Поради

Французьке каре: кому підійде зачіска, способи укладки

Французьке каре: кому підійде зачіска, способи укладки

Пригадайте, елегантна дівчина, яка перша асоціація? Найчастіше це образ французької, юної, легкої, весняної, на фоні Ейфелової вежі, можливо у береті, але безперечно із зачіскою каре. Так повелося, що саме ця країна була першою законодавицею моди у світі, тож не дивно, що з’явився такий термін, як французьке каре, яке може бути витонченим, сміливим, бешкетним, безтурботним. Все це описує одну модель, але із різним виконанням стрижки та різноманітного варіанту вкладання волосся.

Ще з давніх часів, стародавніх цивілізацій була відома форма зачіски каре. Вважається, що започаткували її використання у Єгипті, та носили як жінки так і чоловіки. Це обумовлено легким доглядом, практичністю, та красою. Сучасні тенденції моди диктують вільне носіння, трохи невимушеності в образі, такий варіант приваблює все більше жінок, які цінують час та практичність, бо на вкладання французького каре витрачають  лічені хвилини. Такий образ підходить для активних дівчат.

У виконанні майстрами об’єднані 2 технології, класична - пряма лінія зрізу, та градуювання кінчиків, тобто добре філірують. У загальному вигляді така форма матиме не чіткі лінії, але здаватиметься об’ємною. Використовують 3 типу довжини:

  • Коротка: до середини вилиць;
  • Середня: ледве торкається лінії плечей;
  • Довга: все що нижче.

Зазвичай, додають густого чубчика, але це не є обов’язком елементом, і модель виглядає шикарно  без нього. Форму вистригають прямою, арковою чи асиметричною. Безперечно, з таким багатим вибором моделей, кожна жінка, під керівництвом професійного перукаря обере своє фантастичне французьке каре.

Кому підходить французьке каре?

Бажання мати такий варіант стрижки з яким можна і на вечірку, побачення чи прогулянку? Але ще щоб пасувала, була практичною, легкою у моделюванні, можлива на саме вашому волоссі? Без сумніву це те, що ви шукали! Французьке каре настільки універсальна зачіска, за популярністю лідирує у світі. Локони біля обличчя та чубчик руками досвідченого майстра можуть відкоригувати овал лиця, сховати або виділити, все необхідне, для сяяння кожного дня у будь-якій ситуації. Розглянемо кому і що пасує найбільше:

  • Завдяки універсальності пасує до жінок різних напрямків роботи, від шоу дів, до вчителів, від продавчинь, до митців;
  • Зовнішньо змінює вік власниці, тож підійде як дорослим так і зовсім юним, і в кожній віковій категорії підкреслюватиме найпотрібніше;
  • Гарно поєднується із сучасними техніками часткового фарбування, мелірування, градуювання, яскравих локонів, омбре, балаяж, із такою стрижкою різноманітність відтінків, ат кольорів буде як у калейдоскопі вигравати на сонечку;
  • Круглолиці, квадратні, трапецієподібні обличчя треба огорнути крайніми локонами, довжиною не менш ніж підборіддя, та погратися із чубчиком. Власницям видовжених форм рекомендують короткий, густий, рівний чуб.
  • Кучері, пряме, рідке, густе – все підходить для французького каре. Неймовірно виглядає на блондинках, брюнетках, шатенках, але віддати перевагу треба біль натуральним відтінкам.

Стилісти рекомендують обережніше обирати такий тип стрижки для власниць дуже рідкого волосся, з послабленим, чи постраждалим в наслідок хімічних процедур.

Підготовчий етап

Насамперед необхідно відвідати майстра щоб оцінити, чи вистачає вашої довжини волосся для фінального вдалого образу, можливо треба почекати збільшення довжини природнім шляхом, чи є необхідність у нарощуванні. Один з варіантів може бути це лікування, якщо ваші пасма рідшають швидше за норму, чи пересушені та ламкі.  Зазначимо, що це один з небагатьох видів стрижки, який з легкістю можна виконати вдома, завдяки відсутності суворості ліній. Отже,  список для самопідготовки:

  • Гострі ножиці для прямого зрізу;
  • Для градуювання – філерувальні;
  • Шпильки для фіксації локонів під час виконання;
  • Гребінець із тонким хвостиком для рівних проділів;
  • Обприскувач-пульверизатор з водою.

Якщо якийсь етап піде не за планом, завжди є можливість скористатися послугами професійних перукарів для виправлення невдалих моментів.

Варіанти виконання французького каре

Короткому віддають перевагу жінки різного віку, вона здатна шикарно виглядати як в офісі, так і для урочистих подій. Передбачає наявність чубчика, сама довжина підіймається до мочок вух. Це найлегший вид для укладання зранку, бо можна провести пару разів гребінцем, і ви розкішна, але є застереження в обиранні для жінок із великими вилицями, та масивною шиєю. Особливу увагу треба звернути власницям гострого підборіддя та витонченої шиї, бо ця модель додасть шику вашому образу.

Французьке каре на середнє волосся личитимете всім типажам зовнішності. Така модель вважається самою вдалою.  Ідеальною для цього довжиною вважають волосся, що трішки не доходить, або ледве торкається плечей. Волосся набуває вільного руху, у якому грається вітерець. Власниці високого чола, масивного носа, широких вилиць, близько розташованих очей, мають знати, що це корегується  рівнем градуювання волосся, та вибором оптимального чубчика.

Довга варіація прикрашатиме представниць чарівної статі із квадратним, круглим, трапецієподібним лицем, візуально витончить його, додасть жіночності, ніжності рисам. Градуювання роблять по всій довжині волосся, що додає чарівного об’єму, та однаково гарно виглядає на різних структурах: кучері, прямі.

Чубчик має декілька варіантів виконання :

  • Із філіруваним краєм підкреслює форму обличчя, приховує велике чоло;
  • Косий, асиметричний корегує квадратні риси, чи видовжені, на допомогу йде косий проділ, та колорування, відтінювання, освітлення локонів, такий спосіб виділяє лінію вилиць та підборіддя;
  • Короткий найпопулярніший, виглядає дуже сміливо та привабливо, а довгі - акцентують увагу на очах, додають загадковості;
  • Прямий чи подовжений, поєднується із витягнутою формою овалу, підкреслює пропорційні риси обличчя, візуально збільшує об’єм;
  • Арковий варіант поєднується виключно із правильними рисами, із філіруванням має природний вигляд, допомагає скрити високе чоло.

Обравши довжину, та наявність чи відсутність та тип чубчика  за своїми рисами, визначившись із кольором будьте готові, що професійний перукар за своїм досвідом може порекомендувати трохи інший варіант, треба довіритися, щоб власне зображення у дзеркалі радувало кожного дня, а оточення проводжували вас поглядом наповненням захопленням від іміджу.

Технологія виконання стрижки.

Головна відмінність французького каре від класичного, що немає видовження лінії зрізу до обличчя, відсутність суворих вимог до рівності країв, все це градуюється, і навіть допомагає дівчатам із посіченими кінчиками. Невагомість, грайливість, легкість зачіски досягається шляхом підстригання локон на локон. Покроково це виглядає наступним чином:

  • Виконуються проділи від чола до шиї по центру, потім горизонтальний від скроні до скроні крізь верхівку.
  • Виділяють по центру пасмо, відтягують та стрижуть за потрібною довжиною, це контрольний розмір.
  • Рухаючись від потилиці до верхівки відділяють тонкі локони по горизонталі і простригають, порівнюючи із контрольним. Кожний новий рівень збільшують по довжині на декілька міліметрів.
  • За цією схемою стрижуть скроневі області.
  • Чубчик, за наявності вистригають, відокремивши трикутником частину волосся спереду від границі росту та надають необхідної форми.
  • Кінцевий етап моделювання – філірування.

Якщо разом зі зміною форми, обрали зміну кольору, то таку процедуру майстер проводить попередньо до виконання підстригання клієнта. Обумовлено це тим, що під час фарбування можуть пошкодитися кінчики, а у процесі моделювання нової зачіски їх як раз і знімуть.

Рекомендації по догляду

Перевага французького каре у тому, що воно легке у вкладанню і має варіації. Не потребує частого корегування у перукаря, але раз на місяць чи 2 потрібно оновлювати зріз кінчиків. Завдяки технології форма здається об’ємною, але варто пам’ятати, що такий вигляд чистого та вимитого волосся, тому треба регулярно проводити банні процедури. Не треба зупинятись лише на класичному  вкладанні за допомогою фену та гребінця, чарівно та гармонійно каре поєднується із великими хвилями та локонами, чи легким безладом на голові, що досягається завдяки плойці, бігудям крупного діаметра, вирівнювачу. Треба зауважити, що дрібні кучері пасуватимуть лише фасону із завищеним рівнем градуювання, так зачіска матиме охайний вигляд.

Доповнюють арсенал по догляду за волоссям пінками та мусами, олією та спрей-блисками, віск, глина, лак, все це надійно зафіксує, відокремить пасма, додасть блиску, ефекту мокрого волосся, утримає прикореневий об’єм. Варто придбати  різноманітні шпильки із квітами, стразами, бантами, обруч, так зачіска отримає індивідуальності, підкреслить єднання із загальним луком, а хазяйка матиме безліч варіацій оформлення каре. З такою моделлю відкривайте свою фантазію на повну, експериментуйте з аксесуарами та типу придання того чи іншого виду.

Порівняння зі схожими стрижками

Дуже тісно пов’язані, та мають тонку грань відмінностей із підстриганням у стилі боб-каре, та каскад. Відмінності у масштабі градуювання, так у цих зачісках воно вздовж всього волосся, впливає на акцентування об’єму. Боб концентрує його на макітрі та тім'янній зоні, каскад на маківці та потилиці.  Особливості мають щодо довжини, якщо французьке варіюється по довжині, то боб це коротка зачіска, а каскад гарніше виглядає із волоссям нижче плечей.

Загальні риси цих у техніці виконання локон на локон, підходять майже всім, та різним типам волосся і кольору,  практичні у догляді, гармоніюють із чубчиком.

Плюси та мінуси французького каре

Безперечно, головною перевагою є те, що каре підійде жінкам різного віку, статури, типу волосся, роду  діяльності. Скоротить час приготування до виходу, не обмежує фантазію власниці, прищеплює любов до стрижки.  Вагомих недоліків немає, лише потрібність в більш частому митті, щоб виглядати стовідсотково.

У кого із знаменитостей французьке каре?

Майже кожна з зірок, яка має стрижку, була помічена із французьким каре, і це не дивно, погляньте лише на Сару Джесіку Паркер,  Меган Райан, Єву Лонгорія. Одна згадка про цих дів і ви розумієте, що зачіска надає шарм, вільність, елегантність, підкреслює красу.

Кейт Бланшет и Маріон Котіяр

Кейт Бланшет и Маріон Котіяр

Міранда Керр и Тейлор Свіфт
Міранда Керр и Тейлор Свіфт

Опираючись на все це, неодмінно треба спробувати одного разу, щоб закохатись у французьке каре. Це як перший поцілунок, варто зробити один раз, щоб потім не стримувати себе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, Зачіски, жінки
В тему

Останні матеріали