Люди

Травниця переконана, що зелена аптека може вилікувати практично всі хвороби

Травниця переконана, що зелена аптека може вилікувати практично всі хвороби

Збирати рослини Тамару Бардиш навчила ще свекруха, а сьогодні цією справою займається не лише жінка, але і її чоловік, син, донька, зять з невісткою і внуки. Причому, кожен має свій обов’язок. Хтось один із родини збирає, інший займається сушінням трав, адже це також потрібно вміти зробити, ще хтось в’яже у пучечки чи подрібнює сировину.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір". 

– Треба знати, яку рослину, коли збирати, де саме найкраще її шукати, як сушити і використовувати при лікуванні того чи іншого захворювання, – ділиться секретами Тамара Богданівна, жителька Луцька. – За ті роки, що я займаюся травами, можу з впевненістю сказати, що зелена аптека здатна вилікувати практично усі хвороби. Наприклад, сьогодні чимало дівчат та жінок жаліються на часті запалення яєчників, лікуються, п’ючи дорогі ліки, а через якийсь час усе розпочинається знову. Тож я завжди раджу давно перевірений рецепт. Потрібно взяти календули, акації, материнки та ромашки по одній столовій ложці, а донника одну чайну ложку і залити суміш одним літром кип’ятку. Настоювати пів години, а тоді процідити і пити як чай по пів склянки до їди за 20 хвилин, або після їди через 40 хвилин. Також можна пів літри випити як чай, а наступну пів літру використати для спринцювання. Курс лікування чаєм – 21 день, а от спринцюватися слід вісім-десять днів, оскільки далі може виникнути відчуття сухості, до того ж вимивається мікрофлора, яка потім доволі довго відновлюється.

Також у травниці є рецепт і для лікування запалення простати, з яким все частіше стикаються наші чоловіки. В цьому разі слід взяти іван-чай, листя ліщини, зеленчук жовтий, талабан та суріпку. По пучечку усіх трав подрібнити, перемішати і брати дві столові ложки на пів літра кип’ятку. Настоювати 30 – 40 хвилин і пити замість чаю три тижні. А можна і по-іншому позбутися цієї хвороби. Для цього знадобляться дві склянки очищеного гарбузового насіння і по одній склянці насіння льону та коноплі. Пропустити усе через млинок і вживати по одній столовій ложці тричі на день за 20 хвилин до їди. Таке лікування триватиме півтора місяця. А ще варто протягом цього часу попити по столовій ложці кедрової олії або з гарбузового насіння.

При отруєннях або діареї швидко й ефективно допоможе гірчак зміїний, або, як його ще називають, ракові шийки.

– Одну столову ложку подрібненого гірчаку вкинути у 0,5 л води і кип’ятити десять хвилин на маленькому вогні, – розповідає жінка. – Тоді настояти не менше від двох годин і пити по 1/3 склянки три-чотири рази на день. Якщо є, то можна також додати гілочку парила, золототисячнику або гусячих лапок. А ось при запаленні кишечнику допоможе такий збір. Подрібнити ромашку, золототисячник, шавлію, і усе перемішати. На пів літра кип’ятку брати одну повну столову ложку суміші і настоювати пів години. Пити за 20 хвилин до їди по пів склянки до повного одужання.

А ось ісландський мох, якого слід взяти три столові ложки, а також одна столова ложка березових бруньок зарадять при бронхіті. Кинути у киплячу воду, прокип’ятити п’ять хвилин, а тоді додати одну столову ложку багна болотяного і настоювати 40 хвилин. Теплий настій пити як чай, додаючи натуральний мед. Також можна робити інгаляції. При застарілому бронхіті дуже помічним є жир борсука, який приймають по столовій ложці двічі на день з медом або молоком. Причому дітям до 12 років жир дають по чайній ложці. При гіпертонії лучанка радить взяти цвіт глоду, сушеницю болотяну, пустинник, мелісу, а також хвощ польовий подрібнити. Потім на пів літра кип’ятку взяти дві столові ложки суміші і настоювати протягом пів години. Приймати за 20 хвилин до їди по пів склянки.

– Результат буде видно доволі швидко, – каже жінка. – Однак такий настій потрібно заварювати і пити досить довго – три місяці. Коли ж доводиться багато працювати за комп’ютером або ж очі захворіли, то варто придбати квітки волошки польової. Мабуть, не даремно говорять, що саме волошка здатна зір зробити гострим. Тож одну чайну ложку квіточок волошки та стільки ж очанки кинути у киплячу воду і кип’ятити одну хвилину. Настоювати пів години, а тоді на пів стакана настою додати одну неповну чайну ложечку натурального меду. При катаракті, погіршенні зору закапувати тричі на день по дві-три краплі. А тим відваром, який залишився, промивати очі. Кожного дня відвар бажано готувати новий, однак це можна робити і через день, зберігаючи його в холодильнику. Волошка допоможе і при нетриманні сечі та енурезі. Для цього потрібно взяти дві склянки кип’ятку і вкинути туди одну столову ложку насіння кропу. Прокип’ятити дві хвилини, а тоді вкинути ще одну столову ложку квітів волошки і кип’ятити ще хвилину. Але в жодному разі не більше, оскільки волошки втратять свої лікувальні властивості. Приймати по пів склянки перед їдою. Квіти цієї рослини додають до трав’яного збору, який готують для очищення організму. В цьому разі беруть по одній склянці квітів волошки, листя смородини, листя суниці лісової. Подрібнюють їх і змішують. На 0,5 л води кидають одну повну столову ложку суміші і настоюють 20 хвилин. Пити замість чаю. Також волошку додають у збори для лікування нирок, сечового та жовчного міхурів.

Красуням травниця радить доглядати за волоссям за допомогою софори. Потрібно сто грамів софори настоювати у 500 міліграмах горілки протягом десяти днів. А тоді одну столову ложку цієї настойки розвести у чотирьох столових ложках води і за пів години до миття втерти у шкіру голови. Полоскати у настої хмелю, ромашки, любистку, корені лопуха чи аїру. Тоді волосся буде міцним та блискучим. А ще – краще ростиме. А ось шкіру обличчя найкраще протирати соком із листя алое. Нанести його раз за разом декілька разів, а потім змити теплою водою.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, аптеки
В тему

Останні матеріали