Поради

Твій корисний сніданок: запіканка з гречки і бринзи

Твій корисний сніданок: запіканка з гречки і бринзи

Приготуйте на сніданок легку і корисну страву – запіканку з гречки та бринзи.

Інгредієнти.

250 грамів сиру бринза

250 грамів вареної гречки

1 цибуля, порізати півкільцями

2 ст. л. вершкового масла

1 яйце

Сіль до смаку

2 ст. л. зернят льону

2 ст.л. зернят кунжуту

Вершкове масло для змащування форми

Приготування.

  1. 1) Духовку розігріти до 180 °С.
  2. 2) Цибулю підсмажити до м'якості та золотистості на вершковому маслі. Зняти з вогню.
  3. 3) У велику миску помістити гречку, додати бринзу подрібнену руками, яйце, цибулю та по 1 ст. л. кунжуту та зернят льону.
  4. Посолити до смаку, беручи до уваги те, наскільки солоний сир. Добре все перемішати.
  5. 4) Форму для запікання, у мене розміром 11х22 см, змастити топленим вершковим маслом. Викласти масу в форму і посипати поверхню рештою зернят.
  6. 5) Пекти 20-25 хвилин, до готовності. Запіканка повинна злегка підрум'янитись і «схопитись».

Дістати страву з духовки і подавати як гарнір до м'ясної чи рибної страви, або як основну страву, з овочевим салатом.

Читайте також
Все про: сніданок, харчування, рецепти
В тему