Поради

10 порад, які допоможуть укріпити відносини

10 порад, які допоможуть укріпити відносини

Будь-які відносини вимагають роботи над ними. Є способи, які допоможуть їх зміцнити. Як це зробити?

В даній статті команда Т1.ua  сформувала добірку  порад, які допоможуть створити ідеальні відносини.

Для початку давайте згадаємо, з чого точно не варто починати відносини:

  • Тиск з боку сім'ї чи друзів.
  • Самотність.
  • Наївна закоханість. Коли здається, що любов - рішення всіх проблем і єдиний сенс життя.
  • Невпевненість в собі або комплекси. Це неминуче призводить до нездорових відносин.

1.Будьте реалістами

Справжнє кохання і романтика - це різні речі. Кохання - це вибір! Це постійна підтримка іншої людини незалежно від обставин, що склалися. Це розуміння, що ваші стосунки не завжди будуть безхмарними. Це необхідність розбиратися з проблемами партнера, його страхами і думками, навіть коли вам цього зовсім не хочеться.

2. Поважайте свого партнера

Повага - це те, без чого неможливі здорові відносини. Не потрібно бігти жалітися друзям на нього/неї, розповідати про ваші проблеми. Прислухайтесь до думки один одного і вирішуйте проблеми самі.

3. Обговорюйте всі проблеми

Якщо вас щось не влаштовує, обов'язково обговорюйте це. За вас ніхто ваші відносини не налагодить. Головне для збереження довіри, щоб обидва партнери були абсолютно чесними і відкритими.

4. Не намагайтесь контролювати один одного

Не бійтесь дати партнеру свободу. Золота клітка (якщо ще вона золота, а не звичайна) не найкращий варіант для відносин. Пам’ятайте, у кожного мають бути свої інтереси та захоплення.

5. Будьте готові до того, що ви обидва змінитеся

Згодом ви з партнером змінитеся, це цілком природно. Тому важливо завжди бути в курсі змін, що відбуваються і з повагою до них ставитися.

6. Навчіться правильно сваритися

Не потрібно згадувати при кожній сварці всі минулі образи, пам’ятайте, результатом сварки має бути не ваша правота, а компроміс і вирішення проблеми. Якщо сварка загострюється, вийдіть з кімнати і заспокойтесь, проблеми ще нікуди ніколи не втікали. А найкращий варіант - не доводьте конфлікт до сварки, вирішуйте все одразу!

7. Навчіться прощати

Не намагайтеся змінити партнера, це ознака неповаги. Прийміть той факт, що у вас є розбіжності, любите партнера незважаючи на них і намагайтеся прощати.

8. Будьте прагматичними

Будь-які відносини не ідеальні, тому що і самі ми не ідеальні. Так що будьте прагматичними: визначте, в чому хороший кожен з вас, що ви любите і не любите робити, а потім розподіліть обов'язки між собою.

9. Пам'ятайте про дрібниці

Прості знаки уваги, компліменти і підтримка значать дуже багато. Всі ці дрібниці згодом накопичуються і впливають на те, як ви сприймаєте свої відносини. Тому багато хто радить продовжувати ходити на побачення, вибиратися абикуди на вихідні і обов'язково знаходити час на секс, навіть коли ви втомилися. Фізична близькість не тільки дозволяє зберегти здорові відносини, але навіть допомагає налагодити їх, коли щось пішло не так.

10. Навчіться ловити хвилю

Відносини можна порівняти з хвилями на морі. Такі хвилі - це різні емоції, злети і падіння в стосунках. Деякі тривають всього кілька годин, інші кілька місяців або навіть років.
Головне - не забувати, що самі по собі ці хвилі практично не відображають якість відносин. На них впливає безліч зовнішніх чинників: втрата або зміна роботи, смерть родичів, переїзди, фінансові труднощі. Потрібно просто ловити хвилю разом з партнером, куди б ця хвиля вас не занесла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Поради, кохання, партнери, стосунки
В тему