Поради

Як за копійки відпочити в найдорожчих містах Європи

Як за копійки відпочити в найдорожчих містах Європи

Пропонуємо вам три варіанти бюджетної поїздки в Барселону, Париж і Амстердам - одні з найдорожчих міст Європи.

Опинившись в Європі, ми часто буваємо обмежені в часі і засобах. Але ж хочеться все побачити і спробувати по максимуму, та ще й недорого (курс євро кусається). Vesti-ukr.com з'ясували, де в цих містах знайти бюджетні обіди і як потрапити на безкоштовні екскурсії.

 

Париж: доступна романтика

 

Купуйте два квитки в Париж і романтика вам забезпечена. Це місто сильно б'є по гаманцю, але в ньому чимало і безкоштовних розваг. Адже на Ейфелеву вежу можна милуватися абсолютно безкоштовно.

Паризьке метро, одне з найстаріших в світі, - окрема пам'ятка. Ціна квитка за 1 поїздку - € 1,9, «карнет» з 10 квитків - € 14,9. Проїхатися на кораблику по Сені. Денний квиток - по ньому можна виходити і заходити на будь-яких зупинках: дорослий - € 17/1 день, € 19/2 дня, дитячий (від 3 до 15 років) - € 10.

Відразу три сайти пропонують безкоштовні екскурсії: globalgreeternetwork.info, parisiendunjour.fr, newparistours.com. Навіть в Лувр, музей Орсе і Центр Жоржа Помпіду можна потрапити безкоштовно - в першу неділю кожного місяця вони відкриті для всіх бажаючих. Також є можливість безкоштовно побувати в Музеї сучасного мистецтва Парижа, в будинках-музеях Віктора Гюго і Оноре де Бальзака. Вхід до храмів, в тому числі і в Нотр-Дам і Сакре-Кер, - вільний. І не забути побродити по кладовищу Пер-Лашез - тут могили Бальзака, Оскара Уальда та інших знаменитостей.

Годинами можна сидіти на садових стільцях, їсти багет з паштетом, пускати кораблики, валятися на газоні, шарудіти камінчиками на паркових алеях. Парків дуже багато, основні в центрі - Люксембурзький сад, Сад Тюїльрі. А площа Place des Vosges в районі Маре насправді теж парк з відмінними газонами, по краях якого розташовані кафе і магазини з модним одягом. На Марсовому полі під Ейфелевою вежею також можна милуватися краєвидами міста.

Безкоштовні оглядові майданчики: вид на Париж з пагорба Монмартр і базиліки Сакре-Кер; Інститут арабського світу - вид на Нотр-Дам і Сену; центр міста, як на долоні, з даху універмагу Printemps. Кращий вид на Ейфелеву вежу - з площі Трокадеро.

Паризькі ринки - окрема пам'ятка. Рекомендуємо d'Aligre (12-й округ, метро Ledru-Rollin) - один з популярних і недорогих. Відкритий він щодня до 13:00, крім понеділка. Montorgueil (2-й округ, метро Sentier, Les Halles) - один з найстаріших з безліччю кафе і продуктових лавок, працює з вівторка по суботу з 10:00 до 18:00 і в неділю вранці.

Le Marche des Enfants Rouges (3-й округ, метро Filles du Calvaire) - найстаріший, заснований в 17 столітті, працює з вівторка по суботу з 8:30 до 19:30, в неділю з 8:30 до обіду.

З Києва до Парижа можна дістатися рейсами МАУ і Air France, ціна квитків в обидві сторони - від € 150 за акції.

Хостели в центрі - від € 15, кімната на AirBnB - від € 50 / добу на двох в залежності від району. Двомісний номер в готелі - від € 65 / добу.

Кава - від € 3, круасан - від € 1, млинчики - від € 2,5. Дешевше купувати їжу в супермаркетах і самостійно готувати. І пам'ятайте про ринку, тут можна безкоштовно дегустувати французькі сири.

Переліт від € 150 + проживання від € 45 + харчування від € 90 + транспорт від € 15 + безкоштовні екскурсії = € 300.

 

Барселона: тапас, пляжі і безкоштовні музеї

 

Барселону треба обійти пішки. Класичний маршрут слідами Гауді: милуючись фасадами будинків Міла і Бальо на вулиці Passeig de Gracia, згорніть до Собору Святого Сімейства - відпочиньте біля ставка, в якому відображаються стіни собору. Квиток в сам собор краще купити в терміналах ServiCaixa або на www.sagradafamilia.cat - не доведеться стояти в черзі (ціна - від € 15). Потім вирушайте в парк Гуель (ціна - € 7) дивитися мозаїку і пряникові будиночки.

Єдиний проїзний квиток T-10. Ціна - € 10,2 на 10 поїздок тривалістю 75 хвилин - покриває витрати на метро, автобус і трамвай. Barcelona City Tour: туристично-екскурсійні автобуси для тих, хто не любить гуляти пішки. У маршрутів є загальні зупинки, можна змінювати напрямки. Ціни на barcelona.city-tour.com: для дорослих (від 13 до 64 років) - € 27/1 день, € 36/2 дня; для дітей (від 4 до 12 років) - € 16 / 1день, € 18,9 / 2 дня; для пенсіонерів (+65) - € 25/1 день, € 31,5 / 2 дня; для осіб з інвалідністю - € 22,5 / € 31,5.

Екскурсії проходять щодня о 10:00 англійською та іспанською мовами (www.newbarcelona-tours.com). У більшості музеїв Барселони - вхід після 15:00 щодня і першу неділю місяця безкоштовний. Допоможе заощадити на відвідуванні музеїв і виставок Barcelona card.

Ціна на сайті www.barcelonacard.com залежить від кількості днів: 72 години - для дорослих € 40,5, для дітей (від 4 до 12 років) - € 18,9; 96 годин - для дорослих € 49,5, для дітей - € 24,3; 120 годин - для дорослих € 54, для дітей - € 28,8. У вартість абонемента входять користування громадським транспортом та знижки на відвідування ресторанів, нічних клубів та ін. Купівля абонементу для відвідування одного-двох музеїв безглузда.

Безкоштовно можна прогулятися в парку «Цитаделі», повалятися на траві, покататися на човнику по озеру, погодувати качок і помилуватися фонтанами.

Вхід на міські пляжі, користування душем і роздягальнями безкоштовні. Оренда лежака і парасольки: лежак - від € 6, парасолька - € 5. На верхній поверх оглядового майданчика Arenas de Barcelona можна піднятися за € 1 на ліфті або безкоштовно - по ескалаторах. Відмінний вид на площу Іспанії і фонтани Монжуїк.

З жовтня 2018 року через Києва в Барселону літатимуть Ryanair, квитки в обидва боки - від € 50. Також можна дістатися перевізником Wizzair через Катовіце, квиток - від € 80 (при покупці по акції).

Хостели - від € 15 / добу за ліжко в кімнаті на 10 осіб. Кімната на сайті Airbnb - від € 35 / добу на двох в залежності від району. Готелі - двомісний номер від 60 € / добу.

Тапас - каталонські закуски і бутерброди - від € 2,5, келих вина - від € 2. У будні дні з 12:00 до 16:00 можна замовити menu del dia (меню дня): комплексний обід із трьох страв і напою - від € 12. Сніданки - від € 5. Недорогі фрукти і овочі, морепродукти, сири, хамон в нарізці.

Переліт від € 50 + проживання - від € 45 + харчування - від € 60 + транспорт - від € 10 + безкоштовні екскурсії = € 165.

 

Амстердам: дешево і сердито

 

Поїхати в Амстердам без грошей - не обдумане рішення. Але і тут можна заощадити, якщо грунтовно підготуватися.

Ходити тут треба пішки вздовж 165 каналів по 1200 мостам серед «танцюючих будинків», знайти напис-слоган «I аmsterdam», дійшовши до Музейній площі (Museumplein). Об'їхати центр міста можна на велосипеді: оренда - від € 14 на добу + € 3 страховка (крадуть!).

Це місто варте того, щоб жодного разу не спуститися в метро. Краще скористатися трамваєм за € 3. Годинна прогулянка на водному трамвайчику: від € 15 - дорослий, € 7,75 - дитячий. Безкоштовно на поромах NDSM - від залізничного вокзалу в декількох напрямках - щодня кожні 15 хвилин з 06:00 до 0:00.

«Оглядовий міський тур» і «Тур по «кварталу червоних ліхтарів» на англійській мові, 15-20 чоловік в групі, щодня, тривалість 1,5-2,5 години. Бронювати на cityfreetour.com. За науковим центром NEMO знаходиться флотилія старовинних вітрильників і фрегатів - експозиція безкоштовна. Увечері варто прогулятися по «кварталу червоних ліхтарів» - у вітринах забезпечено безкоштовне еротик-шоу (фотографувати заборонено).

Безкоштовні годинні екскурсії на алмазній фабриці Gassan, в Коледжі канабісу прослухати безкоштовну лекцію про користь конопель і потрапити на дегустацію її легких сортів. У Музеї сиру можна дізнатися про історію сироваріння та спробувати різні сорти цього продукту. На станції Buiksloterweg знаходиться сучасна футуристична будівля Нідерландського інституту кіно EYE - тут проходять безкоштовні виставки та покази фільмів.

Безкоштовні парки: Бегинаж (Begijnhof). Влітку тут буйно квітнуть гортензії. Амстердамський ліс для тих, хто хоче відпочити від суєти міста і відвідати козячу ферму, викупатися в озері, погодувати качок і побувати на виставках під відкритим небом.

KLM і МАУ з Києва - квитки в обидві сторони від € 150 за акції.

Хостели - від € 35 на добу за ліжко. Кімната на сайті AirBnB - від € 70 на добу на двох в залежності від району. Готелі - двомісний номер від € 100 на добу. Можна поселитися в хаусботи (плавучий будиночок) від € 45 на добу з людини.

В Амстердамі все дорого, заощадити можна в китайських кафе, порції величезні - вистачить однієї на двох (від € 12). На верхньому поверсі Публічної бібліотеки є недороге кафе з салат-барами (10 видів закусок, скільки вміститься на великій тарілці, і келих пива коштують € 12). З тераси кафе відкривається приголомшливий вид на місто і кораблики. У музеї пива Heineken в вартість екскурсії (€ 18) входить келих пінного напою. Бутерброд з оселедцем коштує € 4. У супермаркетах продають булочки і набір (2 оселедця + маринована цибуля). Вийде в чотири рази більше і вдвічі дешевше.

Переліт від € 150 + проживання від € 105 + харчування від € 90 + транспорт від € 18 + безкоштовні екскурсії = € 363.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм, європа, туристи
В тему