Поради

9 крутих фільмів, яких ви не знайдете у жодному списку

9 крутих фільмів, яких ви не знайдете у жодному списку

Шукаєте хороше кіно, але все частіше натикаєтесь на дешеві, безсюжетні проекти? Ми склали для вас список з дев’яти крутих фільмів, які ви не знайдете у жодному рейтингу кіно.

Долорес Клейборн (1995)

У маленькому місті, де всі один одного знають, стається жахлива подія. Стара місцева багатійка помирає. Її кончина викликає багато запитань у поліції. Всі обвинувачення падають на її служницю Долорес Клейборн, яку багато років тому вже підозрювали у вбивстві чоловіка.

До міста приїжджає донька підсудної Селена Сент-Джордж, яка вже не давненько бачилася з матір’ю.

В ході розслідування Селена дізнається не тільки деталі двох трагічних смертей, а і жахливі подробиці власного дитинства, які вона викинула зі своєї пам’яті. Чи не злякає дівчину правда і ким виявиться її мати: мученицею чи вбивцею?

Цікаво: Картина входить у список «Кращі детективні фільми». До слова, цю стрічку екранізовано за однойменним твором Стівена Кінга «Долорес Клейборн».

У головних ролях: Кеті Бейтс, Дженніфер Джейсон Лі.

Планета Ка-ПЕКС (2001)

Марк Павелл – досвідчений психіатр, який за роки своєї діяльності працював з десятками непересічних пацієнтів. Однак його новий «клієнт», який називає себе Прот, найбільш загадкова особистість. Чоловік заявляє, що прилетів на Землю з далекої планети Ка-ПЕКС, що розташована в сузір’ї Ліри за 1000 світлових років від Сонячної системи. І все б нічого, але у маячні Прота про рідну планету є факти, які підтверджують найвидатніші науковці світу.

То ким же виявиться Прот – психічно хворим чи інопланетним туристом?

Цікаво: Беззаперечно, кращі фільми знімають за книгами. Ця картина знята за мотивами однойменного роману Джина Брюера. Критики негативно оцінили картину «Планета Ка-ПЕКС», а от глядачі в один голос скали, що цей проект легко може очолити список в якому зібрані захоплюючі фільми.

У головних ролях: Кевін Спейсі, Джефф Бріджес.

Пляж (2000)

Річард – звичайний хлопчика, який тамує спрагу пригодами. В пошуку гострих відчуттів, юнак відправляється до Таїланду, де у дешевому готелі знайомиться з диваком Даффі. Той розповідає Річарду про таємничий пляж, обивателі якого живуть за власними законами. На підтвердження своєї розповіді, Даффі дає новому другу карту, на якій позначений секретний пляж.

Річард та двоє його друзів знаходять острів-рай. Життя там солодке та п’янку. Та з часом дурманна утопія пляжу розвіюється. Чи вдасться Річарду вибратися з полону райського пекла?

У головних ролях: Леонардо Ді Капріо, Тільда Свінтон, Вірджинія Ледоєн.

Читайте також:

12 розгніваних чоловіків (1957)

Середина ХХ століття. Нью-Йорк. Спека. У закритій кімнаті зібралися 12 чоловіків, завдання яких ухвалити одностайне рішення щодо долі юнака, якого звинувачують у вбивстві батька.

Без обговорень справи присяжні вирішують голосувати. Одинадцять чоловіків виступають за страту хлопця. І лише один присяжний проти смертного вироку.

Чи вдасться йому переконати колег змінити рішення? Тим паче, що у ході розмови присяжних випливає чимало важливих деталей справи…

Цікаво: Безумовно, всі кращі фільми у свій час номінувалися на престижні кіно-нагороди. Картина «12 розгніваних чоловіків» – не виняток. У 1958 році фільм боровся за Оскар у таких номінаціях, як: «Кращий режисер», «Кращий фільм» та «Кращий адаптований сценарій».

У головних ролях: Генрі Фонда, Мартін Болсам, Ед Біглі.

Сім (1995)

Вільям Сомерсет – був хорошим детективом. Однак, роки служби його втомили і чоловік готовий вийти на пенсію. А до довгоочікуваного відпочинку йому залишилося відпрацювати лише якихось сім днів.

Місце Сомерсета у відділку повинен зайняти молодий, але хвацький до роботи, Девід Міллз, який нещодавно переїхав у це місто з дружиною.

І от Сомерсет та Міллз починають працювати над першим спільним завданням: їм потрібно спіймати серійного злочинця, який вважає себе знаряддям Господа.

Та детективи навіть не здогадуються з ким мають справу…

Цікаво: Картина «Сім» входить у багато закордонних рейтингів, де зібрані найкращі фільми, проте вітчизняному глядачу цей трилер не відомий. До слова, проект посів 22 місце у списку 250 найрейтинговіших фільмів IMDb.

У головних ролях: Бред Пітт, Морган Фрімен, Ґвінет Пелтров, Кевін Спейсі.

Моя дівчинка (1991)

У одинадцятирічної Вади багато тяжких і невиліковних недуг: куряча кістка у горлі, рак молочної залози, а віднедавна ще й простата… Так-так, у Вади цілий букет медичних діагнозів, які вона вичитала у картках покійників, з якими працює її татко.

І ось, у її сім’ї з’являється новий друг: батько найняв молоду жінку, яка гримуватиме його клієнтів.

Чи знайде спільну мову дівчинка з жінкою, яка претендує на роль мами, якої вона не знала?

Цікаво: Без сумніву, найкращі фільми ті, де красиві поцілунки. А Маколей Калкін і Анна Кламскі отримали кінонагороду MTV за кращий поцілунок. До слова, у 1994 році вийшло продовження фільму «Моя дівчинка».

У головних ролях: Ден Ейкройд, Джеймі Лі Кертіс, Маколей Калкін, Анна Кламскі.

Читайте також:

16 кварталів (2006)

День нью-йоркського детектива поліції Джека Мослі не був успішним. Замість омріяного відпочинку після важкої нічної зміни, він змушений доправити у суд дрібного правопорушника Едді Банкера, де він має дати свідчення. Здавалося б, це не складне завдання, адже між відділком та судом всього 16 кварталів. Однак дорогою на Банкера нападають невідомі. Мослі рятує злочинця від смерті.

Хто полює на свідка і чи вдасться цим двом дістатися до будівлі суду живими?

У головних ролях: Брюс Вілліс, Мос Деф, Девід Морс.

Таємне вікно (2004)

Ще кілька місяців тому Морт Рейні мав усе, про що можна тільки мріяти: красивий дім, люблячу дружину, хорошу кар’єру. Однак, після зради коханої його життя змінилося. Тепер Морт живе у маленькому лісовому будиночку сам, дружина залишилася з коханцем, а робота не приносить задоволення та результатів.

Більше того, у двері Рейні постукав такий собі Джон Шутер і заявив, що той вкрав його ідею для свого роману. Погрози недоброзичливця лякають письменника, але ще більше його страшать методи «роботи» незнайомця…

Цікаво: Традиційно, кращі фільми, які залишилися поза увагою широкої публіки зняті на основі романів. Картина «Таємне вікно» ґрунтується на оповіданні короля жахів Стівена Кінга.

У головних ролях: Джонні Депп, Джон Туртурро, Марія Белло, Тімоті Гаттон.

Життя як будинок (2001)

Джордж Монро, лише з власної вини, втратив все, що могло зробити його щасливим. Чоловік віддав кращі роки життя роботі яку ненавидів, відштовхнув від себе кохану жінку та віддалився з єдиним сином. Навіть дім, у якому Монро прожив багато років був йому ненависним.

І от, дізнавшись, що ходити по землі йому залишилося всього кілька місяців, Джордж вирішує збудувати дім мрії, навіть не знаючи про те, що нова оселя змінить не тільки його останні дні, а і життя всіх, хто його оточує…

У головних ролях: Кевін Клайн, Гейден Крістенсен, Крістін Скотт Томас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, кіно
В тему

Останні матеріали