Люди

З дитинства любила бої без правил і стала чемпіонкою світу

З дитинства любила бої без правил і стала чемпіонкою світу

Тетяна Гринько, уродженка села Михалкове, що на Чернівеччині, змалку любила дивитися по телевізору змагання з боксу, бої без правил.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Ми з батьком часто дивилися по телебаченню передачі, де їх транслювали, – розповідає вродлива дівчина, яка нині працює в столичному підрозділі Національної поліції. – Я хотіла піти на панкратіон, проте, з огляду на те, що ми жили в селі, не мала такої змоги.

Коли ж дівчина стала студенткою факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету, то почала ходити на тренування.

– Моя подруга була чемпіонкою Європи, тому все агітувала мене почати тренування, – каже пані Тетяна. – Проте паралельно займалася фітнесом, туризмом, часу потребувало і навчання. Відтак через рік вирішила залишити тренування, попри те, що тренер відмовляв, кажучи, що в мене гарні здібності. Згодом, коли почала працювати в патрульній поліції, то часто їздила на різноманітні змагання.

Однак на тренування часу катастрофічно не вистачало. Адже то на нічні зміни слід йти, то на денні. Тож нерідко, вранці прийшовши з нічної зміни, поспішала на тренування. Тоді відпочивала – і ввечері знову на тренування.

– Було дуже важко, – ділиться спогадами спортсменка. – Відверто кажучи, нині навіть не знаю, звідки в мене тоді сили бралися. 

Минулого року в Римі відбувся Чемпіонат світу з панкратіону. Збірна України посіла третє загальнокомандне місце. А Тетяна виборола бронзу в розділі «TRADITION»  та перемогу за розділом «FULL». Також спортсменка є призеркою Чемпіонату світу з греплінгу 2019 року, чемпіонкою Європи та світу 2018 з панкратіону.

– Мене часто запитують, чи застосовую прийоми панкратіону під час роботи, – усміхається дівчина. – Спершу застосовувала. Пригадую, одного разу ми з колегою приїхали на виклик – чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, бив матір. І почав «простягати» руки і до нас. Я застосувала до нього «передню петличку» – він впав і вдарився головою. Побачивши це, його мати почала кричати на нас. Відтоді намагаюся не застосовувати прийоми панкратіону на роботі.

Дівчина пишається здобутими перемогами. А ще більше – поразками, адже після них стає сильнішою і більше працює над собою.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернівці, спорт, Україна
В тему

Останні матеріали