Поради

Як можна передбачити, чи будуть вам зраджувати

Як можна передбачити, чи будуть вам зраджувати

Психологи з Університету Флориди розробили тест, за допомогою якого можна передбачити, чи будуть зраджувати одне одному молодята в найближчі чотири роки сімейного життя – пишуть закордонні ЗМІ.

Як зазначив дослідник з Університету Флориди в Таллахассі Джим Макналті, в США кожна друга сім’я розпадається після кількох років шлюбу. Щоб з’ясувати причину такої невтішної статистики розлучень, учені протягом трьох із половиною років відстежували, наскільки міцні узи шлюбу в 300 молодих сімей. З’ясувалося, що частина хлопців і дівчат розлучилась, а інші половинки перебували за крок від розлучення через зради.

Дослідники показували парам фотографії привабливих чоловіків і жінок. І виявилося, що ті хлопці й дівчата, хто довго задивлявся на зображення незнайомих людей, частіше подавали на розлучення.

Імовірність розпаду сім’ї вчені визначили і з тому, як учасники експерименту оцінювали симпатичність незнайомих осіб на запропонованих фото. Тож дослідники зробили висновок: чим менш красивими здавалися ці фото молодятам, тим рідше в подружжі зраджували одне одному.

Втім, на думку Макналті, «люди не завжди розуміють, що вони роблять і навіщо вони це роблять».

– Такі процеси не вимагають якихось зусиль від людини і є спонтанними, і на них можуть впливати біологія або якісь дитячі комплекси, – розповів психолог.

Раніше американські вчені розповіли, як можна вирахувати потенційного зрадника. Так, серед чоловіків сходити наліво собі дозволяють близько 20 – 25%. Жінки виявилися більш порядними – зрадниць серед них набралося тільки 10 – 15%.

Якщо ваша друга половинка зраджувала своєму попередньому партнеру, то,  найімовірніше, такий же сценарій повториться і в ваших відносинах. До такого висновку прийшли фахівці дослідницького Університету в Денвері (США).

Крім того, дослідники з’ясували, що люди, схильні до зрад, не змінюються, вступивши в нові відносини. Причому тенденція зберігається як у чоловіків, так і у жінок. Ще один цікавий аспект, як партнери визначають поняття «зрада». Зараз під цим розуміється тільки безпосередньо статевий акт, а ось флірт, поцілунки не вважаються тепер чимось забороненим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему