Поради

Порцелянове весілля: як відсвяткувати та що подарувати на 20 років подружнього життя

Порцелянове весілля: як відсвяткувати та що подарувати на 20 років подружнього життя

Час невблаганно швидкий і з кожним роком, у вирі буденних турбот, подружжя забуває про шлюбні ювілеї. Та 20 років весілля занадто значна дати, аби її ігнорувати.

Якщо перші річниці спільного життя завжди чекають та святкують з розмахом, то, зазвичай, після п’ятнадцятої, деякі пари перестають відзначати цей особливий день. Після подолання позначки у 15 років шлюбу, в народі прийнято святкувати лише круглі (що закінчуються на нуль) і напівкруглі (що закінчуються на 5) ювілеї.

Цікаво, що і першоджерела не надавали великого значення датам, коли справа стосувалася 16, 17, 18 та 19 років весілля. Свої назви ці ювілеї отримали значно пізніше і скоріше були вигадані з комерційною ціллю:

  • 16 років весілля – Топазове свято;
  • 17 років спільного життя – Трояндове весілля;
  • 18 річниця шлюбу – Бірюзове Весілля;
  • 19 річниця разом – Криптонове Весілля.

І якщо ці ювілеї відзначає не кожна пара, то точно заслуговує на свято наступна річниця – 20 років весілля. Як називається ця дата? Цей відрізок часу нарекли фарфоровим чи порцеляновим. Найпопулярніше тлумачення назви ґрунтується на тому, що у день весілля молодятам дарували порцелянові сервізи та посуд. Але за стільки років у шлюбі, вони, якщо не розбилися, то неабияк зносилася. А це хороший привід подарувати на 20 років весілля новий посуд.

За іншою версією, 20 річниця шлюбу отримала таку назву, бо фарфор був і є досить дорогим матеріалом. Раніше він вважався справжньою коштовністю і дозволити його собі могла далеко не кожна молода сім’я. Але пара з 20-річним стажем зазвичай, до цієї дати обживалася дорогоцінною порцеляною.

Читайте також:

Філософія числа 20

Число 20 в нумерології є символом романтики і мрійливості. Містики трактують значення числа 20 по-різному, бо воно складається з двійки і нуля. Двійка наділена потенціалом та непередбачуваністю. Нуль має чималий заряд енергії, який символізує відкриття, пошук відповідей на злободенні питання.

Всесвіт підтримує і допомагає людям, які стикнулися з двадцяткою. Число наділяє їх енергією, яка в умілих руках трансформується в гармонію і любов, а в незграбних веде до розрухи та печалі.

В зв’язку з цим не виникає питання чому фарфор символізує 20 років весілля. Назва натякає на те, що союз чоловіка і жінки у цей період дуже крихкий. Чому? Причиною можуть стати переломи у звичному темпі життя: діти виростають та починають жити самостійно. Відтак, частина буденних турбот відпадає, а отже, як і на самому початку сімейних відносин, партнери залишаються тільки вдвох. От тільки замість величезної перспектив, з якої вони починали спільне життя, на даний момент плани або реалізовані, або так і залишилися мріями.

Якщо говорити простіше, то 20 років спільного життя та повсякденних справ, у багатьох пар знищує здатність насолоджуватися товариством один одного.

Читайте також:

Традиції святкування 20-ї річниці шлюбу

Святкування кожної річниці весілля, як вважають дослідники, зародилося кілька століть тому у Німеччині. Подібна традиція була і в країнах Сходу, проте там найчастіше відзначали кожні 11 років шлюбу.

Мода на святкування річниці дня весілля активізувалася на наших територіях тільки в дев’ятнадцятому столітті.

Що ж стосується порцелянової річниці, то це свято має ряд особливостей, що відрізняють його від інших ювілеїв.

Зокрема, серед найпопулярніших обрядів та традицій, які супроводжували 20 років шлюбу були такі:

  • Гості, на 20 років весілля ліпити з глини різноманітні фігурки, найчастіше голубків. Статуетки обпалювали в печі і потім дарували подружжю. А на срібне весілля цими птахами прикрашали святковий стіл. Ті, хто має намір втілити цей ритуал у життя, може обійтися і готовими виробами;
  • Батьки або близькі родичі «молодят» дарували глиняну підкову – символ удачі. Завданням подружжя було разом підвісити талісман над вхідними дверима. Глиняна підкова оберігала дім від нечисті;
  • Сучасні віяння також вплинули на традиції святкування 20 років подружнього життя. Так, як фарфор китайський матеріал, відповідно, на столі бажано мати кілька страв традиційної східної кухні;
  • Закохані у цей день можуть обмінятися порцеляновими чашками, які виступають в ролі символу домашнього затишку і тепла;
  • Безумовно, підкреслить тематику свята та принесе удачу сім’ї сервіровка столу з елементами порцеляни;
  • Ще одна традиція порцелянового весілля – чаша з монетами. На це свято подружжя виставляє фарфорову посудину, яку наповнює монетами. Гості по закінченню застілля забирають собі по монеті, щоб щедрість господарям вернулася сторицею;
  • За одним з обрядів 20-ї річниці весілля подружжю варто розбити пару старих фарфорових чашок, щоб позбутися від негативу і продовжити зміцнювати свої відносини;
  • Бенкет повинен закінчитися чаюванням з нового сервізу. Дружина власноруч готує смачну випічку і пригощає гостей.

Вам варто також знати, що головний колір двадцятої річниці шлюбу – білий. Його рекомендують використовувати для прикраси свята, адже він символізує чистоту і надію. Подружжя наряджається у новий білий одяг, щоб підкреслити бажання і готовність до чергового етапу життя. В упаковку світлих кольорів рекомендують і подарунки на 20 річницю весілля загортати.

Читайте також:

Подарунки на порцелянове весілля

Навряд чи хтось піде з пустими руками на 20 років весілля. Подарунки близькі родичі та друзі повинні обирати залежно від характеру подружжя. Зокрема, це може бути і не порцеляна, а необхідні в побуті предмети. А підкреслити ідею свята можна додавши до основного презенту витончену порцелянову статуетку або глиняний сувенір.

Якщо ж ви все таки вирішили керуватися при виборі тематикою ювілею, то нині на прилавках крамниць та Інтернет сторінках можна знайти величезний асортимент різних фарфорових презентів, які підійдуть на 20 років весілля. Що подарувати «молодятам»? В першу чергу керуйтеся не модним віяннями, а смаками ювілярів.

В тему свята будуть:

  • Порцелянові сервізи або набори посуду;
  • Статуетки з фарфору;
  • Об’ємна ваза;
  • Ароматична лампа;
  • Свічники;
  • Оригінальна порцелянова лялька, яка стане початком цікавої колекції. Можна заморочитися і замовити ляльки, які зовні схожі на «молодят»;
  • Велика настінна тарілка з незвичайним малюнком;
  • Дзеркало або годинник в порцеляновій рамі;
  • Також дарують предмети побуту: постільна білизна, скатертини або серветки. Головне, щоб вироби були білого кольору;

Гості можуть подарувати подружжю живу рослина, що символізує щастя. Вона буде приносити удачу парі і перешкоджати виникненню сварок і конфліктів в сім’ї.

Читайте також:

Подарунки чоловікові

Мало який мужчина по достоїнству оцінить подарунок з порцеляни. Тому, краще зробити акцент не на темі річниці, а на тому, що давно хоче кохана людина: предмети риболовлі, офісне начиння, побутова техніка, золоті прикраси або сувеніри в автомобіль.

Головне, розмірковуючи над тим, що подарувати чоловіку на 20 років весілля, не забувати про те, що презент повинен бути вибраний від чистого серця.

  • Навігатор або відеореєстратор в автомобіль;
  • Плеєр та навушники;
  • Гаманець, компактний портмоне чи стильна сумка;
  • Краватка;
  • Запонки;
  • В’язаний шарф або шапка;
  • Порцелянова попільничка (якщо він курить);
  • Кухоль з веселим написом;
  • Іменний набір посуду (чашку, тарілку).

Пам’ятайте, що для чоловіка важливий не стільки сам подарунок, як увага і настрій з яким ви його піднесли.

Подарунки дружині

Обираючи подарунок дружині на 20 років спільного життя не потрібно відштовхуватися тільки від назви річниці. В якості презенту можна піднести і інші речі, не з порцеляни, але про які дружина мріє.

То що подарувати дружині на 20 років весілля? Кращі друзі дівчат – діаманти. Ви можете навідатися до ювелірного магазину та придбати там для коханої якусь прикрасу з фарфору чи фаянсу (керамічний матеріал, схожий на порцеляну).

  • Фарфоровий медальйон;
  • Колечко з фаянсовою вставкою;
  • Керамічна брошка;
  • Фаянсові прикраси для волосся;
  • Шкатулку для зберігання прикрас;
  • Флакончик улюблених парфумів.

Та найкращим подарунком коханій буде романтична пригода, яка дозволить вам разом відволіктися від буднів і роботи. Крута ідея політ на повітряній кулі, прогулянка на катері чи квиток у країну-батьківщину порцеляни Китай.

Такий подарунок на фарфорове весілля допоможе подружжю повернути свіжість почуттів і знову зануритися в той час, коли вони були просто закоханою парою, а не сім’єю.

Читайте також:

Привітання з фарфоровим весіллям

Варіантів для привітань з 20 річницею весілля величезна кількість. Головне – в процесі їх підготовки не «зациклюватися» на загальноприйнятих рамках і говорити від душі.

Шановні ювіляри!

Від усієї душі вітаємо з 20-ою річницею подружнього життя, з вашим порцеляновим весіллям! Бажаємо вам фарфорової витонченості та краси, благополуччя у сім’ї та домашнього затишку, вірного блага і високого достатку, щирих почуттів і вічного кохання!

Бажаємо вам прожити разом до ста років у мирі, злагоді й любові.

***

Молодята!

Нехай ваше порцелянове весілля стане черговою віхою довгого спільного життя, повного щастя і кохання. Зичимо, щоб 20-й рік шлюбу був таким же гарним, як розпис на порцеляні, тільки в сто разів міцніше цього крихкого матеріалу!

Зичимо щасливого життя, чудових ідей і безсумнівної удачі, взаєморозуміння і благополуччя, затишку і достатку в домі, здоров'я і миру в родині!

***

Дорогі порцелянові наречені!

За 20 років спільного життя вам є чим пишатися! Пропоную підняти келихи та випити за двох чудових людей, які змогли у цьому нелегкому житті пронести разом всі прикрощі та радості і зберегти те, що нам всім так дороге, – сімейне щастя!

Гірко!

***

Вітаємо вас з порцеляновим весіллям!

Нехай ваш союз переплететься прекрасними порцеляновими візерунками, поєднуючи сімейне благополуччя, повагу один до одного, душевне тепло, підтримку та повне взаєморозуміння!

Міцного здоров’я вашій сім’ї і довгих літ життя!

***

Вітаємо, любі наші, вас з порцеляновим весіллям!

Бажаємо, щоб ви жили у щасті й добробуті, мирі та взаєморозумінні, повазі і коханні. Нехай у вашому домі завжди буде свято, хай його не покидають затишок, достаток і веселощі!

Довгих вам спільних років, наповнених щирістю, здоров’ям, удачею!

***

Від душі вітаю вас з 20-річчям подружнього життя, з порцеляновою річницею. Бажаю, щоб ваша чаша благополуччя і щастя була з самого міцного і дорогого фарфору і могла витримати будь-які вітри і випробування долі, бажаю, щоб у вашій родині завжди панував лад і атмосфера веселого свята – свята радості і посмішок рідних людей.

Читайте також:

У порцелянове весілля

Прийміть бажання ці від нас:

Нехай сьогодні, завтра, завжди

Не покидає щастя Вас.

Візьміть за руки, обніміться

І разом йдіть у дальшу путь

І хай на спільній цій дорозі

Кохання квіти вам цвітуть.

***

Хвилювання і захоплення в серцях

І навіть сльози на очах:

Як і раніше, двадцять років тому,

Звучать вітання знову.

Пройшли чималий шлях в житті,

Збагнули сенс і суть в сім’ї

І в свій двадцятий ювілей

Цінуйте кожний новий день!

***

Ось і два десятка літ

По дорозі спільній

Ви пройшли, не знавши бід,

Бо коханням сильні.

І бурлить ріка надій

Молода та сильна.

Гріє ніжний голос мрій

І доля красива.

Хай береже любов завжди

Й надалі полум’янить серце.

І щаслива зоря

Світить вам, як вперше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля, шлюб, Сім'я, свято, Весілля
В тему