Поради

Як вибрати москітну сітку?

Як вибрати москітну сітку?

Раніше, щоб вберегтися від мух, комарів та інших комах, господині використовували стару тюль чи марлю, завішуючими ними вікна, кватирки чи навіть двері.

Зараз відпала необхідність щось вигадувати, оскільки виробники придумали альтернативну москітну сітку. Загалом є декілька видів її, кожен з яких має свої особливості, переваги та недоліки.

Сітка на липучці

Найпростіший вид сітки кріпиться за допомогою липучки до вікна. Переваги у простоті обслуговування, монтажі, демонтажі та зручності зберігання. Встановлюється всередину віконної стулки.

Рамкова москітна сітка на вікна

Це найпопулярніший тип москітної сітки на вікна: встановлюється всередину стулки або ззовні на віконний отвір. Переваги в легкому монтажі на будь-який тип вікна без будь-яких маніпуляцій.

Рулонна (ролетна) москітна сітка

При потребі їх можна легко опустити, закривши вікно від комах, а потім знову підняти.

Розсувна москітна сітка

Працює аналогічно як розсувні двері в поїзді, вона від’їжджає убік, відкриваючи або закриваючи віконні пройми.

Сітка-плісе

Нагадує рулонний вигляд, але напрям руху тут горизонтальний, цікавий вид, типу гармошки. Найголовніша перевага розсувної москітної сітки – естетичний вигляд.

З якого матеріалу вибрати?

Сітки від москітів виготовляють з поліестеру, нейлону, бавовни або фібергласу. По суті, в матеріалі немає особливої різниці. Важливо, звичайно, придивитися на якість ниток, понюхати на присутність різких запахів, спробувати трошки на міцність. Розміри отворів москітної сітки можуть коливатися від 0.6 мм до 1.2 мм. Звичайно, чим менше комірки, тим більший захист.

Догляд за сіткою

По-перше, знімайте сітку на зиму, від морозів пластик часто руйнується, особливо якщо не дорогий. По-друге, хоча б раз на рік (наприклад, перед тим як сховати на зиму) мийте її миючим засобом, милом або пральним порошком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему