Поради

Порошкове фарбування дисків своїми руками

Порошкове фарбування дисків своїми руками

Фарбування автомобільних литих дисків практично рятує їх від незначних пошкоджень. Однак на станціях технічного обслуговування подібна послуга є доволі дорогою, хоча не потребує високої кваліфікації майстрів. Тому для більшості автолюбителів фарбування дисків своїми руками є чи не єдиним варіантом для заощадження грошей.

Суть цієї методики полягає в тому, що спочатку на заздалегідь підготовлену металеву поверхню особливим способом наноситься полімерний порошковий барвник. Відразу ж після цього забарвлене виріб піддається спеціальній термічній обробці. Через що порошок оплавляється, утворюючи суцільну та рівномірно розподілену плівку. Отримане таким способом покриття відрізняється наступними чудовими властивостями:

– високим ступенем захищеності від корозії;

– хорошим зчепленням (адгезію) з підготовленим раніше підставою;

– кліматичної та хімічної стійкістю;

– ударною міцністю;

– декоративної привабливістю і довговічністю.

Водночас до переваг технології варто додати можливість формування одношарового покриття, що неможливо при використанні рідких лакофарбових матеріалів. Також перевага в тому, що не потрібно застосовувати розчинник під час контролю в’язкості матеріалів.

Фарбування власноруч заодно економить витрачання барвника через те, що порошкову фарбу можна використати вдруге, не виходячи з фарбувальної камери. Також подібна процедура формування порошкового шару не займає багато часу. Адже на СТО після нанесення покриття піддається термічній обробці (полімеризації).

Остання перевага: екологічна безпека задіяної фарби, що не містить токсичних сполук. Це дозволяє не застосовувати потужне вентиляційне обладнання, що теж значно економить кошти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Тюнінг
В тему

Останні матеріали