Поради

Вередун за столом

Вередун за столом

Часом дітки недоїдають і втрачають увагу не через поганий апетит, а через особливості нервової системи. Як допомогти малюкові впоратися зі своїми емоціями за столом?

 

По-перше, лаяти малюка не варто. Від цього дитина ще більше емоційно збуджується! Неврологи радять у такому випадку дотримуватися спокою, бути терплячими і проявляти ласкаву строгість. Ставте прості запитання, щоб змусити дитину переключитися від образ до діла. Для прикладу, спитайте: «Ти ще не зголоднів? Може, почнеш відразу з другого? А пити що будеш?»

По-друге, на столі не повинно стояти нічого, крім посуду, з якого їсть дитина, тоді вона не буде відволікатися від їжі, а вам не доведеться змітати зі скатертини розсипані сіль чи цукор. Вимкніть радіо і телевізор, не розмовляйте під час їжі по телефону — всі зайві об'єкти відвертають увагу непосиди від їжі.

По-третє, говоріть заздалегідь про те, що пора снідати чи обідати, а потім нагадуйте один-два рази. Багато діток не можуть відразу перервати свої заняття, переключившись на їжу, а отже, їх краще попереджати заздалегідь. Годуйте крихітку завжди в один і той же час, щоб перемогти стан хаосу, в якому перебуває ваше чадо. Якщо малюк нервується, починає бити ложкою по тарілці або змітати все зі столу на підлогу, обійміть його, притисніть до себе і пошепчіть на вушко щось заспокійливе. Збуджена дитина, яка постійно відволікається від їжі, може не доїсти порцію не тому, що сита, а тому, що їй не сидиться на місці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему