Поради

Вчені встановили ідеальну різницю у віці між чоловіком та жінкою

Вчені встановили ідеальну різницю у віці між чоловіком та жінкою

Досі вважаєте, що вік не має значення, якщо люди по-справжньому люблять один одного? Однак вчені стверджують, що різниця у віці все ж впливає на міцність відносин.

Дослідники з Університету Атланти (США) спостерігали за відносинами 3 тисяч людей і виявили цікаву закономірність: чим більша різниця у віці між партнерами, тим вищий ризик розлучення. Вчені пояснюють цю закономірність тим, що на різних життєвих етапах у людей відрізняються цілі та інтереси.

Дослід показав, що пари з різницею у віці 5 років мають на 18% більше шансів розлучитися, ніж пари, в яких партнери – ровесники. У сім’ях з різницею у віці в 10 років цей відсоток збільшувався до 39%, а у тих, чия різниця у віці складала 20 років, шанси розійтися наближалися до 95%!

Вдалося вченим визначити і ідеальну різницю у віці – це один рік. У таких пар шанс розлучитися становить менше 3%.

Проте експерти наголошують на тому, що це всього лише статистичні дані і стосунки кожної окремої пари – унікальні. На відносини впливає безліч чинників: наявність дітей, звички, життєві цілі і звичайно сумісність характерів.

Зокрема цю тезу підтверджують дослідження інших країн. Наприклад, дані фінських вчених довели, що чоловіки цієї країни повинні одружитися на дамах молодший за них на 15 років. Це важливо для того, щоб в парі з'явилися здорові і сильні діти. А ось вчені Швеції вважають, що представникам сильної статі краще шукати собі в дружини жінку на 6 років молодше. Такою, на думку шведів, є ідеальна різниця у віці між чоловіком і жінкою. Вітчизняні дослідники ж зробили висновок, що заводити романи найкраще з ровесниками. У нашій країні відсоток таких союзів складають більше 27%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему