Люди

Створює картини на листочках клена

Створює картини на листочках клена

Картини Михайла Бурдила, жителя села Петрів, що в Івано-Франківській області, відомі далеко за межами рідного краю.

Сам художник розповідає, що малювати почав із трирічного віку. Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Згодом закінчив Кримське художнє училище, здобувши фах викладача живопису.

"Одного разу, гуляючи парком із ученицею, яку готував до вступу в університет, ми розмовляли про різнобарв’я осені. І вона підняла з землі кленовий листочок і сказала, що на ньому було б чудово намалювати осінь. Спершу я доволі скептично поставився до її слів. А тоді подумав, а чому ні?!

Тож просто в парку назбирав декілька десятків листочків, які вдома ретельно випрасував і поклав між сторінками книг, аби вони гарненько висохли", – розповідає художник.

Опісля митець акуратно наклеїв листочки на картон, який попередньо проґрунтував спеціальною фарбою. І почав малювати. Для роботи він використовує лише тоненькі пензлики та олійні фарби. Готові картини покриває клеєм ПВА і ставить в рамку за скло. Чудові пейзажі на кленових листочках залюбки дарує друзям і знайомим.

"Звісно, картини мають маленькі розміри. Приблизно 20 на 25 і 25 на 30 сантиметрів, адже розмір самих листочків становить 18 на 22 та 22 на 27 сантиметрів. Однак пейзажі на листках – це моя авторська техніка, і я з нетерпінням чекаю, коли можна буде назбирати кленового листя і створити нові картини", – каже художник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: картини, мистецтво, івано-франківськ
В тему