Поради

Найдешевше авто - за ціною мотоцикла

Найдешевше авто - за ціною мотоцикла

На українських автошляхах віднедавна з’явилося химерне авто з далекої Індії Bajaj Qute – його довжина (2752 мм), висота (1650 мм), ширина (1312 мм) і вага (450 кг) лише трохи перевищує мотоциклетні.

Не дивно, що цей дрібний представник місцевої автомобільної спільноти вважається найменшою і найдешевшою машиною України. За попередніми даними, ціна автомобіля не перевищить 4 тисяч доларів США. Хоча, як зазначають автомобільні експерти, найдрібніше авто Bajaj Qute швидше нагадує квадроцикл із закритим дахом, аніж повноцінну машину.

– Насправді перед нами чотириколісний чотиримісний мотоцикл із кабіною та «автомобільним» кермом, – жартує авто експерт Олег Павлюк. – Схожі машини мають окрему назву: квадрицикли, тобто квадроцикл із кабіною. Вони дещо нагадують колишні радянські «інвалідки».

ДИЗАЙН І ВАНТАЖОПІДЙОМНІСТЬ

Найдешевше авто з Індії зовнішнім виглядом нагадує «смарти» або китайську легкову модель Chery QQ. Салон авто доволі просторе і містке – має 4 посадкових місць. Щоправда за умови, що кожен із пасажирів важитиме не більше 75 кіло, адже вантажопідйомність Bajaj Qute всього 300 кілограмів.

Багажник невеликий – близько 200 літрів. Оскільки двигун авто розташований ззаду, то багажник – спереду під капотом. До речі, подібне місце для багажу мало легендарне малолітражне радянське авто «Запорожець ЗАЗ-966». До речі, індійське авто має ще одне місце для багажу – 40 літрів за заднім рядом сидінь.

Щодо дизайну та творчо-технічних особливостей салону, то авто має бічні вікна… без скла. Справа в тім, що на бічних вікнах поліетиленові шторки. Щоби відкрити вікно, потрібно розстебнути блискавки з боків і згорнути шторки в рулон. Або взагалі їх відстебнути. Таке дивне рішення передбачає низку негативних наслідків: буде погана оглядовість із боків, оскільки клейонка гірше пропускає світло, ніж скло; ви не зможете оперативно відкрити або закрити вікно – для цього доведеться зупинятися; до салону можуть вдертися злодії та грабіжники, прорізавши клейонку ножем.

Окрім цього, авто Bajaj Qute не має зовнішніх замків на дверях. Вони замикаються тільки зсередини. Що не дозволяє водіям залишати авто без нагляду. Експерти сподіваються, що в українських СТО дешеві авто з Індії будуть переробляти: встановлять скляні вікна, вмонтують у дверцята замки. До всього, на авто немає жодних шумоізолюючих матеріалів. А також відсутня пічка, що унеможливлює їзду взимку.

КОМПЛЕКТАЦІЯ І БЕЗПЕКА

У комплект обладнання найдешевшого авто Bajaj Qute входять:

– спідометр;

– ремені безпеки;

– магнітола з USB;

– запасне колесо;

– ремкомплект;

– прикурювач.


Про безпеку в авто годі й говорити. Як зазначають європейські експерти, під час серйозної аварії шанси вижити у водія мінімальні. Про це свідчать і краш-тести Qute, проведені Euro NCAP. Авто отримало лише одну зірку з п’яти можливих.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА ЦІНА

Паливо – бензин.

Обсяг двигуна – 0,217 літра.

Потужність –13,3 к. с.

Крутний момент –19,6 Нм.

Витрата палива –  2,7 л/100 км.

Максимальна швидкість – 70 км/год.

Обсяг бака – 8 л.

Обсяг багажника – 191 л.

За технічними характеристиками, двигун працює з механічною коробкою передач. Оскільки трансмісія від мотоцикла, то швидкості перемикаються в категоричній послідовності.

Bajaj Qute споживає близько 2,7 літра бензину на 100 кілометрів. Це доволі приємна новина. Навіть попри те, що обсяг бака – всього 8 літрів, тобто заправляти машину доведеться через кожні 300 кілометрів.

Щодо ціни на індійського малюка, то поки що автодилери не готові назвати чітку вартість. Зважаючи на закордонну ціну в 3 тисячі доларів США, у нас нове авто Bajaj Qute коштуватиме щонайменше 108-110 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему