Поради

Переваги алюмінієвих і пластикових труб

Переваги алюмінієвих і пластикових труб

Якщо раніше в будівництві практично завжди використовували чавунні та сталеві труби й радіатори – мовляв, вони оптимальні в тепловіддачі, то нині все частіше застосовують алюмінієві та пластикові труби. Як виявилося, вони втрачають набагато менше тепла, а відтак – енергетично вигідніші й дешевші.

Металопластикові труби

Труби з пластика – це поліпропіленові та металопластикові. Їх застосовують для підведення чи то водопостачання – як холодного, так і гарячого, чи то для сантехнічних, комунікаційних і  каналізаційних потреб. Щоправда між ними є певні відмінності. Зокрема труби з металопластику – це труба з пластику із прошарками алюмінієвої фольги та клею. Завдяки наявності металу ці труби добре гнуться, але при цьому зберігають форму, витримують міцність на згині. До всього, коефіцієнт їх розтягування при нагріванні не перевищує півтора міліметра на метр труби. А завдяки пластику вони мають майже ідеальну корозійну стійкість, довговічність. Та й вага труб дуже маленька.

Алюмінієві прямокутні труби

Труби з алюмінію мають низку чудових характеристик, серед яких відносно невелика вага, відмінна можливість механічної обробки, висока антикорозійна властивість і дешевизна. Такі труби не потребують додаткового захисту або зовнішньої ізоляції. Заодно вони мають тривалу стійкість до агресивного впливу будь-якого середовища. Не дивно, що нині алюмінієва труба є незамінною частиною не лише нафтових і хімічних трубопроводів, але й будівельників житлового сектору.

Як правило, алюмінієві труби випускаються з матеріалу трьох марок: А1, А2 і А3. Це повністю відповідає перевіреним стандартам, зазначеним в ДТСУ 1947-56 та ДТСУ 4773-65. У найбільш якісних і дорогих трубах вміст чистого алюмінію може сягати 99,3 відсотка. Також варто враховувати схильність алюмінію до деформації на морозі. Внаслідок цього для підвищення механічних властивостей алюмінієвих труб їх нерідко піддають додатковій термічній або навіть механічній обробкам. Наприклад, такою можна вважати загартовування або обпалення. Це додає не лише міцності трубам, але й стійкості до агресивних умов використання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему