Поради

Коли вкладати дитину спати?

Коли вкладати дитину спати?

Багатьом відомо, що найкорисніший сон як для дитини, так і для дорослого настає в період з 22 до 2 години ночі.

 

Саме в цей час дитина повинна вже спати, тому почати укладати можна о 21:00. Взимку або пізно восени можна відправляти дитину в ліжечко вже о 20:00. Але часто трапляється так, що дитина ні за що не хоче засинати. Що ж робити в таких випадках?

По-перше, потрібно стежити за режимом сну малюка і не порушувати його. Навіть якщо дитина лежить в ліжечку з широко розплющеними очима, не потрібно її виймати. Перед сном не рекомендується грати в активні і занадто веселі ігри, а найкраще на якийсь час лишити дитину наодинці із собою, щоб вона пограла сама і заспокоїлася.

Процедури перед сном для малюка повинні стати, перш за все, звичними, тоді і засинати йому буде набагато легше. Не варто занадто сильно вкутувати дитину, інакше від спеки вона спати зовсім не буде.

Деякі педіатри вважають, що читання казки, яку дитина полюбила, не дуже корисно. У цьому випадку малюк захоче дочекатися її кінцівки і не заплющить очі, поки не дослухає її. Потрібно змінювати історії та розповідати такі казки, від яких дитині точно захочеться заснути.

Дитина не може відразу звикнути до певного режиму, тому нервувати і злитися не варто. Потрібно поступово діяти згідно з одним планом, до якого малюк незабаром звикне.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему