Поради

7 років подружнього життя: що дарувати та як святкувати

7 років подружнього життя: що дарувати та як святкувати

Хоча сьома річниця весілля – не «кругла», та все ж дуже значима дата. Число сім люди здавна наділяли особливими властивостями. Ця магічна цифра провіщає щасливе майбутнє парі, яка зуміла зберегти свою любов і благополучно перетнути цю позначку подружнього життя.

Сьому річницю шлюбу в народі називають мідною, або ж вовняною. І ці назви таять у собі мудрість поколінь. Бо й справді, мідне весілля – уже не паперове, не лляне і навіть не чавунне. Папір та ситець легко рвуться, а чавун розколюється від удару. Та не мідь – другий після крихкого і непоказного чавуну метал у назвах річниць, та уже значно цінніший, міцніший, надійніший, витриваліший, а водночас дуже пластичний. Сім спільно прожитих років означають, що чоловік і дружина уже «сплавилися» настільки, що роз’єднати їх майже неможливо.

Мідь м’яка, ковка та піддатлива – як і сімейна пара, яка разом уже сім щасливих років (лише іноді потьмарених прикрими непорозуміннями): за стільки часу ви уже достатньо «притерлись» одне до одного, навчилися підлаштовуватись.

І хай цьому металу ще далеко до більш благородних матеріалів, та у чоловіка із жінкою, які виплавляли і випробували свої почуття сім років, усе ще попереду: за міддю слідуватимуть шляхетніші срібло й золото, а далі найміцніший і найкоштовніший мінерал – діамант. Потрібно тільки і далі йти по життю пліч-о-пліч, ділити труднощі і радощі, а головне – продовжувати кохати, переплавляючи свої стосунки у все міцніші.

А ще – мідь відмінно проводить тепло. Так і пара після семи років у шлюбі вже не здатна ображатися і сердитися одне на одного довго: після нетривалого похолодання між ними їхні серця швидко тепліють і прощають.

Другий символ сьомої річниці шлюбу – вовна або шерсть, напрочуд комфортний матеріал, який зцілює своїм теплом. А це значить, що за сім років вируюче полум’я пристрасті еволюціонувало у рівний вогонь, який зігріває не тільки саме подружжя, а й діток, які стали плодом цього сильного кохання.

Та відомо, що шерсть буває і «колючою»: ревнощі, взаємні докори і підколювання хоч і розігрівають кров, додаючи застояному сімейному життю якогось «динамізму сюжету», та все ж треба намагатися бути одне до одного м’якшими.

Читайте також:

Традиції святкування мідного (вовняного) весілля

Як святкувати сім років від початку спільного життя, знають наші бабусі та дідусі. Мідь символізує добробут у сім’ї. Певно, саме тому близько півстоліття тому сформувалася традиція у сьому річницю весілля чоловікові та жінці обмінюватися мідними монетками, які символізують дзвінке щастя у домі та мають привертати в оселю достаток. Чом би не реанімувати такий гарний звичай і в сучасності?

А батьки, вітаючи дітей із семиліттям створення їхньої сім’ї, обсипали дочку і зятя (сина і невістку) мідним дріб’язком, щоб молода сім’я ніколи не знала грошової скрути.

Є ще одна гарна традиція святкування сьомої річниці шлюбу. Пара повинна повісити над вхідними дверима декоративну підкову (не обов’язково із міді, вона може бути латунною чи дерев’яною), ріжками догори. Вважається, що такий сімейний оберіг «витягує» з усіх, хто входить крізь ці двері, все негативне, а у виїмці підкови, наче в чаші, накопичуються добро та достаток.

Щоби задобрити богиню кохання Венеру, планета якої магічним чином пов’язана із жовтогарячим металом, треба, щоб у щасливу для молодої сім’ї дату і він, і вона наділи якісь аксесуари із міді. У чоловіка це може бути пряжка на ремені, мідні запонки, у жінки – сережки, браслет, персні, кулон чи кольє – тонке плетиво із мідного дроту. У такий спосіб приманите у свою оселю кохання і удачу.

Читайте також:

Подарунки на сьому річницю весілля

Давно і безнадійно закохані можуть обмінятися з нагоди сьомої річниці спільного життя плетеними шапочками і рукавичками. Звісно, якщо свого часу ви зіграли весілля восени чи взимку. Дружина може сплести для чоловіка светра чи шарфика, а він – обдарувати її гарненькою кофтинкою і теплою сукнею. Далі – інші цікаві варіанти подарунків на таку щасливу оказію: чоловікові, дружині, винуватцям торжества – від близьких і друзів.

Що подарувати дружині на мідне (шерстяне) весілля

Чоловік може на сімейному святі піднести коханій дружині прикраси з міді – ковану каблучку, сережки із природним каменем в обрамленні мідної в’язі, підвіску чи браслет.

Особливо романтично буде подарувати дружині викувану із міді троянду – символ вашої незгасної пристрасті і любові. Досить вишукано виглядають такі ковані квіти, покриті кольоровою емаллю і поміщені у скляну колбу: як знак того, що ви готові огорнути куполом турботи свою делікатну квіточку.

Можна ощасливити свою половину шикарним набором мідного посуду під старовину. Якщо, звісно, вона у вас дівчина практична. На кухні у класичному стилі комплект таких каструльок-сковорідок виглядатиме дуже достойно.

Що подарити чоловікові на мідне (шерстяне) весілля

Дружина, обираючи подарунок до річниці коханому, може зупинитися на ремені із мідною пряжкою. Найбільш практичний презент для свого мужчини: такий стильний пояс підійде і на вихід для урочистого заходу, і для щоденного носіння.

Для коханого мисливця чи рибалки подарунок на сьому річницю весілля придумати іще простіше: мідного причандалля, потрібного для рибальської справи, у спеціалізованих магазинах сила силенна. Даруючи набір модних блесен, можна побажати, щоб на ці мідні гачки піймалася Золота Рибка.

Особливо цінним буде подарунок у вигляді власноруч зв’язаного вами для коханого чоловіка светра чи шарфика. Коли ці теплі речі зігріватимуть його прохолодними вечорами, він щоразу згадуватиме про вас.

Що подарувати друзям на сьому річницю весілля

Подарунки «молодятам» у цю річницю диктує сама її назва. Логічно припустити, що обдаровувати подружжя, яке святкує таку гарну дату від початку спільного життя, потрібно виробами із міді. А це можуть бути:

  • Мідний посуд (турка для готування кави, блискучий чайник-заварник, миска для вимішування салату, пательня з міді, глечик, фруктовниця, цукерниця, столові прибори – будь-що красиве і корисне для кухні);
  • Мідні вази;
  • Старовинні монети;
  • Шкатулки, підсвічники та інший функціональний декор.

Якщо вам випаде честь бути запрошеним на такий особливий вечір, як святкування друзями сьомої річниці шлюбу, гарний варіант подарунка «з ідеєю» – велика мідна чаша. Її при врученні потрібно наповнити солодким вином: скільки подружжя, пригублюючи по черзі, відіп’є із цього «кубка достатку», стільки щастя чекатиме їх на спільному віку.

А ще мідь міститься у складі такого напівдорогоцінного каменю, як малахіт. Тож можна подарувати друзям, які відзначають сьому річницю після весілля, вироби і прикраси із цим зеленим мінералом.

Не забувайте також, що ще одним символом сьомої річниці весілля є шерсть (бавовна). Тож дуже доречними будуть і подарунки, які виготовляються із цього чудового матеріалу:

  • Затишний шерстяний плед, яким так добре накритися удвох, переглядаючи улюблений серіал;
  • Гарне покривало для сімейного ложа;
  • Зручні домашні капці для нього і для неї.

Якщо винуватці свята заздалегідь попередили вас про свою вечірку з приводу семи років разом, а ви вправна рукодільниця, любите і вмієте плести гачком чи спицями, то це дуже вдала нагода показати свою майстерність. Зв’яжіть для «молодят» парні речі із теплої шерсті – забавні шапки однакового кольору, яскраві рукавички для холодної зими, комплекти, виконані у одній стилістиці. Подарунок, зроблений своїми руками (звичайно, якщо верхні кінцівки ростуть із потрібного місця), вдвічі цінніші.

Читайте також:

Сценарії святкування мідного весілля

Як святкувати урочисту дату – сім років із дня створення своєї сім’ї – кожна пара вирішує сама, залежно від спільних уподобань. Одні запрошують рідних і найближчих друзів в орендовану бенкетну залу ресторану і гуляють із розмахом друге міні-весілля. Дехто воліє «забити» на формальності і вдвох майнути у круїз на райські острови. А ще комусь миліший серцю домашній тихий романтичний вечір при свічках, зі смачною вечерею і келихом доброго вина, коли можна від душі посміятися, пригадуючи ваші перші побачення і незграбні залицяння.

В свою чергу астрологи радять сьому річницю шлюбу святкувати неординарно для себе, адже цифрі сім покровительствує планета Уран – планета несподіванок. Здивуйте свою другу половинку якимось неймовірним сюрпризом. Тож домосідам треба вийти із зони комфорту і гайнути із половиною в подорож, а вічно зайнятим трудоголікам виділити час для сім’ї, і влаштувати затишний сімейний вечір при свічках. Любите класичну музику – сходіть удвох на драйвовий рок-концерт чи божевільну дискотеку.

Прикрашаючи приміщення для святкування мідної річниці, використайте у декорі речі під старовину (або й старовинні, якщо такі знайдуться на горищі) або й просто мідного кольору: свічники, вази. Оформляючи стіл для святкового обіду, візьміть аристократичний мідний посуд. Зранку можна побалувати коханого (кохану), принісши йому у постіль тацю із вишуканим сніданком і мідною джезвою запашної кави. А верхівку святкового торта, яким закоханим  варто підсолодити собі святковий день, за традицією прикрашають сімома квітками.

На сьому річницю того дня, коли ви стали єдиним цілим в очах суспільства і перед Богом, дуже символічно було би повторити свої весільні обітниці і повторно обмінятися кільцями – цього разу уже мідними. Було би надзвичайно красиво, якби чоловік, як і в день освідчення, схилився на одне коліно і зі словами любові надів на пальчик своєї сім літ уже як дружини вигадливий мідний перстеник.

Читайте також:

Привітання на 7-му річницю весілля

Лежить у долоні ніжна долоня,

Слова кохання тихесенько шепочуть губи.

Пройшли ви разом воду і полум’я,

І мідні урочисті труби.

Хай щастя вам доля пошле багато,

Хай шлях ваш буде любов’ю осяяний.

З роками мідь переплавиться в срібло та злато,

Ваш шлюб міцним металом на небі спаяний!

***

Блищить начищена мідь,

Наче золото палає.

Сьогодні знову ви молодята

Ми від душі вас вітаєм.

Бажаємо миру, щастя і тепла.

Удачі, радості вам бажаєм.

Нехай любов ніколи не згаса,

Нехай надія ніколи не полишає.

***

Вітаю з мідною річницею, зі щасливою цифрою спільного життя – із магічною сімкою! Бажаю вашій сім’ї процвітання та благополуччя, міцних і взаємних світлих почуттів, розуміння і достатку. Продовжуйте підтримувати одне одного у всьому, радіти кожному спільно прожитому дню. Здоров’я вашій сім’ї, затишку вашому дому і довгих вам років життя.

***

Нині сім років вашій родині, вітаю вас із мідним весіллям. Нехай ця річниця подарує яскравий блиск вашому життю, нехай у ньому буде багато щастя і удачі, щирої радості і поваги, довговічної любові та взаєморозуміння. Бажаю міцного здоров’я сім’ї, доброго достатку і благополуччя.

***

Дорогі мої, прийміть у день свого мідного весілля щирі вітання. Кажуть, що цифра сім має особливе магічне значення, тож нехай і ваше спільне життя буде наповнене магією доброго чаклунства і дивом вічної любові. Бажаю вам жити завжди в достатку і щасті.

***

Вітаю із заповітною сімкою спільного життя, з мідною річницею. Щиро бажаю завжди бути на сьомому небі від щастя, блищати найяскравішою парою великих зірок на небосхилі. Нехай у вашій родині панує лад і розуміння, нехай кожен день вас радує приємними сюрпризами і тільки добрими подіями.

***

Вітаю із чудовою мідною річницею, і семиріччям вашого сімейного життя. Хочу побажати, щоб число сім стало щасливим у вашому житті і наповнило цей рік сімейним теплом, радісними подіями, щасливими моментами. Живіть у мирі та любові.

***

Сьогодні у наших винуватців свята – мідне весілля, семиріччя спільного життя! Вітаємо вас із цією подією! Кажуть, що якщо сім’я пережила сім років разом, то це вже назавжди. Ми бажаємо вам, щоб це повір’я справдилось і ніщо не могло розірвати ваші міцні сімейні узи. Нехай ваше кохання буде таким же ніжним і гарячим, як у перший рік сімейного життя, і щороку стає міцнішою і чистішою за діамант. Будьте щасливі! Гірко!

***

В день вашого мідного весілля від усієї душі бажаю жити без горя і бід. Разом ви вже сім років, тож нехай і чоловік, і дружина будуть на сьомому небі від щастя, нехай ваші почуття будуть сповнені теплотою і ніжністю, нехай ваші серця наспівують мелодію однієї тональності і ритму вічної любові.

***

Вітаю від душі з мідним весіллям. У щасливе семиріччя вашого життя бажаю вам великих перемог, незгасної любові та вірного щастя, великих надій і великої удачі, благополуччя в домі та миру за вікном.

***

І хай ваше кохання сяє, як начищена до жару-блиску мідь! Пробіжить ще один рік життя – і святкуватимете вже жерстяне весілля.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля, Сім'я, свято, Весілля
В тему