Поради

Хочете бути здоровими? Ходіть з палицями

Хочете бути здоровими? Ходіть з палицями

Скандинавська ходьба – своєрідний вид аматорського спорту. Це піші подорожі, під час яких спираються на спеціальні палиці.

Відносно новий вид спорту в 1997 році запатентував фін Марк Кантан. Саме він розробив і опублікував перший посібник з оригінальної скандинавської ходьби і значно модифікував будову палиць.

Ідея належить фінським спортсменам-лижникам, які влітку тренувалися, прогулюючись зі звичайними лижними палицями. Згодом виявилося, що ці спортсмени отримали взимку значно вищі результати на лижних змаганнях. Досить швидко така практика поширилася зі Скандинавії в Північно-Західну Європу.

Слід зазначити, що великий внесок у популяризацію нового аматорського спорту зробили німецькі лікарі, які опублікували серйозні дослідження, що свідчать про високий оздоровчий потенціал таких навантажень. До речі, в Німеччині скандинавська ходьба з палицями входить практично в усі реабілітаційні курси, що проводяться після травм і операцій на опорно-руховому апараті.

Читайте також: Цікаві факти про хребет

Вчені визначили, що при скандинавській спортивній ходьбі отримують підвищене навантаження близько 90% усіх м’язів людського тіла, а при звичайній – тільки 70%.

Чим корисна скандинавська спортивна ходьба?

  • Тренується рівновага і координація;
  • зміцнюються м’язи спини і плечового пояса;
  • поліпшується постава;
  • задіяні м’язи верхньої половини тулуба, а отже, підвищується дихальний обсяг легенів більше ніж на 30%;
  • знижується рівень холестерину в крові;
  • поліпшується робота кишечнику;
  • нормалізується обмін речовин;
  • швидше виводяться токсини.

Читайте також: 7 ефективних вправ для здорової спини

І нарешті, скандинавська ходьба більш комфортна при піших подорожах, особливо в гори, оскільки ви зможете спиратися на палиці при підйомі або під час коротких зупинок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему