Поради

Як вдало вибрати курси флористики

Як вдало вибрати курси флористики

На курси флористики можна записатися в який-небудь багатопрофільний навчальний центр. Водночас можна здобути знання в майстрів-флористів, які навчають мистецтву в студії або безпосередньо в квітковому магазині.

Навчання в багатопрофільному центрі вигідне тим, що викладачі пропонують низку знижок. Також подібні курси тривають недовго. А тому клієнт може швидше втілити знання в практику.

Навчання в квіткових магазинах – це постійна і вивірена практика. Тим більше, що можна не тільки навчатися в одного майстра, але й стежити за фаховим професіоналізмом інших флористів.

На що звернути увагу при виборі курсів флористики? По-перше, на програму навчання. Важливо уточнити кількість практичних і теоретичних занять. Добре, якщо 90 відсотків занять – практика. Також слід звернути увагу на можливість самостійно коригувати програму навчання. Скажімо, ваша група не хоче вивчати роботу з сухоцвітом, але сподівається більше уваги приділити святкового букету. Ідеально, якщо викладач готовий і може змінити програму під ваші побажання.

По-друге, треба зважати на вартість навчання і що в нього входить. Дехто в оголошеннях про набір на курси вказує, мовляв, у вартість навчання входять «усе видаткові та декоративні матеріали, квіти». Часто виявляється, що для навчання потрібно постійно купувати за власний кошт живі квіти, а це приблизно 1000 + гривень до вартості курсу. Всі ці моменти можна уточнити тільки під час спілкування з менеджером навчального центру.

По-третє, варто звертати увагу на кількість слухачів у групі і час занять. Коли група більше двох осіб, тоді дуже складно вибрати і домовитися про зручний час занять. Тут може бути кілька варіантів – ранкові і денні заняття, навчання в групі вихідного дня або вечірні заняття.

По-четверте, потрібно уточняти в центрах – чи після курсів надається відповідний професійний сертифікат або свідоцтво.

Щодо цін, то зазвичай курси із флористики в середньому коштують 2000-2200 гривень за інтенсивну програму. Щоправда річні академічні курси навчання вартують набагато дорожче – від 7 до 10 тисяч грн.

Для прикладу:

– курси флористики в областях (60 академічних годин, із яких 50 годин – курс флористики, 10 годин – основи весільної флористики) коштує 2200-2400 грн. Додатково потрібно придбати матеріали для тематичних робіт: композиція у склі, композиція в посудині (кошику), колаж.

– курс «Флористика та декорування» в Києві, терміном у 12 місяців (80 занять, 2 рази на тиждень по 2,5 години, всього 200 годин аудиторних занять, включаючи «Весільну флористику», 2 місяці канікул і 10 місяців навчання) коштує 9600-10 000 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, Курси
В тему