Приготуйте на сніданок легку і корисну страву – запіканку з гречки та бринзи.
Інгредієнти.
250 грамів сиру бринза


250 грамів вареної гречки
1 цибуля, порізати півкільцями
2 ст. л. вершкового масла
1 яйце
Сіль до смаку
2 ст. л. зернят льону
2 ст.л. зернят кунжуту
Вершкове масло для змащування форми
Приготування.
- 1) Духовку розігріти до 180 °С.
- 2) Цибулю підсмажити до м'якості та золотистості на вершковому маслі. Зняти з вогню.
- 3) У велику миску помістити гречку, додати бринзу подрібнену руками, яйце, цибулю та по 1 ст. л. кунжуту та зернят льону.
- Посолити до смаку, беручи до уваги те, наскільки солоний сир. Добре все перемішати.
- 4) Форму для запікання, у мене розміром 11х22 см, змастити топленим вершковим маслом. Викласти масу в форму і посипати поверхню рештою зернят.
- 5) Пекти 20-25 хвилин, до готовності. Запіканка повинна злегка підрум'янитись і «схопитись».
Дістати страву з духовки і подавати як гарнір до м'ясної чи рибної страви, або як основну страву, з овочевим салатом.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Вознесіння Господнє 2023: що приготувати
21 Травня 2023
Великдень 2023: смачні страви до святкового столу
15 Квітня 2023
Харчування військових: опублікували ще сім таємних контрактів
17 Березня 2023
Топ-5 звичок, які убивають наш імунітет
5 Лютого 2023
3 рецепта вкусного глинтвейна
20 Грудня 2022