Поради

Що їсти для оздоровлення печінки

Що їсти для оздоровлення печінки

Печінка - життєвоважливий орган, який виконує низку важливих функцій, бере участь у процесах травлення, кровотвореня та обміну. Також вона знешкоджує чимало шкідливих речовин.

Тож печінку треба не перевантажувати,  а навпаки - підтримувати. Для цього радять вживати певні продукти, які матимуть позитивний вплив на роботу органу, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

  • Розторопша: у ній міститься силімарин, який сприяє оновленню клітин печінки, якщо вони були зруйновані або пошкоджені внаслідок захворювання. Порошок із перемелених насінин розторопші призначають для профілактики і лікування по 1 ч. л. до їди 3 – 4 рази на день, запиваючи звичайною водою.
  • Гарбуз і його насіння цінний завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т (або карнітину), який сприяє засвоєнню важкої їжі і розвантажує печінку.
  • Цитрусові містять ефірні олії, вітаміни та антиоксиданти, які стимулюють природне очищення печінки і зменшують запальні процеси. Випита зранку натщесерце вода з лимоном стимулюватиме печінку весь день.
  • Ламінарія (морська капуста) на 5% складається з солей альгінової кислоти, яка отримала назву «природного утилізатора шкідливих речовин». Альгінати допомагають печінці чистити організм від шкідливих речовин.
  • Буряк містить речовину бетаїн, яка знижує тиск, гальмує розвиток атеросклерозу і перешкоджає ожирінню печінки. Буряк корисно їсти як сирий, так і печений або варений.
  • Ромашка і м’ята покращують функції печінки. Треба довести до кипіння 200 мл води і додати чайну ложку суміші трав, настояти 15 хв. і процідити, пити по 100 мл відвару вранці і ввечері.
  • Курага, що багата на віт. Е, посилює процеси відновлення печінкової тканини. Достатньо з’їдати до чотирьох плодів.
  • Яблука містять велику кількість пектину – розчинної клітковини, яка очищає органи травної системи, виводить токсини, які накопичуються в кишечнику та печінці.
  • Оливкова олія, багата на віт. Е, захищає організм від дії вільних радикалів – речовин, що утворюються під дією сонячного світла, сигаретного диму, забрудненого повітря і радіації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, лікування
В тему