Поради

Жіноча зачіска «Піксі боб»

Жіноча зачіска «Піксі боб»

Короткі стрижки для жінок викликають двозначну реакцію: хтось із представниць прекрасної статі вважає такі зачіски зухвалим, але вдалим та сміливим експериментом, а для когось така стрижка є неприпустимою, адже, на їх погляд, вона точно не додає жіночності, і схожа на нахабний чоловічий образ.

Не варто забувати загальноприйняту пораду, мовляв, коли жінка кардинально змінює зачіску, в її житті трапляються кардинальні зміни. Відтак ваш похід до професійного стиліста стане не тільки сміливим рішенням, а й однозначно поштовхом для початку нового життя.

Серед найпопулярніших стрижок, що кардинально змінюють образ, стане зачіска «Піксі боб». Так, Піксі боб можна зробити досить коротким, динамічним, а можна зробити подовжену форму, що, безумовно, надасть жіночої привабливості.

Піксі боб - що це за зачіска?

Стрижка Піксі боб – це градуйована стрижка, у якій форма витягнута до зрізів. Ця зачіска характеризується відмінними рисами:  біля обличчя пасма подовжені, в області тім’я – великий об’єм. Чубчик може бути прямим, або асиметричним градуйованим.

Якщо говорити про тенденції 2020 року, то в стрижці Піксі боб  переважають вкрай чіткі лінії, і сама зачіска не повинна бути в жодному разі «лахматою».

Загалом Пікс боб як зачіска з’явилася завдяки креативності майстрів-перукарів, які шукали сміливі підходи до нових зачісок. Відтак хтось з них вдало поєднав авангардний Піксі та класичну зачіску Боб.

Цікаво, що Боб винайшли у минулому столітті танцівниці запального танцю Фокстрот. Так, довгі локони заважали танцювати, а боб як ніяка інша стрижка, не доповнювала настільки вдало їхній образ. Пізніше цю стрижку перейняли актриси німого кіно, а згодом Боб став зачіскою мільйонів жінок тих часів. 

Стрижка Піксі також з’явилася завдяки кінематографу. А саме зі легендарної стрічки «Римські канікули», в якій актриса Одрі Хепберн вперше розлучилася з довгими хвилястими локонами, і постала перед глядачами із короткою зачіскою, прикрашеною акуратним чубчиком.

Кому підходить «Піксі боб»

Так, стрижка Піксі Боб завдяки своїй універсальності прикрасить жінку будь-якої зовнішності, а професійний майстер завдяки експериментам та новим підходам зуміє зробити свою клієнтку натхненною, елегантною та жіночною. 

Стрижка Піксі боб підходить не тільки жінці, незалежно від її віку, але і молодій дівчині.

Піксі боб підійде жінкам, у яких:

  • слабке/тонке волосся (така зачіска додасть необхідного об’єму);
  • обличчя круглої або квадратної форми (ідеальна форма стрижки досягається завдяки збільщенню обсягу і довгим пасмам біля скронь);
  • довгасте обличчя овальної форми (при такій формі обличчя Пікс боб краще робити з прямими чубчиком, це дозволить гармонізувати пропорції);
  • яскраво виражені скули/повні щоки (при такому незначному візуальному недоліку при фарбуванні використовують затемнення).
  • для жінок, вік яких 40+ років (така зачіска зробить їх молодшими, привабливішими, додасть чарівності та особливого шарму),
  • обличчя круглої, квадратної, трапецевидної форми чи витягнутого овалу – такою зачіскою, а саме за допомогою подовжених спадаючих пас та прямого чубчика можна вдосконалити форму обличчя та гармонізувати пропорцій;
  • кучеряві пасма – зачіска їх «втихомирить», а рідким пористим локонам надасть необхідного привабливого об’єму;
  • професія пов’язана із творчістю - стрижка ідеально підійде для цих людей, проте не варто відмовлятися від Пікс боб і працівницям держустанов та великих корпорацій - зачіска стовідсотково відповідає суворому дрес-коду;
  • недосконала шкіра на обличчі, горбиста структура чи нерівний тон - вдала зачіска приховає ці вади.

Якщо жінки мають яскраво виражену зайву вагу, то така стрижка не додасть їм гарного вигляду. Адже зачіска у будь-якій варіації повністю відкриває шию, надаючи усій статурі більш важкого вигляду. 

Якщо у жінки обличчя правильної овальної форми, то зачіску краще зробити взагалі без чубчика.

Завдяки Піксі бобу відкриються з найкращої сторони всі риси обличчя, погляд характеризується виразністю, дуже чітко видно очі, а якщо жінка з цією зачіскою практикуватиме яскравий макіяж, то Піксі боб виглядатиме як ніколи ефектно.

Варто зауважити, що найкраще ця стрижка дивитиметься на густому прямому волоссі, а ось власницям кучерявого волосся варто зробити скрупульозне філірування. При цьому, якщо у вас тугі дрібні завитки, то Пікс боб набуде на вашому волоссі форми кульбабки.

Тож, якщо ви обрали саме цю стрижку, не варто довірити її виконання непрофесіоналу, адже у ній важлива кожна лінія, що має бути чіткою. А якщо ви прийшли до справжнього профі, то він точно зуміє створити для обличчя будь-якої форми красиву по-особливому стрижку Пікс боб.

Варіанти Піксі боб

Стрижка Піксі боб на коротке волосся

Таку стрижку обирають представниці прекрасної статі, для яких кардинальні зміни не є проблемою.  Пустотливого бунтарського вигляду власницям короткого волосся додають пасма рваної текстури різної довжини (при цьому вони повинні бути не довше за мочки вух).

На коротке волосся стрижку Пікс боб професійному перукарю буде дуже легко виконувати.

Читайте також

При цьому не варто забувати, що при максимальному вкороченні волосся зачіска може нагадувати чоловічу. Тому краще, якщо Пікс боб буде поєднуватись із чубчиком «навскіс».

А ще, щоб унеможливити «чоловічий» вигляд зачіски для власниць обличчя округлої форми, варто правильно оформити скроні. І тоді ця по-жіночому ніжна стрижка обов’язково потішить її власницю.

Загалом Піксі боб на коротке волосся є класичним варіантом, як для дорослих жінок навіть за 50, так і для дівчат, адже в образі немає чітко визначених меж, і вона гармонійно поєднується з будь-яким іміджом – спортивним, діловим тощо.

Відтак, така стрижка стане в нагоді тим, в кого зранку постійно бракує часу на укладку  - Піксі боб на короткому волоссі укладати дуже легко і швидко.

Кому варто зробити таку стрижку:

  • якщо у вас з великі риси обличчя, великі очі або пишні губи;
  • якщо у вас невисоке-середнє чоло,
  • якщо у вас немає явних проблем зі шкірою.

Якщо ж ви є власницею високого чола, але Піксі боб є межею заповітних мрій, то оберіть альтернативи Пікс на середнє волосся, при якій прядки залишаються подовженими - це візуально зменшить овал обличчя і вигідно підкреслить очі.

Стрижка боб-Пікс на середнє волосся

Така стрижка підійде як для молоденьких дівчат, у яких волосся середньої довжини,  та і для пустотливих дам, що прагнуть кардинально змінити зовнішній вигляд, при цьому  зберігши своє волосся середньої довжини. Пасма при цій стрижці подовжені, від потилиці або скроні.

Боб-Піксі на середнє волосся омолодить обличчя, додасть жіночності та індивідуальності.

Така стрижка має безліч варіантів виконання, від прямої до асиметричної форми, від подовженого до короткого чубчика. Висококваліфікованому майстру буде під силу  впоратися зі стрижкою як на прямому, так і на хвилястому, ба більше, кучерявому волоссі.

На відміну від Пікс боб на коротке волосся, ця зачіска стане ідеальним варіантом для жінок, що обожнюють кожного дня робити собі різноманітні укладки в домашніх умовах.

Якщо жінка є власницею тонкого, тьмяного, не дуже привабливого на вигляд, волосся середньої довжини, то стрижка  боб-Пікс стане ідеальним варіантом. Адже шевелюра позбудеться млявого пожухлого вигляду, а набуде необхідного об’єму.

Не лишнім буде використовувати спеціальні аксесуари або зробити легкій начіс -  об’єм волоссю надається   за допомогою гребінця. А потім довгі пасма можна укласти  набік або зачесати назад.

Стрижка Піксі для круглого обличчя

Вибираючи зачіску Пікс для круглого обличчя, потрібно врахувати тип свого обличчя.

На жаль, ідеальний овал обличчя, при якому підійде будь-яка стрижка, мають зовсім небагато представниць прекрасної статі. А ось жінкам із круглою формою обличчя варто підібрати правильний силует Піксі боб.

Така зачіска допоможе приховати незграбні лінії обличчя, округлість щік, візуально роблячи обличчя більш овальним та доводячи образ практично до ідеального. Цього можна досягти за допомогою  пасм контрастної довжини, що сягають нижньої лінії скронь, тонкого філірування кінчиків волосся та додаткового об’єму на потилиці.

Варто скористатися порадою майстрів-перукарів, які радять власницям круглого обличчя правильно укладати таку стрижку, зокрема, робити начіс, або ж підкручувати назовні прядки, які розташовані позаду голови.

З довгим або коротким чубчиком

Стрижку Пікс боб, незалежно від того, чи її робити на коротке волосся чи середньої довжини, можна зробити з чубчиком.

Насправді довгий чубчик додасть усій зачісці жіночності, а образу жінки – динамічності.

А якщо до стрижки додати короткий чубчик, то він якнайкраще освіжить обличчя, та візуально «скине» кілька років, омолодивши власницю такої зачіски. До слова, від короткого чубчика будуть у захваті романтичні витончені дівчата та жінки.

З асиметрією

Піксі боб обирають ті жінки, які люблять дивувати навколишніх, ба більше, навіть епатувати!

Одним із варіантів стрижки є Піксі боб асиметрія. Характерними її ознаками є обєм на верхівці голови, коротко підстрижена потилиця, спадаючі пасма подовженого виду, що зачесані на одну сторону, а також чубчик «навскіс».   Хоча, загалом, чубчика можна і не робити – асиметрія не втратить при цьому свого грайливого шарму.

Читайте також

Кому варто обрати Піксі боб асиметрія:

  • жінкам, у яких кругловиде обличчя, або ромбоподібний овал;
  • тим, хто бажає не тільки зробити таку стрижку, а й цікаво пофарбувати волосся, зокрема, зробити каліфорнійське мелірування або виділити окремі зони яскравими відтінками.

З поголеними скронями і потилицею

Така динамічна та провокативна зачіска як Пікс боб із поголеними скронями та потилицею буде до лиця лише жінкам, у яких ідеальна форма обличчя.

Така стрижка, при якій в області скронь та потилиці є виголені місця, може виконуватись як для власниць прямого волосся, так і для «кучеряшок».

 А за допомогою прямого недовгого чубчика можна досягти гармонійних пропорцій у випадку, якщо обличчя видовжене.

Така неординарна зачіска, окрім вибритих скронь та потилиці, характеризується основним об’ємом в області тім’я та  філірованими кінчиками, що надають зачісці легкості. 

Експерименти з фарбуванням

На стрижці Піксі боб експерименти із кольором виглядають надзвичайно стильно. ось декілька ідей  із фарбуванням, які, безумовно, надихають!

  1. Темні корені - таке фарбування є не тільки стильним, але й практичним, адже не доведеться двічі на місяць бігти до перукаря, аби підфарбовувати корені, що відростають.
  1. Яскравий колір - на подовженій стрижці Піксі боб надзвичайно круто виглядає фарбування у будь-які кольори веселки! 
  1. Світлі кінчики - пофарбувавши кінчики волосся у світлі відтінки, можна неабияк освіжити усю зачіску.
  1. Омбре - якщо на стрижці застосувати неординарну техніку фарбування, що зараз в тренді – омбре (перехід від темних коренів до світлих кінчиків волосся), то вона виглядатиме неперевершено! До того ж і корені підфарбовувати щомісяця не доведеться.
  1. Пір'я - якщо основний колір волосся – білий або світлий, можна додати кілька «пір’ячок» каштанового відтінку, то додасть кольору багатогранності.
  1. Кольоровий чубчик - якщо кардинальне фарбування вас лякає, то можна додати яскравості за допомогою кількох кольорових пасмочок на чубчику.
  1. Балаяж - таке ефектне фарбування, як техніка балаяж (ефект пасм, що вигоріли на сонці), круто виглядатиме на Піксі боб.

Догляд за стрижкою

Стрижка Піксі боб відрізняється неймовірною практичністю, і загалом, не вимагає укладати її щодня. Проте вона дозволяє змінювати ваші образи, як тільки душа бажає: від гламурної грайливої «кішечки» до волелюбної хуліганки, від романтичної кокетки до гранджової неформалки.

Для цього вам знадобиться такий  набір засобів для укладання як пінка або мус для волосся, пудра чи моделююча глина, гребінець та фен. Такі засоби допоможуть не тільки щодня освіжати зачіску, а й допоможуть щоразу виглядати по-новому.

Звичайно, що як і будь-яка зачіска, Піксі боб вимагає оновлення. За порадою перукарів, до майстра варто звертатися  раз на 5-6 тижнів. Якщо у вас Піксі боб із поголеними скронями, або волосся по всій довжині філірували, то у перукарню доведеться йти кожні 3-4 тижні.

Переваги та недоліки Піксі Боб

У зачіски Піксі боб є армія прихильниць, які в один голос заявляють про переваги такої стрижки. Водночас поборниці класичної елегантності висувають аргументи «проти».

Плюси:

  • З такою зачіскою можна відвідати будь-який захід, як-от світський раут, ювілей чи театральну постановку. Піксі боб буде доречним також для повсякденних реалій.
  • Використовуючи різні техніки фарбування, можна привнести у щоденну зачіску нотки індивідуальності.
  • Унікальність цієї стрижки заключається в тому, що завдяки чубчику різних форм - асиметричному, рваному, градуйованому чи взагалі за його відчутності – можна підібрати оптимальну зачіску для будь-якого обличчя.
  • Піксі боб реально володіє омолоджуючим ефектом, а видовжені пасма суттєво коригують зовнішність.
  • Ця зачіска – серед основних трендів у перукарській індустрії.

Мінуси:

  • Якщо перукар невдало виконав цю зачіску – його помилки важко, практично неможливо виправити
  • Піксі боб не рекомендують жінкам, у яких зайва вага.
  • Варто регулярно відвідувати майстра-перукаря та не забувати про щоденну укладку.

Піксі боб у знаменитостей

Серед тих, хто оцінив властивість Піксі боб виділяти витончені риси обличчя, омолоджувати та в певній мірі епатувати, були і відомі у кінематографі та модельній сфері селебрітіс.

Так, більше року тому кардинально трансформувати зовнішність – з романтичної панянки на зухвалу хуліганку  - вирішила супермодель Джіджі Хадід.  Джіджі  змінила зачіску «довгі  локони» на Піксі боб. За думкою перукарів, такий експеримент для супермоделі, як панянки з круглим обличчям, виявився вдалим.

Вирішила проекспериментувати з довжиною волосся і формою обличчя і улюблениця багатьох актриса Скарлетт Йоханссон. Вона просто шокувала весь Голлівуд, коли зробила Піксі боб з поголеними скронями. Проте незважаючи на яскраву зовнішність дані правильну форму обличчя – практично ідеальний овал, за думкою стилістів, цей експеримент для Скарлет був невдалим.

Скарлетт Йоханссон
Кірстен Данст

Цікаво, що невиразні тонкі риси обличчя не завадили актрисі Кірстен Данст збудувати успішну голлівудську кар’єру. Власниця нетипової зовнішності, Кірстен кілька років тому забажала зробити на свої на платинові локони Пікс боб без чубчика. Зараз актрису знову прикрашає волосся середньої довжини, проте стилісти відмічають божественний вигляд Кірстен із короткою стрижкою.

Вже декілька років співачка Майлі Сайрус не змінює зраджує Піксі боб. Ця креативна зачіска для неї стала вдалим прикладом гармонійного образу. Про це говорять фанати співачки, а також  її іміджмейкери. За словами спеціалісті, Піксі боб найкраще відповідає внутрішньому наповненню молодіжної виконавиці.

Не так давно перед публікою із ультрамодною зачіскою постала і актриса Емілія Кларк. Гарні риси лялькової зовнішності зірки «Ігри Престолів» дуже вигідно та сексуально підкреслила асиметрична стрижка Піксі боб із з подовженими пасмами.

Емілія Кларк
Джіджі Хадід

Резюме

 Піксі боб – це стильно та практично! Стрижка доречно поєднувати із  з актуальним кольоровим фарбуванням. Піксі боб стане відмінним варіантом для тих панянок, що прийняли зважене рішення розпрощатися з копицею на голові або своїми довгими локонами. За допомогою цієї зачіски можна втілити в життя найсміливіші ідеї, та підкреслити свою привабливість та жіночність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, жінки, Зачіски
В тему