгого волосся (в тому числі для підрівнювання бороди і вусів).

  • Чистота гоління у сіткових бритв може варіюватися від моделі до моделі, але практично завжди потрібно мати на увазі, що волоски будуть подрібнюватися і прилипати до шкіри обличчя. Зате сіткова бритва майже завжди виявиться більш компактною і зручною в експлуатації.
  • У разі, якщо вибір зупинений на роторній бритві, необхідно поцікавитися кількістю бриючих головок (в більшості випадків трьох буде цілком достатньо), а також (якщо немає мети заощадити) переконатися в тому, що головки ці рухливі (тобто можуть підлаштовуватися під контури обличчя під час гоління).
  • Залежно від того, де і як передбачається використовувати бритву, потрібно визначитися з кращим типом гоління: вологе гоління краще підійде для домашніх умов, тоді як сухий спосіб гоління (без застосування гелів) є доступним практично де завгодно.
  • Вибираючи між бритвою, яка працює від мережі, і акумуляторною електробритвою, також потрібно подумати, чи буде бритва використовуватися в поїздках або відрядженнях. При виборі акумуляторної бритви потрібно обов'язково поцікавитися ємністю акумулятора і його типом (різні акумулятори мають свої характерні особливості).
  • Наявність спеціальних насадок і аксесуарів не тільки розширить можливості бритви, а й може істотно спростити процес догляду за приладом. Правда, кожна з додаткових опцій позначиться на ціні пристрою.
  • Наявність спеціальних індикаторів або дисплея дозволить без проблем визначити статус заряду батареї і отримати іншу актуальну інформацію про поточний стан приладу.
  • Чим частіше буде використовуватися бритва, тим важливіше простота догляду: при можливості краще придбати бритву, яка допускає миття під проточною водою або навіть бритву з функцією автоматичного очищення.
  • Вибираючи бритву за ціною, не буде зайвим дізнатися вартість заміни бриючих головок, а також витратних матеріалів (якщо такі потрібні для обраної моделі).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чоловіки
В тему