Поради

Твій корисний сніданок: цепелінай

Твій корисний сніданок: цепелінай

Приготуйте на сніданок литовську страву.

Рецепт цих неймовірно смачних величезних картопляних галушок з начинкою. Саме так їх можна охарактеризувати. Готувати їх просто, але клопітно. Та результат того вартий, йдеться на сайті Picantecooking.

Інгредієнти

  • 13 середніх картоплин, почистити
  • 3 ст.л. картопляного крохмалю (плюс крохмаль для обкачування)
  • Сіль за смаком

Для фаршу:

  • 200 грамів жирної свинини, змолоти
  • 200 грамів яловичини, змолоти
  • 1 цибулина, порізати кубиками
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • Сіль і свіжозмелений перець за смаком

Для подачі:

  • 1 цибулина, дрібно порізати
  • 100 грамів бекону або сала, дрібно порізати
  • 200 мл сметани

Час приготування: 1 година

1) Приготуйте фарш: на 2 ст.л. рослинної олії обсмажте цибулю, дайте охолонути. В глибокій мисці змішайте два види м'яса, обсмажену цибулю, сіль, перець і 1 с.л. рослинної олії. Все гарненько перемішайте, відставте у бік.

2) 3 картоплини поріжте, залийте холодною водою і варіть  до готовності. Відцідіть, пропустіть через прес або м'ясорубку.

3) Решту картоплі подрібніть до отримання однорідної маси в блендері або натріть на дрібній тертці.

Складіть сиру картопляну масу в сито, застелену двома шарами марлі, загорніть і добре відіжміть. Потрібно віджати якомога більше рідини.

4) У великій мисці, змішайте сиру картоплю, варену і 3 ст.л. (з верхом) картопляного крохмалю. Замісіть однорідне тісто (важко цю липку масу назвати тістом).

5) Поставте велику каструлю з водою на вогонь. Приготуйте дрібну миску з крохмалем, для панірування. І починайте ліпити цепелінай.

6) На долоню викладіть тісто, розміром як середній пампух.

Розплющіть рівномірно, як пляцок, а в середину викладіть фарш, приблизно 1 ст.л. з верхом. Заліпіть як пиріжок, надаючи форму цепеліна. Ретельно обкачайте в крохмалі.

Викладіть на тарілку. І так виконайте те саме з іншими.

7) Коли вода закипить, починайте опускати цепелінай партіями, декілька на раз, щоб не злиплися і добре проварилися. Перемішайте. Потім, як вода знову дійде до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і ще раз перемішайте. Варіть 20-25 хвилин після спливання. Стежте за тим, щоб цепелінай не приклеювались до дна, для цього і слід  вимішувати.

8) Поки вони варяться, приготуйте заправку для подачі. У сковорідці, на середньому вогні, на рослинній олії, обсмажте бекон або сало, до хрускоту. Додайте цибулю і смажте до м'якості, або хрускоту (як любите).

9) Готові цепелінай викладайте на тарілки для сервірування, поливайте щедро сметаною, а зверху викладайте бекон з цибулею. При бажанні, можна посипати страву подрібненим кропом.

Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему

Останні матеріали