Поради

5 підказок, як вирішувати сімейні проблеми

5 підказок, як вирішувати сімейні проблеми

Проблеми є в кожній родині, ось тільки в одній знають, як їх вирішувати, а в інший навіть не намагаються цього навчитися. Психологи кажуть - невирішені проблеми здатні згодом накопичуватися, створювати конфліктні ситуації і в підсумку призвести до  розлучення.

Отже, найкращим методом, який допомагає багатьом сім'ям вирішити проблему в сім'ї, є оперативність подолання труднощів. Іншими словами, фахівці радять вирішувати проблеми відразу в міру їх появи.

Блокнот образ. Якщо ж проблема не була вирішена швидко, забувати про неї також не варто. Рано чи пізно вона випливе та може викликати ще більшу  бурю емоцій. Щоб цього не сталося, спробуйте записувати труднощі в спеціальний зошит. При цьому також фіксуйте дату, коли вона була вирішена і, звичайно ж, яким чином. Надалі цей досвід можна буде повторити.

Всі разом. Психологи радять вирішувати проблеми не поодинці, а всією сім'єю. Це згуртовує родину. Найпростіший спосіб профілактики і лікування проблем - загальний сімейний діалог. А тому, збирайтеся у родинному колі разом щодня, наприклад, за чашкою вечірнього чаю, обговорюйте і вирішуйте всі труднощі спільно. Якщо вільного часу на такі зустрічі не вистачає, виділіть для розмови хоча б один день на тиждень. Т

Тільки з посмішкою. Також фахівці радять вирішувати всі проблеми з хорошим настроєм і посмішкою. Для цього важливо розслабитися, навіть незважаючи на складність проблеми, що виникла, подумати про хороше, намітити план вирішення проблеми, і тільки після цього починати її вирішувати. Так мозок налаштується на позитив і перемогу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, образи, стосунки
В тему