Поради

10 речей, які зроблять ваш дім затишним

10 речей, які зроблять ваш дім затишним

Дім - це не просто стіни. Це те місце, де тепло і затишно. І відчуття таке з'являється не через дорогий ремонт, дизайнерське оформлення, а завдяки особливим деталям.

1. Живі квіти.  Вазони миттєво перетворюють навіть порожню кімнату в яскравий і живий мікросвіт. При цьому, вони не тільки красиво виглядають, але ще і зволожують повітря, тому в приміщенні з квітами завжди дихається легше.

2. «Живі» стіни. Красиво відобразити в інтер'єрі будинку сімейні фото можна різними способами: колажі, фотошпалери, фотокартини, мозаїка, родинне дерево. Якщо красиво все оформити, такі моменти додадуть затишку оселі.

3. Свічки. Навіть у маленьких приміщеннях можна поставити на стіл або підвіконня свічки і періодично їх запалювати, хоч на кілька хвилин. Вогонь в буквальному сенсі очищає атмосферу в домі, створює відчуття комфорту.

4. Книги, а також затишний куточок для читання - це ті речі, які роблять житло приємним.

5. Світло. Від освітлення будинку залежить його сприйняття як гостями, так і домочадцями. Тому до вибору люстр варто підходити відповідально. Розкішні кришталеві люстри в залі дадуть багато теплого світла. Кумедні світильники в дитячій створять дітлахам казковий настрій. А для спальні можна вибрати бра або «китайські ліхтарики».

6. «Живі» матеріали. Дерево, предмети з каменю, льон і шовк в структурі гардин та текстилю несуть у собі щирість і затишок природи.

7. Посуд. Красивий посуд говорить про те, що в будинку - хороша господиня. А ще там смачно нагодують і напоять.

8. Домашній текстиль. Для сім'ї та гостей повинні бути гарні комплекти постільної білизни. А застелити спальне місце можна пледом в тон шпалер кімнати.

9. Статуетки та інші прикраси. Важливо пам'ятати, що речі на полицях багато розкажуть про господарів, а тому важливо, щоб ця інформація була позитивна.

10. Це, звичайно, не речі, але без них будинок не будинок, - люди і вихованці. Хочеться повертатися туди, де тебе чекають. Де є живі розмови. У такий будинок з радістю приходять гості, і це чудово. Адже що може бути краще теплого спілкування?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр, будинок
В тему