Поради

Смачно і корисно: які продукти не варто поєднувати

Смачно і корисно: які продукти не варто поєднувати

Є певні правила у поєднанні харчів, яких варто дотримуватися.

Зокрема, експерти порекомендували не вживати разом вино і десертні вироби. Солодке правильно поєднувати із зеленим чаєм або склянкою води, в той час як вино – зі свіжими овочами та сиром. У дуеті з десертом вино посприяє занадто різкому підвищенню цукру в крові, повідомляє Країна здоров’я.

Картопля з м'ясом – це теж погана ідея. Організму в цьому випадку потрібно перетравлювати крохмаль і білок, для чого організм використовує різні види травних ферментів. Це затягує перетравлення і сприяє почуттю тяжкості.

Поєднання огірків і помідорів популярне, але аж ніяк не корисно. Огірки – це лужний продукт, а помідори – джерело кислоти. Їх поєднання може призводити до здуття живота.

Крім цього, медики радять не поєднувати алкоголь і каву. За даними вчених з американського Центру залежностей, подібний мікс сприяє обезводненню, прискорене серцебиття, виникнення проблем зі сном.

Шкідливо поєднувати з молоком гречку і банани (це, до речі, теж вельми популярні харчові мікси). У гречці міститься багато заліза, а в молоці – кальцію: ці мікроелементи заважають засвоєнню один одного, їсти їх потрібно в різний час. Що стосується бананів, солодкі фрукти, за словами експертів, завжди слід вживати як окрему страву, не поєднуючи їх з іншою їжею. Інакше може виникнути нетравлення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему