Поради

Топ-8 рецептів для пікніка

Топ-8 рецептів для пікніка

Щоб пікнік минув весело, приготування страв не забрало багато часу і сил, а результат вийшов красивим і смачним, як у справжнього мангальника, шеф-кухар Юлія Трикіша пропонує рецепти страв на вогні.

Розповідає, які заготовки краще взяти із собою, а що можна зробити прямо на місці – пише vesti-ukr.com.

Овочі на мангалі

Баклажан – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Кабачок/цукіні – 1 шт.

Перець болгарський – 1 шт.

Сушені прованські трави – 1 упаковка

Яблучний оцет – 3 ст. л.

Оливкова олія – 3 ст. л.

Сіль за смаком

Овочі промийте, перець очистіть від насіння і розріжте на чотири частини. Кабачок/цукіні та баклажан наріжте кружальцями завширшки 1 см. Цибулю наріжте кільцями завширшки 1 см. Яблучний оцет змішайте з оливковою олією, додайте прованські трави і посоліть. Овочі помістіть у маринад і дайте постояти 1–2 години. Баклажан, кабачок і перець викладіть на решітку для гриля й обсмажуйте на вугіллі по декілька хвилин з кожного боку. Коли овочі будуть майже готові і почнуть золотитися, відкрийте решітку і додайте до них цибулю. Обсмажуйте, доки овочі не стануть м’якими.

Банани на вугіллі

Банани – 2 шт.

Маршмелоу – 50 г

Чорний шоколад – 50 г

Попкорн (солодкий і вже готовий) – 50 г

Банани з боку увігнутого краю надріжте вздовж і злегка відігніть краї шкірки. Має вийти човник. Усередину покладіть маршмелоу, часточки шоколаду і попкорн. Загорніть банан у фольгу і покладіть на мангал. Запікайте 5–7 хвилин. Потім акуратно відігніть зверху фольгу і залиште готуватися на вугіллі ще на три хвилини. Подавайте зі шматочком морозива.

Цвітна капуста гриль

Цвітна капуста – 1 головка

Грецький йогурт – 2 ст. л.

Соєвий соус – 2 ст. л.

Часник – 2 зубки

Гірчиця в зернах – 1 ч. л.

Паприка – 1 ч. л.

Цибуля – 1 шт.

Для соусу:

Часник – 2 зубки

Кінза – 5–7 гілочок

Корінь імбиру – 1 см

Сік лимона – 2 ст. л.

Рослинна олія – 2 ст. л.

Сіль за смаком

Цвітну капуста промийте і розберіть на суцвіття. Часник пропустіть через прес. Змішайте йогурт, соєвий соус, часник, гірчицю і паприку. Цибулю наріжте півкільцями і викладіть у маринад разом із цвітною капустою. Дайте постояти 30 хвилин. Витягніть капусту і обсушіть її на паперовому рушнику. Загорніть кожне суцвіття щільно в фольгу і запікайте з кожного боку по 3–5 хвилин на решітці гриля.

Для соусу: часник пропустіть через прес, імбир натріть на дрібній тертці. Кінзу дрібно нарубайте. Змішайте овочі з оливковою олією і соком лимона. Якщо соус вийшов густим, додайте в нього 1–2 ст. л. води.

Люля-кебаб

Цибуля – 2 шт.

Фарш (курячий і яловичий порівну) – 1 кг

Сальна сітка (свиняча) – 200 г

Прованські трави – 2 ст. л.

Кінза – 1 пучок

Часник – 5 зубчиків

Кетчуп – 100 г

Перець чорний мелений і сіль – за смаком

Лаваш – 1 шт.

Фарш добре вимісити, щоб вийшла однорідна в’язка маса. Цибулю дрібно наріжте і змішайте із фаршем. Додайте спеції та половину дрібно нарубаного пучка кінзи. Посоліть і поперчіть. Приберіть у холодильник на 2 години. Із фаршу сформуйте невеликі ковбаски: завдовжки до 10 см, а в діаметрі – до 1 см. Кожну ковбаску оберніть у сальну сітку. Обсмажуйте люля-кебаб на вугіллі, постійно перевертаючи, щоб жир не загорівся (час приготування – 10–20 хвилин). Половину пучка кінзи дрібно нарубати. Часник пропустіть через прес.

Для соусу: змішайте зелень, часник і кетчуп. Знімаючи люля-кебаб з вогню, викладайте його на лаваш, щоб той просочився жиром.

Піта на вогні

Піта або вірменський лаваш – 6 шт.

Копчена ковбаса – 200 г

Морква по-корейськи – 150 г

Сир – 150 г

Соєвий соус – 2 ст. л.

Кетчуп – 1 ст. л.

Грецький йогурт – 1 ст. л.

Петрушка – 1 пучок

Змішайте соєвий соус, йогурт і кетчуп. Розріжте піту впоперек, не дорізаючи до одного краю, щоб вийшла кишеня. Копчену ковбасу наріжте соломкою. Петрушку дрібно нарубайте. Сир натріть на крупній тертці. Ковбасу, морква по-корейськи і сир змішайте. Наповніть піту начинкою. Зверху в кожну кишеню додайте по 1 ст. л. приготованого соусу. Кожну піту загорніть у фольгу. На пікніку викладіть конверти на решітку й обсмажуйте на вугіллі по 10 хвилин з кожного боку.

Печінка в беконі

Куряча печінка – 20 шт.

Бекон – 20 смужок

Олія – 100 мл

Кінза – 1 ст. л.

Часник – 2 зубчики

Перець чилі – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Лимон – 5 шт.

Цибулю натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес. Перець чилі очистіть від насіння і дрібно наріжте. З лимона за допомогою тертки зніміть цедру і вичавіть сік. Курячу печінку очистіть від плівок. З рослинної олії, лимонного соку, кінзи, часнику, цибулі та перцю приготуйте маринад. Викладіть у нього курячу печінку і залиште на 30–40 хвилин. Кожну печінку оберніть у смужку бекону і надіньте на дерев’яну шпажку. Запікайте на вугіллі, поки бекон не набуде золотистого кольору, а печінка перестане пускати сік.

Шашлик із серця

Яловиче серце – 1 шт.

Насіння коріандру – 1 ст. л.

Майоран – 1 ст. л.

Перець духмяний горошок – 5 шт.

Лавровий лист – 2 шт.

Сіль – 1 ч. л.

Сальна сітка – 1 шт.

Серце вимочіть у холодній воді 1–2 години, зріжте з нього жир і плівки. Покладіть серце в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Злийте воду і добре промийте. Знову покладіть серце в холодну воду, додайте лавровий лист, запашний перець і варіть до напівготовності. Майоран, коріандр і сіль змішайте, обваляйте в них серце, загорніть в сальну сітку. Запікайте на вугіллі, поки сальна сітка не розплавиться, а серце не покриється хрусткою золотистою скоринкою. Перевірити його готовність можна за допомогою дерев’яної шпажки.

Фарширований перець

Перець болгарський – 3 шт.

Сосиски – 6 шт.

Бринза – 200 г

Бекон – 6 слайсів

Перець помийте, розріжте навпіл, видаліть хвостики і насіння. Бринзу подрібніть в блендері, щоб вийшла паста. Половинки перцю наповніть бринзою. На кожен човник з перцю покладіть по сосисці і все це оберніть у бекон, закріпивши його зубочисткою. Запікайте на решітці з кожного боку, поки бекон не стане золотистого кольору.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, відпочинок, страви, рецепти
В тему